• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Laskonky III.
Napište svůj komentář k receptu

Laskonky III.

autor: LuckaK.
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 86
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Laskonky III.
Laskonky III.
Laskonky III.
Laskonky III.
Laskonky III.
Laskonky III.
4fotografie
Nahrát fotku
 

Nevíte, co se zbylými bílky? Zkuste laskonky, nadýchané a křehké zákusky, které se skvěle hodí jako odpolední zákusek. Pokud je uděláte v mini verzi, můžete mít i nový druh vánočního cukroví z bílků.

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks bílek
    • 110
      g kokos nebo namleté ořechy
    • 80
      g cukr mletý
    • 160
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Bílky s cukrem krupice ušleháme do tuhého sněhu. Do něj pak zamícháme cukr moučka a kokos (ořechy).

RADA: Jak vyšlehat sníh

2
Na plech si dáme pečící papír a na něj pak tvoříme lžičkou laskonky. Je lepší, pokud máte formičku na laskonky a nebo nějakou nižšší oválnou formičku. Tu položíte na pečící papír, do ní lžičkou dáte menší porci hmoty a pravítkem můžete uhladit. Formičku pak nadzvednete a pokračujete dál, až zaplníte celý plech. Tvar pěkně drží a laskonky jsou jedna jako druhá. Je lepší dělat nižšší laskonky než zbytečně vysoké, ty by se pak pekly dlouho.
3
Troubu si předehřejeme na 100-110 °C, a sušíme asi hodinu. Upečené laskonky poznáme tak, že jdou pěkně nožem sundat z papíru. Pokud se ještě lepí, necháme je dosušit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Laskonky pravých Labužníků

Laskonky pravých Labužníků

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

Naše laskonky

Naše laskonky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • KLára | 4. 12. 2016 10:25

    taky to mám moc husté, asi malá vajíčka, ale nevím: přidala jsem 2 bílky a furt je to moc.

  • hanys | 15. 12. 2015 20:07

    krem se jmenuje griliáš a kokos do laskonek zasadne nepatří!!!!!!!

  • Lenka | 7. 12. 2015 13:18

    :-D kolečko tlačenky...taky mi občas některé cukroví takhle nabyde...

  • jitka | 16. 11. 2015 22:38

    jste mě rozesmála

  • Jája | 22. 12. 2014 00:38

    Tak mě se náramně povedly, dala jsem do nich půl na půl kokos a jemně mleté vlašáky, hubičkou je stříkala na pečící papír a parádně jsem 4 plechy najednou za hoďku usušila. Krém jsem dělala "karamelový" /salko a máslo/ a jsou naprosto famózní a i já na ně pořád chodím, všem moc chutnají, na to že jsem laskonky dělala poprvé v životě tak super.

  • majka | 13. 12. 2014 22:30

    Na ja,laskonky chtějí místo kokosu lískové mleté oříšky

  • majka | 13. 12. 2014 22:30

    Na ja,laskonky chtějí místo kokosu lískové mleté oříšky

  • Šára | 13. 12. 2014 18:09

    Mám laskonky....ještě by to chtělo nějaký dobrý krém :-P

  • Hanula | 13. 12. 2014 11:36

    Ten krém by mě právě taky zajímal :-\

  • Martina | 9. 12. 2014 18:14

    Tak pak napište, jak se Vám povedly. Já je také právě dělám a jsou to kokosky :-/

  • Martina | 9. 12. 2014 17:58

    Bohužel, mám z nich kokosky... :-( Jsou výborné, ale laskonky to teda určitě nejsou...

  • vidlina | 9. 12. 2014 15:08

    právě peču, tedy suším a jsem zvědavá...nicméně kolečko tlačenky je kolečko tlačenky ;-)

  • Augulupus | 6. 12. 2014 22:58

    Tak jdu na to. Krem tady neni. Muzu mezi to dat salam?

  • Elejna | 15. 12. 2013 20:00

    Právě jsem je udělala, jsou opravdu výborné. Jen se omlouvám autorce, jsem se ukvapila a omylem zadala 5 při hodnocení, jsem si říkala, čím víc bodů tím líp :-( . Velká omluva, protože tenhle recept je pro mě nej :-)

  • GoodWorthy
    GoodWorthy | 14. 12. 2013 19:00

    Chybí dost podstatná informace, a to krém.

  • marie | 7. 9. 2013 10:47

    Jsou výborné ,dělám je s kávovým krémem :-)

  • šárka | 12. 8. 2013 13:07

    tak nevim přišlo mi to spíš jak kokosky ale měly uspěch i tak :-) :-)

  • Martina N. | 4. 4. 2013 18:49

    Sú výborné, hlavne sa mi páči, že nie sú komplikované vareným cukrom a tak, človek vyšľahá a ide:)

  • fIRCON | 11. 12. 2012 12:43

    Dávám karamelový krém (1x uvařené salko vyšlehané s 1 máslem). Popř. můžete dát jakýkoliv, zkuste gůglit :-)

  • fIRCON | 11. 12. 2012 12:42

    Na svatbu jsem je pekla asi 4 dny před, další den jsem je plnila. Na Vánoce je budu dělat asi dneska, naplním těsně před.

  • Petra | 10. 12. 2012 21:22

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak dlouho před vánoci se mají laskonky péct, aby byly dobře proleželé. Děkuji

  • Renata | 26. 11. 2012 10:38

    Přidejte recept i na tyto stránky a soutěžte o nový iPad mini :) http://www.soutezplus.cz/s/uMaWTQdh/

  • pepina | 7. 11. 2012 12:01

    a co náplň?

  • jen tak | 13. 2. 2012 22:54

    v USA prodavaji i neslazeny kokos najdete ho v HEB, Sprout, Central Market, Whole Food i normalni obchody (Albertson, Kroger, Ralph) v oddeleni organickych orechu

  • MONIKA | 12. 1. 2012 18:25

    Udelala jsem je presne podle receptu jsou vynikajici,jenom jsou dost sladky,priste uberu malinko cukru,jinak jsou super,vubec se nerozpadavaji,davam 1* :-) :-) :-)

  • iveta | 14. 12. 2011 19:22

    pani Marie,mohla byste mi napsat recept na ten vareny krem?moc Vam dekuji

  • helena | 25. 11. 2011 02:08

    tenhle recept je opravdu super! Ziji v USA tak je kokos trochu jiny z obchodu a je sladky, ale jinak dopadly dobre. Moc chutnaly a urcite je budu delat znovu :-))

  • verca.valkova
    verca.valkova | 29. 8. 2011 09:25

    už jsem je pekla podruhé jsou naprosto výborné :)

  • Zuzka | 30. 4. 2011 16:19

    Ahoj, chystám se dělat laskonky poprvé a chtěla bych se zepta. Jelikož toho pečení mám na oslavu hodně, vydrží mi laskonky týden? Nebo si je mám nejdřív upíct a pak den předem teprve plnit? Děkuju za odpověď. O:-)

  • Michelle21 | 7. 2. 2011 14:24

    Super, krásně se mi povedly, lehounké a rychlé :-) dávám 1 :-)

  • pavla | 21. 12. 2010 11:30

    muzete prosim dat recept na ten vareny krem? :) dekuji

  • Eva | 16. 12. 2010 19:23

    A recept na ten vařený krém najdu také zde? Předem děkuji za odpověď :)

  • Marie L. | 11. 3. 2010 15:04

    Doporučuji vařený krém, je pevnější a dlouho vydrží. Letos jsem ho dávala do vánočního cukroví, byl opravdu moc dobrý.

  • Di - | 11. 3. 2010 05:58

    Paní Jaroslavo, jakýkoliv pudinkový krém s máslem, který běžně děláte. Může být jenom vanilkový nebo můžete přidat kakao, kávu apod.

  • Jaroslava Breuová | 10. 3. 2010 20:35

    Dobrý den,chtěla bych prvně vyzkoušet tento recept,ale potřebovala bych k tomu ještě recept na krém,kterým bych ty laskonky namazala.Tak jsem chtěla poprosit,jestli někdo recept máte,jestli by se nepodělil.Zatím děkuji a pak dám vědět jak se povedly.

  • Anna Doležalová | 20. 3. 2009 10:35

    Lucie, peču již podruhé a vždy se povedly. Dnes jsem pekla a zároveň plním. Jsou moc dobré. Možná ještě vyzkouším i ostatní recepty.

  • Lucie Kubáňová | 18. 4. 2008 17:48

    To máte pravdu, já je jednou skladovala v boxu, jak píšete a navlhly a úplně se rozpadly :-(

  • Patrick Schmitt | 16. 4. 2008 22:12

    Není zač, já rád. ;-) Mimochodem doporučuji neskladovat v uzavřeném boxu.

  • Sylva Karešová | 16. 4. 2008 21:13

    Byly výborné :-)

  • Lucie Kubáňová | 16. 4. 2008 10:40

    Moc děkuji za fotečku, je úúúúúúúúúúúúúúúúžasná.DÍKY :-)

  • Lucie Kubáňová | 31. 3. 2008 09:41

    Dobrý den Patriku, moc děkuji za velmi užitečné rady, které vždy pomohou k ještě lepšímu úspěchu.Pečlivě jsem si je pročetla a dopsala k mému receptu a určitě někdy vyzkouším.Na fotku se moc těším.Mějte se hezkya ještě jednou moc děkuji.Lucka.

  • Patrick Schmitt | 26. 3. 2008 18:57

    Zbylo mi 6 bílků z vaření tak jsem konečně vyzkoušel i tento recept na laskonky. Ještě jsem sice neochutnal hotové laskonky, ale vše vypadá, jak má. Laskonky se ani neroztekly, ani nezůstaly uvnitř vlhké, krásně se vysušily a jsou krásně bílé. Nutno dodat ale, že jsem se nedržel úplně receptu, protože s laskonkami mám už hodně zkušeností (dobrých i špatných), takže pár rad: Do bílků s krupicí dávám ještě špetku soli. Ze začátku šlehám na nejnižším stupni několik minut, až než je hmota bílá, pak zapnu maximální otáčky a ještě několik minut šlehám dál. Kokosu či ořechů dávám o něco míň (na 6 bílků 180 g, takže na 3: 90 g) a musí se to vmíchávat velmi opatrně nejlépe pomocí stěrkou, vždy lehce posypat sníh a pak 1x až 2x podebrat sníh a obrátit. Troubu rozehřívám při dolním ohřevu a horkém vzduchu na 170°C, a když vložím laskonky, stáhnu na 70°C. Peču asi 2 hodiny, pak troubu vypnu a nechám ještě dojít. Takto se skutečně dají péct tři plechy nad sebou. Autorce děkuji a ještě dodám fotku.

  • Lucie Kubáňová | 23. 3. 2008 13:39

    Jak píšu v receptu, peču v horkovzdušné troubě na 100 C, tím se laskonky suší.Nestalo se mi,že by byly hnědé nebo spálené, ba naopak.Tím, že stáhneze teplotu na 50 C akorát docílíte toho, že je budete sušit jednou tak dlouhou dobu.Hodně úspechů :-)

  • Jana | 20. 12. 2007 11:34

    Rozhodně se teplota musí stáhnout asi na 50°, jinak budou nažloutlé nebo hnědé. Osobně jsem zkoušela. :-( Ale myslím, že čokoládová cik cak poleva to určitě spraví.

  • Anonym | 16. 11. 2007 10:15

    Po vložení laskonek se teplota stáhne na 50-60°C?Nebo se pečou po celou dobu na 100°C?Dík za odpověď.

  • antonin morra | 15. 11. 2007 18:35

    no konecne jsem to taky dokazala tvym receptem.moc ti dekuju.jsuo vazne super.

  • Patrick Schmitt | 31. 8. 2007 20:00

    hmm...konecne recept na laskonky ktery zni uplne...urcite vyzkousim...ted uz chybi jen vhodna napln...nejaka vanilkova by byla urcite moc dobra :-) Byl bych skutecne moc rad, kdyby se mi to s timto receptem podarilo. Ostatni bud skoncily neuspokojivym vysledkem nebo takovym, ze konecny produkt letel do kose...

  • Monika Davidová | 31. 12. 2006 19:47

    Laskonky jsem letos na Vánoce taky dělala. Jedny jsem dělala kokosové a jedny oříškové a celá rodina mi je moc chválila a moc si na nich pochutnali.Hodnotím 1 s ****Moc děkuji za super receptMonika

  • Veronika Miškářová | 21. 12. 2006 09:17

    Laskonky jsem taky zkoušela. Nakonec jsem dělala takové hrudky lžičkou a taky moc dobrý....Hodnotím známkou 1. Pa pa

  • Lucie Kubáňová | 18. 12. 2006 14:20

    Jsem ráda,že se vám laskonky povedly :o))

  • Vilma Čadková | 14. 12. 2006 19:33

    Teď jsem laskonky dopekla, jsou opravdu dobré. Dělala jsem je s lískovými oříšky a jako formičku jsem použila tu na kolečka, na srdíčka nedržela tvar.Dávám za 1.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Zákusky Cukroví Pečení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Cukr krupice Kokos
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety sypané česnekem

Špagety sypané česnekem

Dobré košíčky

Dobré košíčky

Ostrá tvarohová pomazánka

Ostrá tvarohová pomazánka

Bílý šťovíkový boršč

Bílý šťovíkový boršč

Myslivecká směs

Myslivecká směs

Pórková polévka s mrkví

Pórková polévka s mrkví

Bílý roládový dort

Bílý roládový dort

Kari placičky se sýrem a rýží

Kari placičky se sýrem a rýží

Americký Coca-Cola koláč (buchta) s polevou

Americký Coca-Cola koláč (buchta) s…

Doporučujeme

35 minut
Kuřecí na medu s kuskusem

Kuřecí na medu s kuskusem

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

Poslední sledované recepty

35
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
25
Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou
Tvarohové šátečky (závin…
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
22
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
Přírodní spalovače tuků: Víte, jak zhubnout za pomoci jídla?
Přírodní spalovače tuků: Víte, jak zhubnout za…
Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které zvládnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které…
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a jejím nadýchaným dortem bez mouky
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a…
AHA.cz Neshody u Vaňkové s Vondráčkem: Místo svatby registrované partnerství?

Neshody u Vaňkové s Vondráčkem: Místo svatby registrované partnerství?

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Loučení s filmovým králem Bartoškou: Za stovky rolí mu tleská celý národ!

Loučení s filmovým králem Bartoškou: Za stovky rolí mu tleská celý národ!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz VIP rozlučka s Bartoškou (†78): Eben přišel z domu, perly, mejdan a slzy! A Kaiserovo »cigárko na Barťáka«

VIP rozlučka s Bartoškou (†78): Eben přišel z domu, perly, mejdan a slzy! A Kaiserovo »cigárko na Barťáka«

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Numerologie lásky: Jaká životní čísla se k sobě hodí a komu to naopak příliš neladí?

Numerologie lásky: Jaká životní čísla se k sobě hodí a komu to naopak příliš neladí?

Další doporučené recepty:

Lasagne se třemi druhy sýra
Lasagne se třemi druhy sýra
Lasagne se zelím a (nejen) telecím masem
Lasagne se zelím a (nejen) telecím masem
Laskonky dle časopisu F.O.O.D.
Laskonky dle časopisu F.O.O.D.
Laskonky pravých Labužníků
Laskonky pravých Labužníků
Lavina z Becherovky
Lavina z Becherovky
Lávové koláčky
Lávové koláčky
  • Recepty.cz
  • Laskonky III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact