• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Zavařování & nakládání
  • Recepty.cz
  • Laskonkové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Laskonkové řezy

autor: Janina P.
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Laskonkové řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 400
      g hladká mouka
    • 1
      ks hera
    • 5
      lžíce voda
    • 2
      kostka cukr
  • Krém
    • 1
      l mléko
    • 6
      lžíce polohrubá mouka
    • 1
      ks máslo
    • 200
      g cukr
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      balíček vanilkový cukr
  • Poleva
    • 2
      ks bílek
    • 250
      g cukr
  • Posyp
    • oříšky strouhané, nebo kokos

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, Hery a cukru rozpuštěném ve vodě vytvoříme těsto. Vyválíme dvě placky, které na pekáči propícháme vidličkou. Jednu upečeme v hlubším pekáči do slabě růžova. Druhou upečeme na obráceném pekáči.
2
Nyní uvaříme krém z mléka a mouky. Do vychladlé kaše zašleháme máslo, cukr, žloutky a vanilkový cukr. Krém natřeme na placku v pekáči, přiklopíme druhou. Placky jsou velmi křehké, pokud se nám rozlámou, nevadí, poskládáme je. V páře ušelháme bílky s cukrem, natřeme navrch a posypeme kokosem nebo oříšky.
3
Vypadá to velmi složitě, ale není to tak. Určitě si tento moučník velmi zamilujete, tak jako naše rodina.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Balkánské řezy II.

Balkánské řezy II.

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Citronové cheesecake řezy s vanilkou

Citronové cheesecake řezy s vanilkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana Samcová | 6. 4. 2010 14:33

    Tyto řezy patří k tomu nejlepšímu, co znám, kdyby to šlo, hodnotila bych je znovu velikou jedničkou. Druhý den po odležení z ledničky jsou přímo božské.

  • Miluše Marténková | 5. 9. 2008 22:50

    Olčo, poleva nepraská pokud krájíte pomalu horkým nožem. Dejte si na plotnu nějaký vyšší hrnec, vždy po zakrojení tenký/nejlepší dortový/ nůž nechejte chvíli ve vroucí vodě, vytáhněte, otřete a krájejte.

  • Ivana Samcová | 4. 9. 2008 11:25

    Omlouvám se, že odpovídám dřív než autorka. Ano, v krému, jsou syrové žloutky napsané, ale přiznám se, že já to takto nedělám, já dávám žloutky do studeného mléka a pak v něm vařím kaši s moukou. Dělám to tak už celé roky a naprosto v pohodě. A k tomu sněhu, ty bílky s cukrem se v té páře prakticky "uvaří". Dělávám takto sníh do kremrolí. Ušlehám si ručním šlehačem sníh do tuha, promíchám s cukrem a pak dám do pisklavého hrnku na mléko a neustále šlehám /ručně, je to taková spirála/, až mi drží a nepadá dolu ze šlehače. Pak dám na placku a posypu kokosem nebo ořechy / i obojím dohromady/. Přeji vám, aby se vám vydařily, jsou opravdu vynikající. Zdravím.Ivana

  • marie Holinkova | 3. 9. 2008 18:49

    Mám dotaz- v krému je syrový žloutek? A ty bílky se ušlehají v páře a natřou a už nic? To nějak ztuhne? Díky za odpověď

  • Jana Peková | 29. 9. 2007 22:10

    Paní Ivano děkuji za pochvalu,jsem ráda,že chutnají i u vás.Na dnešek jsem je pekla pro návštěvu a opět nezklamaly.

  • Ivana Samcová | 29. 9. 2007 13:16

    Nedá mi to a musím ještě znovu tyto řezy pochválit. Podle mne patří k tomu nejlepšímu, co znám. Ráda je dělám / a jím/ a pak jen poslouchám slova chvály. Ještě jednou, paní Jano, díky za skvělý recept. Ivana

  • jana peková | 2. 4. 2007 19:05

    S krájením tohoto moučníku jsem ještě problém neměla,možná proto,že ho peču na velkém plechu a tak je potom poleva nižší.Pokud jste ji opravdu šlehala v páře tak poleva je jaksi taková pěnová,takže jde krájet dobře.

  • olča | 2. 4. 2007 14:28

    Upekla jsem na víkend, moc dobré, jen neexistuje nějaký fígl na krájení - poleva mi pod nožem praskala (zkoušela jsem krájet i pilkovým nožem) a nevypadalo to hezky - ale chuťově výborné.

  • ren pan | 2. 4. 2007 10:14

    Včera jsem upekla, řezy jsou velice chutné. Jen pozor těsto je křehké špatně se to jí.

  • Jana Peková | 29. 3. 2007 09:47

    Jsem ráda že vám chutnaly.

  • Viera Chovanova | 14. 3. 2007 05:00

    Pani Janka,dakujem za rady,upiekla som ich bez problemov,rezy su vzhladovo i chutovo absolutnevynikajuce.Dik za bezva recept.

  • Jana Peková | 5. 3. 2007 16:35

    Já peču každou zvlášt a pouze několik minut. Troubu mám na 150 .Pláty jsou slaboučké,takže asi tak jako když pečete ván.cukroví.Nebojte se určitě se povedou,tak jako každému,komu jsem dala recept.

  • Viera Chovanova | 3. 3. 2007 04:25

    Pani Janka,ako dlho sa to ma piect a pri akej teplote?Dik za radu.

  • Ivana Samcová | 17. 2. 2007 12:06

    Paní Jano, řezy jsou prostě skvělý! Krásně vypadají a ta chuť.., prostě mňamka. Dala jsem míň cukru, ale jinak vše, jak píšete. Myslela jsem, že budou na celý víkend, ale po včerejšku jsou už jen zbytky. Ještě jednou vřelý dík za tento recept. Ivana.

  • Jana Peková | 12. 2. 2007 17:06

    Pokud si cukr v náplni upravíte podle své chuti, vůbec nic tím nezkazíte. Pekáč se vymazávat nemusí, protože těsto je samo o sobě dost mastné. A druhou placku pečeme na obráceném pekáči, protože ji potom jenom sesuneme na připravenou druhou placku s náplní, lépe se s ní manipuluje. Nebojte se vyzkoušet, určitě se vám povedou. Dejte vědět, děkuji.

  • Ivana Samcová | 12. 2. 2007 16:25

    Paní Jano, proč se pečou ty placky tak, že jedna v hlubším pekáči a druhá zas na obráceném? Díky za vysvětlení.Ivana

  • Zdena Lepšíková | 12. 2. 2007 12:14

    mám pekáč vymazat?

  • englicka | 12. 2. 2007 09:35

    vypadá t skvěle-ráda bych vyzkoušela,jen není toho cukru v té náplni moc??až moc sladký nemusim....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Hera Hladká mouka Máslo Mléko Oříšky Polohrubá mouka Vanilkový cukr Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře dušené na rajčatech a cibuli

Kuře dušené na rajčatech a cibuli

Zapečené špagety II.

Zapečené špagety II.

Škvarkové pagáčky

Škvarkové pagáčky

Višňové řezy II

Višňové řezy II

Vajíčková tlačenka

Vajíčková tlačenka

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Hovězí na paprice

Hovězí na paprice

Univerzální jednoduché těsto na ovocné knedlíky

Univerzální jednoduché těsto na…

Večeře z jednoho plechu

Večeře z jednoho plechu

Doporučujeme

30 minut
Špenátové palačinky s houbovou náplní

Špenátové palačinky s houbovou náplní

40 minut
Podzimní houbovka s dýní

Podzimní houbovka s dýní

15 minut
Hruškový crumble s perníkem

Hruškový crumble s perníkem

140 minut
Hovězí pečeně s houbami

Hovězí pečeně s houbami

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

40 minut
Zelňačka s klobásou

Zelňačka s klobásou

100 minut
Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

Poslední sledované recepty

113
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
86
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
65
Klasické lečo
Klasické lečo
43
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…

Zajímavé články

Domácí podzimní čaje: Zahřejí vás, zlepší náladu a některé umí i léčit
Domácí podzimní čaje: Zahřejí vás, zlepší náladu…
Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od polévky až po moučník
Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od…
KVÍZ: Znáte oblíbená jídla našich prezidentů? Otestujte se!
KVÍZ: Znáte oblíbená jídla našich prezidentů?…
Amatérská kanadská pekařka vyrábí strašidelné koláče. Některé i svítí ve tmě!
Amatérská kanadská pekařka vyrábí strašidelné…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
AHA.cz Brožová vyděsila fanoušky: Co se jí to stalo s obličejem?

Brožová vyděsila fanoušky: Co se jí to stalo s obličejem?

Mimibazar Jak dopadlo testování elektronické stavebnice Boffin II LIGHT? Přečtěte si recenze rodičů

Jak dopadlo testování elektronické stavebnice Boffin II LIGHT? Přečtěte si recenze rodičů

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Listopadový horoskop lásky: Váhy čekají problémy, Raci zažijí nejstabilnější měsíc

Listopadový horoskop lásky: Váhy čekají problémy, Raci zažijí nejstabilnější měsíc

Ženy.cz Sex jako elixír života: Ejakulovat častěji by měly místo mužů ženy

Sex jako elixír života: Ejakulovat častěji by měly místo mužů ženy

Blesk.cz Medaile pro osudový pár Luďka Munzara (†85) a Janu Hlaváčovou (†85):  I po smrti opět spolu!

Medaile pro osudový pár Luďka Munzara (†85) a Janu Hlaváčovou (†85): I po smrti opět spolu!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Listopadový horoskop lásky: Váhy čekají problémy, Raci zažijí nejstabilnější měsíc

Listopadový horoskop lásky: Váhy čekají problémy, Raci zažijí nejstabilnější měsíc

  • Recepty.cz
  • Laskonkové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact