Lečo nemusí být vůbec obyčejné. Kromě klasické sezónní zeleniny, přidáte trochu vývaru, bulguru a cizrny a můžete připravit skvělou a lehkou večeři, kterou jistě ocení v letních horkých dnech celá rodina. A navíc je toto tak trochu jiné lečo i zdravé a díky směsi koření vám může připomenout exotickou dovolenou. Zkrátka není lečo jako lečo.
Předehřejte si troubu na 200°C. Připravte si základ leča bez vajec, tak jak ho máte rádi. Základem je cibule, paprika a rajčata. Dle libosti můžete přidat nějakou uzeninu či klobásku. To všechno dejte do zapékací misky, přidejte půl lžičky vámi zvolené směsi koření a cizrnu. Zalejte to celé vývarem, posypte bulgurem a zamíchejte. Dochuťte solí a dejte to zapéct do trouby.
Pečte v předehřáté troubě zhruba 20 minut. Poté alobal vyjměte, přidejte na kostičky nakrájený grilovací sýr halloumi a nechte ještě zhruba 5 minut sýr zezlátnout, ideálně přenastavte troubu na grilování a vysoký výkon. Nakonec posypte bylinkami, které vám chutnají, hodí se petržel či koriandr. Skvělý pokrm je připraven.
3
TIP: Misku překryjte alobalem, aby se bulgur v troubě nejdříve připravoval v páře.