• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Laskonkové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Laskonkové řezy

autor: Janina P.
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Laskonkové řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 400
      g hladká mouka
    • 1
      ks hera
    • 5
      lžíce voda
    • 2
      kostka cukr
  • Krém
    • 1
      l mléko
    • 6
      lžíce polohrubá mouka
    • 1
      ks máslo
    • 200
      g cukr
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      balíček vanilkový cukr
  • Poleva
    • 2
      ks bílek
    • 250
      g cukr
  • Posyp
    • oříšky strouhané, nebo kokos

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, Hery a cukru rozpuštěném ve vodě vytvoříme těsto. Vyválíme dvě placky, které na pekáči propícháme vidličkou. Jednu upečeme v hlubším pekáči do slabě růžova. Druhou upečeme na obráceném pekáči.
2
Nyní uvaříme krém z mléka a mouky. Do vychladlé kaše zašleháme máslo, cukr, žloutky a vanilkový cukr. Krém natřeme na placku v pekáči, přiklopíme druhou. Placky jsou velmi křehké, pokud se nám rozlámou, nevadí, poskládáme je. V páře ušelháme bílky s cukrem, natřeme navrch a posypeme kokosem nebo oříšky.
3
Vypadá to velmi složitě, ale není to tak. Určitě si tento moučník velmi zamilujete, tak jako naše rodina.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Aprílové řezy se zakysanou smetanou

Aprílové řezy se zakysanou smetanou

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Citronové cheesecake řezy s vanilkou

Citronové cheesecake řezy s vanilkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana Samcová | 6. 4. 2010 14:33

    Tyto řezy patří k tomu nejlepšímu, co znám, kdyby to šlo, hodnotila bych je znovu velikou jedničkou. Druhý den po odležení z ledničky jsou přímo božské.

  • Miluše Marténková | 5. 9. 2008 22:50

    Olčo, poleva nepraská pokud krájíte pomalu horkým nožem. Dejte si na plotnu nějaký vyšší hrnec, vždy po zakrojení tenký/nejlepší dortový/ nůž nechejte chvíli ve vroucí vodě, vytáhněte, otřete a krájejte.

  • Ivana Samcová | 4. 9. 2008 11:25

    Omlouvám se, že odpovídám dřív než autorka. Ano, v krému, jsou syrové žloutky napsané, ale přiznám se, že já to takto nedělám, já dávám žloutky do studeného mléka a pak v něm vařím kaši s moukou. Dělám to tak už celé roky a naprosto v pohodě. A k tomu sněhu, ty bílky s cukrem se v té páře prakticky "uvaří". Dělávám takto sníh do kremrolí. Ušlehám si ručním šlehačem sníh do tuha, promíchám s cukrem a pak dám do pisklavého hrnku na mléko a neustále šlehám /ručně, je to taková spirála/, až mi drží a nepadá dolu ze šlehače. Pak dám na placku a posypu kokosem nebo ořechy / i obojím dohromady/. Přeji vám, aby se vám vydařily, jsou opravdu vynikající. Zdravím.Ivana

  • marie Holinkova | 3. 9. 2008 18:49

    Mám dotaz- v krému je syrový žloutek? A ty bílky se ušlehají v páře a natřou a už nic? To nějak ztuhne? Díky za odpověď

  • Jana Peková | 29. 9. 2007 22:10

    Paní Ivano děkuji za pochvalu,jsem ráda,že chutnají i u vás.Na dnešek jsem je pekla pro návštěvu a opět nezklamaly.

  • Ivana Samcová | 29. 9. 2007 13:16

    Nedá mi to a musím ještě znovu tyto řezy pochválit. Podle mne patří k tomu nejlepšímu, co znám. Ráda je dělám / a jím/ a pak jen poslouchám slova chvály. Ještě jednou, paní Jano, díky za skvělý recept. Ivana

  • jana peková | 2. 4. 2007 19:05

    S krájením tohoto moučníku jsem ještě problém neměla,možná proto,že ho peču na velkém plechu a tak je potom poleva nižší.Pokud jste ji opravdu šlehala v páře tak poleva je jaksi taková pěnová,takže jde krájet dobře.

  • olča | 2. 4. 2007 14:28

    Upekla jsem na víkend, moc dobré, jen neexistuje nějaký fígl na krájení - poleva mi pod nožem praskala (zkoušela jsem krájet i pilkovým nožem) a nevypadalo to hezky - ale chuťově výborné.

  • ren pan | 2. 4. 2007 10:14

    Včera jsem upekla, řezy jsou velice chutné. Jen pozor těsto je křehké špatně se to jí.

  • Jana Peková | 29. 3. 2007 09:47

    Jsem ráda že vám chutnaly.

  • Viera Chovanova | 14. 3. 2007 05:00

    Pani Janka,dakujem za rady,upiekla som ich bez problemov,rezy su vzhladovo i chutovo absolutnevynikajuce.Dik za bezva recept.

  • Jana Peková | 5. 3. 2007 16:35

    Já peču každou zvlášt a pouze několik minut. Troubu mám na 150 .Pláty jsou slaboučké,takže asi tak jako když pečete ván.cukroví.Nebojte se určitě se povedou,tak jako každému,komu jsem dala recept.

  • Viera Chovanova | 3. 3. 2007 04:25

    Pani Janka,ako dlho sa to ma piect a pri akej teplote?Dik za radu.

  • Ivana Samcová | 17. 2. 2007 12:06

    Paní Jano, řezy jsou prostě skvělý! Krásně vypadají a ta chuť.., prostě mňamka. Dala jsem míň cukru, ale jinak vše, jak píšete. Myslela jsem, že budou na celý víkend, ale po včerejšku jsou už jen zbytky. Ještě jednou vřelý dík za tento recept. Ivana.

  • Jana Peková | 12. 2. 2007 17:06

    Pokud si cukr v náplni upravíte podle své chuti, vůbec nic tím nezkazíte. Pekáč se vymazávat nemusí, protože těsto je samo o sobě dost mastné. A druhou placku pečeme na obráceném pekáči, protože ji potom jenom sesuneme na připravenou druhou placku s náplní, lépe se s ní manipuluje. Nebojte se vyzkoušet, určitě se vám povedou. Dejte vědět, děkuji.

  • Ivana Samcová | 12. 2. 2007 16:25

    Paní Jano, proč se pečou ty placky tak, že jedna v hlubším pekáči a druhá zas na obráceném? Díky za vysvětlení.Ivana

  • Zdena Lepšíková | 12. 2. 2007 12:14

    mám pekáč vymazat?

  • englicka | 12. 2. 2007 09:35

    vypadá t skvěle-ráda bych vyzkoušela,jen není toho cukru v té náplni moc??až moc sladký nemusim....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Hera Hladká mouka Máslo Mléko Oříšky Polohrubá mouka Vanilkový cukr Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocný dort

Ovocný dort

Lemon Cheesecake

Lemon Cheesecake

Dušená mrkev Dudin

Dušená mrkev Dudin

Kuskus na čínský způsob

Kuskus na čínský způsob

Slaný mrkvový koláč

Slaný mrkvový koláč

Cizrnová pánev

Cizrnová pánev

Listové řezy s tvarohem

Listové řezy s tvarohem

Fazolový salát - rychle a chutně

Fazolový salát - rychle a chutně

Klouzáky s masem (chlupaté knedlíky) a kysaným zelím

Klouzáky s masem (chlupaté knedlíky)…

Doporučujeme

30 minut
Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

58
Houbový guláš
Houbový guláš
37
Bramborový guláš se smetanou
Bramborový guláš se…
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Máslové řízky
Máslové řízky
26
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
AHA.cz Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Ženy.cz Nejčastější mýty o zubech, které ohrožují zdraví dutiny ústní

Nejčastější mýty o zubech, které ohrožují zdraví dutiny ústní

Blesk.cz Martin Prágr zavzpomínal na pubertu: Stydím se za sebe!

Martin Prágr zavzpomínal na pubertu: Stydím se za sebe!

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

  • Recepty.cz
  • Laskonkové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact