• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Laskonky III.
Napište svůj komentář k receptu

Laskonky III.

autor: LuckaK.
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 86
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Laskonky III.
Laskonky III.
Laskonky III.
Laskonky III.
Laskonky III.
Laskonky III.
4fotografie
Nahrát fotku
 

Nevíte, co se zbylými bílky? Zkuste laskonky, nadýchané a křehké zákusky, které se skvěle hodí jako odpolední zákusek. Pokud je uděláte v mini verzi, můžete mít i nový druh vánočního cukroví z bílků.

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks bílek
    • 110
      g kokos nebo namleté ořechy
    • 80
      g cukr mletý
    • 160
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Bílky s cukrem krupice ušleháme do tuhého sněhu. Do něj pak zamícháme cukr moučka a kokos (ořechy).

RADA: Jak vyšlehat sníh

2
Na plech si dáme pečící papír a na něj pak tvoříme lžičkou laskonky. Je lepší, pokud máte formičku na laskonky a nebo nějakou nižšší oválnou formičku. Tu položíte na pečící papír, do ní lžičkou dáte menší porci hmoty a pravítkem můžete uhladit. Formičku pak nadzvednete a pokračujete dál, až zaplníte celý plech. Tvar pěkně drží a laskonky jsou jedna jako druhá. Je lepší dělat nižšší laskonky než zbytečně vysoké, ty by se pak pekly dlouho.
3
Troubu si předehřejeme na 100-110 °C, a sušíme asi hodinu. Upečené laskonky poznáme tak, že jdou pěkně nožem sundat z papíru. Pokud se ještě lepí, necháme je dosušit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Laskonky pravých Labužníků

Laskonky pravých Labužníků

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

Naše laskonky

Naše laskonky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • KLára | 4. 12. 2016 10:25

    taky to mám moc husté, asi malá vajíčka, ale nevím: přidala jsem 2 bílky a furt je to moc.

  • hanys | 15. 12. 2015 20:07

    krem se jmenuje griliáš a kokos do laskonek zasadne nepatří!!!!!!!

  • Lenka | 7. 12. 2015 13:18

    :-D kolečko tlačenky...taky mi občas některé cukroví takhle nabyde...

  • jitka | 16. 11. 2015 22:38

    jste mě rozesmála

  • Jája | 22. 12. 2014 00:38

    Tak mě se náramně povedly, dala jsem do nich půl na půl kokos a jemně mleté vlašáky, hubičkou je stříkala na pečící papír a parádně jsem 4 plechy najednou za hoďku usušila. Krém jsem dělala "karamelový" /salko a máslo/ a jsou naprosto famózní a i já na ně pořád chodím, všem moc chutnají, na to že jsem laskonky dělala poprvé v životě tak super.

  • majka | 13. 12. 2014 22:30

    Na ja,laskonky chtějí místo kokosu lískové mleté oříšky

  • majka | 13. 12. 2014 22:30

    Na ja,laskonky chtějí místo kokosu lískové mleté oříšky

  • Šára | 13. 12. 2014 18:09

    Mám laskonky....ještě by to chtělo nějaký dobrý krém :-P

  • Hanula | 13. 12. 2014 11:36

    Ten krém by mě právě taky zajímal :-\

  • Martina | 9. 12. 2014 18:14

    Tak pak napište, jak se Vám povedly. Já je také právě dělám a jsou to kokosky :-/

  • Martina | 9. 12. 2014 17:58

    Bohužel, mám z nich kokosky... :-( Jsou výborné, ale laskonky to teda určitě nejsou...

  • vidlina | 9. 12. 2014 15:08

    právě peču, tedy suším a jsem zvědavá...nicméně kolečko tlačenky je kolečko tlačenky ;-)

  • Augulupus | 6. 12. 2014 22:58

    Tak jdu na to. Krem tady neni. Muzu mezi to dat salam?

  • Elejna | 15. 12. 2013 20:00

    Právě jsem je udělala, jsou opravdu výborné. Jen se omlouvám autorce, jsem se ukvapila a omylem zadala 5 při hodnocení, jsem si říkala, čím víc bodů tím líp :-( . Velká omluva, protože tenhle recept je pro mě nej :-)

  • GoodWorthy
    GoodWorthy | 14. 12. 2013 19:00

    Chybí dost podstatná informace, a to krém.

  • marie | 7. 9. 2013 10:47

    Jsou výborné ,dělám je s kávovým krémem :-)

  • šárka | 12. 8. 2013 13:07

    tak nevim přišlo mi to spíš jak kokosky ale měly uspěch i tak :-) :-)

  • Martina N. | 4. 4. 2013 18:49

    Sú výborné, hlavne sa mi páči, že nie sú komplikované vareným cukrom a tak, človek vyšľahá a ide:)

  • fIRCON | 11. 12. 2012 12:43

    Dávám karamelový krém (1x uvařené salko vyšlehané s 1 máslem). Popř. můžete dát jakýkoliv, zkuste gůglit :-)

  • fIRCON | 11. 12. 2012 12:42

    Na svatbu jsem je pekla asi 4 dny před, další den jsem je plnila. Na Vánoce je budu dělat asi dneska, naplním těsně před.

  • Petra | 10. 12. 2012 21:22

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak dlouho před vánoci se mají laskonky péct, aby byly dobře proleželé. Děkuji

  • Renata | 26. 11. 2012 10:38

    Přidejte recept i na tyto stránky a soutěžte o nový iPad mini :) http://www.soutezplus.cz/s/uMaWTQdh/

  • pepina | 7. 11. 2012 12:01

    a co náplň?

  • jen tak | 13. 2. 2012 22:54

    v USA prodavaji i neslazeny kokos najdete ho v HEB, Sprout, Central Market, Whole Food i normalni obchody (Albertson, Kroger, Ralph) v oddeleni organickych orechu

  • MONIKA | 12. 1. 2012 18:25

    Udelala jsem je presne podle receptu jsou vynikajici,jenom jsou dost sladky,priste uberu malinko cukru,jinak jsou super,vubec se nerozpadavaji,davam 1* :-) :-) :-)

  • iveta | 14. 12. 2011 19:22

    pani Marie,mohla byste mi napsat recept na ten vareny krem?moc Vam dekuji

  • helena | 25. 11. 2011 02:08

    tenhle recept je opravdu super! Ziji v USA tak je kokos trochu jiny z obchodu a je sladky, ale jinak dopadly dobre. Moc chutnaly a urcite je budu delat znovu :-))

  • verca.valkova
    verca.valkova | 29. 8. 2011 09:25

    už jsem je pekla podruhé jsou naprosto výborné :)

  • Zuzka | 30. 4. 2011 16:19

    Ahoj, chystám se dělat laskonky poprvé a chtěla bych se zepta. Jelikož toho pečení mám na oslavu hodně, vydrží mi laskonky týden? Nebo si je mám nejdřív upíct a pak den předem teprve plnit? Děkuju za odpověď. O:-)

  • Michelle21 | 7. 2. 2011 14:24

    Super, krásně se mi povedly, lehounké a rychlé :-) dávám 1 :-)

  • pavla | 21. 12. 2010 11:30

    muzete prosim dat recept na ten vareny krem? :) dekuji

  • Eva | 16. 12. 2010 19:23

    A recept na ten vařený krém najdu také zde? Předem děkuji za odpověď :)

  • Marie L. | 11. 3. 2010 15:04

    Doporučuji vařený krém, je pevnější a dlouho vydrží. Letos jsem ho dávala do vánočního cukroví, byl opravdu moc dobrý.

  • Di - | 11. 3. 2010 05:58

    Paní Jaroslavo, jakýkoliv pudinkový krém s máslem, který běžně děláte. Může být jenom vanilkový nebo můžete přidat kakao, kávu apod.

  • Jaroslava Breuová | 10. 3. 2010 20:35

    Dobrý den,chtěla bych prvně vyzkoušet tento recept,ale potřebovala bych k tomu ještě recept na krém,kterým bych ty laskonky namazala.Tak jsem chtěla poprosit,jestli někdo recept máte,jestli by se nepodělil.Zatím děkuji a pak dám vědět jak se povedly.

  • Anna Doležalová | 20. 3. 2009 10:35

    Lucie, peču již podruhé a vždy se povedly. Dnes jsem pekla a zároveň plním. Jsou moc dobré. Možná ještě vyzkouším i ostatní recepty.

  • Lucie Kubáňová | 18. 4. 2008 17:48

    To máte pravdu, já je jednou skladovala v boxu, jak píšete a navlhly a úplně se rozpadly :-(

  • Patrick Schmitt | 16. 4. 2008 22:12

    Není zač, já rád. ;-) Mimochodem doporučuji neskladovat v uzavřeném boxu.

  • Sylva Karešová | 16. 4. 2008 21:13

    Byly výborné :-)

  • Lucie Kubáňová | 16. 4. 2008 10:40

    Moc děkuji za fotečku, je úúúúúúúúúúúúúúúúžasná.DÍKY :-)

  • Lucie Kubáňová | 31. 3. 2008 09:41

    Dobrý den Patriku, moc děkuji za velmi užitečné rady, které vždy pomohou k ještě lepšímu úspěchu.Pečlivě jsem si je pročetla a dopsala k mému receptu a určitě někdy vyzkouším.Na fotku se moc těším.Mějte se hezkya ještě jednou moc děkuji.Lucka.

  • Patrick Schmitt | 26. 3. 2008 18:57

    Zbylo mi 6 bílků z vaření tak jsem konečně vyzkoušel i tento recept na laskonky. Ještě jsem sice neochutnal hotové laskonky, ale vše vypadá, jak má. Laskonky se ani neroztekly, ani nezůstaly uvnitř vlhké, krásně se vysušily a jsou krásně bílé. Nutno dodat ale, že jsem se nedržel úplně receptu, protože s laskonkami mám už hodně zkušeností (dobrých i špatných), takže pár rad: Do bílků s krupicí dávám ještě špetku soli. Ze začátku šlehám na nejnižším stupni několik minut, až než je hmota bílá, pak zapnu maximální otáčky a ještě několik minut šlehám dál. Kokosu či ořechů dávám o něco míň (na 6 bílků 180 g, takže na 3: 90 g) a musí se to vmíchávat velmi opatrně nejlépe pomocí stěrkou, vždy lehce posypat sníh a pak 1x až 2x podebrat sníh a obrátit. Troubu rozehřívám při dolním ohřevu a horkém vzduchu na 170°C, a když vložím laskonky, stáhnu na 70°C. Peču asi 2 hodiny, pak troubu vypnu a nechám ještě dojít. Takto se skutečně dají péct tři plechy nad sebou. Autorce děkuji a ještě dodám fotku.

  • Lucie Kubáňová | 23. 3. 2008 13:39

    Jak píšu v receptu, peču v horkovzdušné troubě na 100 C, tím se laskonky suší.Nestalo se mi,že by byly hnědé nebo spálené, ba naopak.Tím, že stáhneze teplotu na 50 C akorát docílíte toho, že je budete sušit jednou tak dlouhou dobu.Hodně úspechů :-)

  • Jana | 20. 12. 2007 11:34

    Rozhodně se teplota musí stáhnout asi na 50°, jinak budou nažloutlé nebo hnědé. Osobně jsem zkoušela. :-( Ale myslím, že čokoládová cik cak poleva to určitě spraví.

  • Anonym | 16. 11. 2007 10:15

    Po vložení laskonek se teplota stáhne na 50-60°C?Nebo se pečou po celou dobu na 100°C?Dík za odpověď.

  • antonin morra | 15. 11. 2007 18:35

    no konecne jsem to taky dokazala tvym receptem.moc ti dekuju.jsuo vazne super.

  • Patrick Schmitt | 31. 8. 2007 20:00

    hmm...konecne recept na laskonky ktery zni uplne...urcite vyzkousim...ted uz chybi jen vhodna napln...nejaka vanilkova by byla urcite moc dobra :-) Byl bych skutecne moc rad, kdyby se mi to s timto receptem podarilo. Ostatni bud skoncily neuspokojivym vysledkem nebo takovym, ze konecny produkt letel do kose...

  • Monika Davidová | 31. 12. 2006 19:47

    Laskonky jsem letos na Vánoce taky dělala. Jedny jsem dělala kokosové a jedny oříškové a celá rodina mi je moc chválila a moc si na nich pochutnali.Hodnotím 1 s ****Moc děkuji za super receptMonika

  • Veronika Miškářová | 21. 12. 2006 09:17

    Laskonky jsem taky zkoušela. Nakonec jsem dělala takové hrudky lžičkou a taky moc dobrý....Hodnotím známkou 1. Pa pa

  • Lucie Kubáňová | 18. 12. 2006 14:20

    Jsem ráda,že se vám laskonky povedly :o))

  • Vilma Čadková | 14. 12. 2006 19:33

    Teď jsem laskonky dopekla, jsou opravdu dobré. Dělala jsem je s lískovými oříšky a jako formičku jsem použila tu na kolečka, na srdíčka nedržela tvar.Dávám za 1.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Zákusky Cukroví Pečení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Cukr krupice Kokos
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krupicové flameri

Krupicové flameri

Nepečený jogurtový dort

Nepečený jogurtový dort

Losos v alobalu

Losos v alobalu

Crepes suzette - palačinky po francouzsku

Crepes suzette - palačinky po…

Perníkové muffiny s čokoládovým krémem

Perníkové muffiny s čokoládovým krémem

Kuřecí gyros harmonika - grilovaná

Kuřecí gyros harmonika - grilovaná

Focaccia s olivami a rozmarýnem

Focaccia s olivami a rozmarýnem

Špagety se špenátem a sýrem

Špagety se špenátem a sýrem

Česneková pomazánka z červené řepy

Česneková pomazánka z červené řepy

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

106
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
47
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
38
Virgin mojito
Virgin mojito
36
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …
36
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Lasagne se třemi druhy sýra
Lasagne se třemi druhy sýra
Lasagne se zelím a (nejen) telecím masem
Lasagne se zelím a (nejen) telecím masem
Laskonky dle časopisu F.O.O.D.
Laskonky dle časopisu F.O.O.D.
Laskonky pravých Labužníků
Laskonky pravých Labužníků
Lavina z Becherovky
Lavina z Becherovky
Lávové koláčky
Lávové koláčky
  • Recepty.cz
  • Laskonky III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact