Oblíbené italské lasagne se dají připravit na nespočet způsobů. Vyzkoušejte variantu s hovězím masem, mozzarellou, parmazánem a ricottou. Pokrm vás parádně zasytí a potěší i vaše chuťové pohárky.
Maso vyndejte chvíli před přípravou z ledničky. Na pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a maso restujte, až zezlátne a bude sypké. Nadrobno nasekejte cibuli s česnekem a přidejte je k masu. Restujte dalších 5 minut. Nyní přimíchejte cukr, nasekanou bazalku, oregano a fenykl. Osolte a opepřete. Přidejte polovinu petrželky, rajčata i vývar, zakryjte poklicí a na mírném plameni duste nejméně 1 hodinu. Průběžně promíchejte.
V misce promíchejte ricottu s vejcem, zbylou petrželkou a muškátovým oříškem. Osolte.
3
Troubu rozehřejte na 180 °C. Zapékací mísu vytřete olejem. Na dno rozprostřete 1 naběračku masové směsi. Překryjte lasagnemi a na ně rozprostřete čtvrtinu ricotty, třetinu plátků mozzarelly a třetinu masové směsi. Posypte čtvrtinou nastrouhaného parmazánu.
Vrstvy ještě dvakrát zopakujte – budete tak mít tři kompletní. Na poslední vrstvu rozprostřete lasagne, zbylou ricottu a parmazán. Překryjte alobalem a pečte 20 minut, pak odkryté dalších 20 minut. Podávejte horké.