• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Lečo s bulgurem a cizrnou
Napište svůj komentář k receptu

Lečo s bulgurem a cizrnou

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 7
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lečo s bulgurem a cizrnou
Lečo s bulgurem a cizrnou
Lečo s bulgurem a cizrnou
Lečo s bulgurem a cizrnou
Lečo s bulgurem a cizrnou
Lečo s bulgurem a cizrnou
Lečo s bulgurem a cizrnou
5fotografií
Nahrát fotku
 

Lečo nemusí být vůbec obyčejné. Kromě klasické sezónní zeleniny, přidáte trochu vývaru, bulguru a cizrny a můžete připravit skvělou a lehkou večeři, kterou jistě ocení v letních horkých dnech celá rodina. A navíc je toto tak trochu jiné lečo i zdravé a díky směsi koření vám může připomenout exotickou dovolenou. Zkrátka není lečo jako lečo.

Suroviny

2 porce
    • 1
      lžička koření šafrán, česnek, skořice, turmerik, kumín, petržel, máta či tymián
    • 150
      g bulgur
    • 300
      ml vývar
    • 200
      g cizrna z konzervy
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      balení sýr halloumi

Postup přípravy receptu

1
Předehřejte si troubu na 200°C. Připravte si základ leča bez vajec, tak jak ho máte rádi. Základem je cibule, paprika a rajčata. Dle libosti můžete přidat nějakou uzeninu či klobásku. To všechno dejte do zapékací misky, přidejte půl lžičky vámi zvolené směsi koření a cizrnu. Zalejte to celé vývarem, posypte bulgurem a zamíchejte. Dochuťte solí a dejte to zapéct do trouby.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Pečte v předehřáté troubě zhruba 20 minut. Poté alobal vyjměte, přidejte na kostičky nakrájený grilovací sýr halloumi a nechte ještě zhruba 5 minut sýr zezlátnout, ideálně přenastavte troubu na grilování a vysoký výkon. Nakonec posypte bylinkami, které vám chutnají, hodí se petržel či koriandr. Skvělý pokrm je připraven.
3
TIP: Misku překryjte alobalem, aby se bulgur v troubě nejdříve připravoval v páře.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit pikantní pečenou cizrnu!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cizrnový salát s restovanou paprikou

Cizrnový salát s restovanou paprikou

Kari bulgur se zeleninou a kuřecím

Kari bulgur se zeleninou a kuřecím

Bulgurový salát s tofu

Bulgurový salát s tofu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Bulgur Luštěniny
Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bulgur Cizrna Koření Sůl Sýr Halloumi Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrová pomazánka s česnekem

Sýrová pomazánka s česnekem

Bramborové krokety

Bramborové krokety

Cizrnový guláš se zeleninou

Cizrnový guláš se zeleninou

Maková bábovka - bez vajec

Maková bábovka - bez vajec

Jogurtovo-mrkvový koláč s mákem

Jogurtovo-mrkvový koláč s mákem

Špenátový závin se špenátem, slaninou a sýrem

Špenátový závin se špenátem, slaninou…

Tetino maso

Tetino maso

Šumavské těstoviny

Šumavské těstoviny

Zeleninový salát s balkánským sýrem

Zeleninový salát s balkánským sýrem

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

20
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
19
Výborný a rychlý švestkový koláč s mákem
Výborný a rychlý…
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Fazolový salát se zeleninou - zdravě a chutně
Fazolový salát se…
15
Poctivá česnečka
Poctivá česnečka

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Režisér Tomáš Vorel o filmu Džob: Vloupali jsme se do metra v Berlíně! Ale nejlepší spratek byl Mádl

Režisér Tomáš Vorel o filmu Džob: Vloupali jsme se do metra v Berlíně! Ale nejlepší spratek byl Mádl

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Léčivý med malé vyděračky
Léčivý med malé vyděračky
Léčivý sirup z jitrocele
Léčivý sirup z jitrocele
Lečo
Lečo
Lečo s fazolemi a klobásou
Lečo s fazolemi a klobásou
Lečo s hořčicí - bez zavaření
Lečo s hořčicí - bez zavaření
Lečo s mletým masem
Lečo s mletým masem
  • Recepty.cz
  • Lečo s bulgurem a cizrnou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact