Varianta A: bílky s cukrem ušleháme ve vodní lázni. Šleháme do zhoustnutí - hmota teplá a pak vmícháme mleté ořechy.
2
Varianta B: bílky s cukrem ušleháme nad parou a lehce vmícháme ořechy a mouku.
3
Před přípravou pokud nemáme formu na laskonky - můj případ si vezmeme vykrajovátko ovál popř. kolečko vytvarujeme do oválu. Nůžkami nastříháme užší kraje asi po 1cm asi do 1/2 vzdálenosti k širšímu kraji a nastřižené části k širšímu kraji přehneme. Tím získáme tvořítko na laskonky - asi 1 cm vysoký ovál. Na plech vyložený peč papírem položíme tvořítko a lžíci ho vyplníme a uhladíme nebo neuhladíme nožem, pak tvořítko zvedneme a takto pokračujeme dál.
4
Varianta A: pečeme prudce 2 min. pak sušíme ještě asi 10 min. - orientační, záleží na velikosti laskonek a typu trouby.
5
Varianta B: pečeme v mírné troubě.
6
Poznámka vyzkoušela jsem všechny další recepty a ani jeden mě nenadchl. Variantu A používám nejčastěji a opět se k ní vracím. Obě varianty slepujeme k sobě krémem používám 250 g másla, 1 kakaový pudink a asi 3/8 l mléka. Klasika uvařit pudink nejlépe ve vodní lázni za stálého míchání vychladit a všlehat změklé máslo.