Na trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dozlatova, pak k ní přidáme slaninu a také orestujeme. Přidáme zelí, cukr, sůl a pepř dle chuti, podlijeme decilitrem vody a necháme 10 minut podusit pod pokličkou.
2
Máslo rozehřejeme s olejem, zaprášíme moukou a za stálého míchání uděláme světlou jíšku. Pak za stálého míchání přilijeme mléko a vodu, osolíme a přivedeme k varu, necháme krátce povařit.
3
Na dno vymaštěného pekáče naskládáme lasagne, dáme vrstvičku zelné směsi, zalijeme troškou bešamelu, pak lasagne, zelí, bešamel... Končíme lasagnemi, které zalijeme zbytkem bešamelu.
4
Takto připravené lasagne zaklopíme a dáme péct do předehřáté trouby na cca 30 minut - návod na balení lasagní. Hotové lasagne dáme na talíř a dozdobíme kopečkem kysaného zelí.
Přítel nejí těstoviny, ale tohle do něj zapadlo, ani nemrkl. Je to takový počeštělý recept lasaní s naprosto boží chutí na jedničku. Děkuji a doporučuji.