Špenát povaříme ve slané vodě, a necháme pořádně okapat v cedníku a vymačkáme z něj všechnu vodu. Pak ho dáme do misky a přidáme ricottu (nebo měkký tvaroh) a mícháme, dokud se pěkně nespojí, přidáme 2 vejce a opět pořádně zamícháme. Ochutnáme, jestli je potřeba přisolit.
2
Připravíme si zapékací misku, tu vymažeme máslem a nalejeme trošku bešamelu, vařečkou rozetřeme. Vezmeme si lasagni a pod tekoucí vodou rychle opláchneme a dáme do misky, na ni rozetřeme 1 třetinu špenátové směsi, na to dáme opět navlhčenou lasagni a na tu bešamelovou omáčku, opět lasagne, špenát, lasagne, bešamel atd.
3
Poslední vrstva je pouze bešamel a to co nejvíce. Na to nasypeme parmezán (hodně, ať je celá omáčka hustě pokryta parmezánem) a přidáme lístečky másla. Pečeme v troubě zhruba 20 minut na 200 °C. Kontrolujeme, každá trouba peče jinak, poznáme, že je hotovo podle toho, že sýr krásně lehounce zhnědne.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Ola
|5. 2. 2008 13:52
Dobrý den, zaujal mně tento recept, ale není mi jasné, jestli ty lasagne předvařujete nebo je zapékate syrové. Já jsem vždy zapékala sýrové, tak snad je dle tohoto receptu nemusím předvařovat?Předem dík za odpověď!
Karla
|2. 7. 2007 14:33
Vykajúce, ďakujem za recept...síce sa priznám, lasagne som uvarila klasickým spôsobom vopred..Odporúčam vyskúšať...Karla