• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Lečo s bulgurem a cizrnou
Napište svůj komentář k receptu

Lečo s bulgurem a cizrnou

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 7
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lečo s bulgurem a cizrnou
Lečo s bulgurem a cizrnou
Lečo s bulgurem a cizrnou
Lečo s bulgurem a cizrnou
Lečo s bulgurem a cizrnou
Lečo s bulgurem a cizrnou
Lečo s bulgurem a cizrnou
5fotografií
Nahrát fotku
 

Lečo nemusí být vůbec obyčejné. Kromě klasické sezónní zeleniny, přidáte trochu vývaru, bulguru a cizrny a můžete připravit skvělou a lehkou večeři, kterou jistě ocení v letních horkých dnech celá rodina. A navíc je toto tak trochu jiné lečo i zdravé a díky směsi koření vám může připomenout exotickou dovolenou. Zkrátka není lečo jako lečo.

Suroviny

2 porce
    • 1
      lžička koření šafrán, česnek, skořice, turmerik, kumín, petržel, máta či tymián
    • 150
      g bulgur
    • 300
      ml vývar
    • 200
      g cizrna z konzervy
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      balení sýr halloumi

Postup přípravy receptu

1
Předehřejte si troubu na 200°C. Připravte si základ leča bez vajec, tak jak ho máte rádi. Základem je cibule, paprika a rajčata. Dle libosti můžete přidat nějakou uzeninu či klobásku. To všechno dejte do zapékací misky, přidejte půl lžičky vámi zvolené směsi koření a cizrnu. Zalejte to celé vývarem, posypte bulgurem a zamíchejte. Dochuťte solí a dejte to zapéct do trouby.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Pečte v předehřáté troubě zhruba 20 minut. Poté alobal vyjměte, přidejte na kostičky nakrájený grilovací sýr halloumi a nechte ještě zhruba 5 minut sýr zezlátnout, ideálně přenastavte troubu na grilování a vysoký výkon. Nakonec posypte bylinkami, které vám chutnají, hodí se petržel či koriandr. Skvělý pokrm je připraven.
3
TIP: Misku překryjte alobalem, aby se bulgur v troubě nejdříve připravoval v páře.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit pikantní pečenou cizrnu!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cizrnový salát s restovanou paprikou

Cizrnový salát s restovanou paprikou

Kari bulgur se zeleninou a kuřecím

Kari bulgur se zeleninou a kuřecím

Bulgurový salát s tofu

Bulgurový salát s tofu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Bulgur Luštěniny
Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bulgur Cizrna Koření Sůl Sýr Halloumi Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smradlavoučká topinka

Smradlavoučká topinka

Úžasná "roláda" z mletého masa v "srnčím hřbetě"

Úžasná "roláda" z mletého masa v …

Malinový dort - bez křoupání

Malinový dort - bez křoupání

K - Nadívaná kuřecí stehna

K - Nadívaná kuřecí stehna

Dýňová polévka III.

Dýňová polévka III.

Achillova pikantní křidýlka

Achillova pikantní křidýlka

Olomoucká pomazánka s mascarpone - zdravě a chutně

Olomoucká pomazánka s mascarpone -…

Smažák bez prskání - sýrové placičky

Smažák bez prskání - sýrové placičky

Třešňové lívanečky II.

Třešňové lívanečky II.

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

101
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …
90
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
56
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
40
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
39
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Misska Tomanová ukázala své »hnízdo«: Bydlím v kuchyni!

Misska Tomanová ukázala své »hnízdo«: Bydlím v kuchyni!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Léčivý med malé vyděračky
Léčivý med malé vyděračky
Léčivý sirup z jitrocele
Léčivý sirup z jitrocele
Lečo
Lečo
Lečo s fazolemi a klobásou
Lečo s fazolemi a klobásou
Lečo s hořčicí - bez zavaření
Lečo s hořčicí - bez zavaření
Lečo s mletým masem
Lečo s mletým masem
  • Recepty.cz
  • Lečo s bulgurem a cizrnou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact