ks
cibule
středně velká - může být červená či žlutá
2
ks
paprika
spíše vetší - může být červená, zelená, žlutá či slovenská
2
ks
klobása
výběr dle chuti
1
ks
vejce
použijeme jen bílek
3
ks
jalapeňo paprička
mexické zelené či červené,kulaté (krájené) papričky
0,50
dl
pivo
světlé
1
špetka
sůl
dle chuti
1
špetka
pepř mletý
dle chuti
2
lžíce
rajský protlak
2
dl
voda
na podlévání při dušení paprik
Postup přípravy receptu
1
Rozpálíme si v hrnci olivový olej.
2
Na rozpáleném oleji zprudka orestujeme na plátky pokrájenou cibuli a na plátky pokrájené papriky a na drobné kousky pokrájené Jalapeňo papričky, restujeme dalších 5 minut. ( 3 až 4 papričky Jalapeňos zaručí dost pálivé lečo )
3
Po 5 minutách přidáme vodu, rajský protlak a necháme pod pokličkou při střední teplotě podusit dalších 10 minut, aby zelenina změkla.
4
Poté přidáme klobásu a zalijeme trochou piva a opět necháme 5 minut podusit.
5
Na závěr přidáme oddělený bílek, osolíme, opepříme a 1 až 2 minuty povaříme.