Na pánev dáme najemno nakrájenou cibuli a česnek, osmahneme na oleji. Po zesklovatění cibule přidáme mleté maso a orestujeme. Poté přidáme rajčata z plechovky, koření, sůl a dusíme pod pokličkou cca 20 minut.
2
Do hrnce nalejeme mléko, přisypeme hladkou mouku a za stálého míchání přivedeme do varu. Umícháme hustou bešamelovou omáčku.
3
Nachystáme si lasagne (ideálně ty, které se nemusí dopředu uvařit). Do zapékací mísy klademe jednotlivé vrstvy takto - bešamel na dno, poté vrstvu těstovin, na ni mleté maso, bešamel, těstoviny. Poslední vrstvu tvoří bešamel posypaný tvrdým sýrem.
4
Zapékací mísu přiklopíme a dáme do vyhřáté truby. Pečeme 25 minut na 180 °C, poté odklopíme a pečeme cca 15 minut - do zapečení vrchní vrstvy sýra.
moc dobré, mňam, jen jsem nedávala grilovací koření, ale místo něj bazalku a oregano
Ála
|30. 3. 2017 16:38
zdravím :)
nejvíce se prodávají už jako skoro hotové,stačí jen když je necháte nejlépe přes noc namočené ve vodě aby Vám změkly. Pak už jen přidáte vybranou směs kterou budete chtít dělat :)
VÝBORNÉ!!! pochutnali jsme si! :-) děkuji za recept! :-)
Míša
|26. 7. 2016 08:28
Zkuste je prve minutku povařit, ne zcela doměkka.
Hanka
|20. 4. 2016 17:42
Dneska jsem je dělala poprvé a jsou vynikající. Doporučuji.
Sam
|12. 3. 2016 11:55
Fakt dobrý, není co zkazit. Dělal jsem je několikrát i z kuřecího masa aby nebyli tak mastné a prostě mňamka.
Martina
|10. 3. 2016 19:45
Tak jsem dneska zkoušela poprvé a výborný....můžu doporučit.Trochu jsem si to přizpůsobila...do mletého masa jsem namlela trochu květáku,páč se nehlídám válel na lince :),místo rajčat z plechu jsem dala rajčatové pyré a bešamel jsem udělala na másle a kokosovém oleji s celozrnou moukou a zalila cca 3/4 litrem mléka.Na příště mám bojový úkol...sehnat celozrné lasagne... :-\ <3
Taktéž děkuji za skvělý recept. Dělala jsem poprvé a řídila se jenom tebou a slavila jsem velký úspěch! :)
Eva
|25. 6. 2014 12:49
Dnes jsem dělala poprvé, i svoje těsto na těstovinu (http://www.receptynadoma.cz/domaci-testo-na-lasagne-recept-4822) a bylo to výborné. Množství bešamelu mi přišlo akorát, nebyla z toho alespoň "kejda".
Katka
|15. 5. 2014 11:07
Dnas jsem dělala poprvé a výborný :-) díky za inspiraci
Monika
|22. 2. 2014 14:58
Dnes jsem je skusila ale poslední testoviny byly tvrde co stim.
Lenka
|18. 1. 2014 11:59
Moc dobré, už jsme dělali několikrát a stále se vracím k tomuhle receptu.
Kamila
|1. 12. 2013 20:33
Ještě jsem nikdy lasagne nedělala můžete mi poradit ,kde se dají koupit jako těsto? :-)
Lenka
|4. 5. 2013 18:59
Recept jsem zkusila s uvedeným množstvím a lasagne nám velmi chutnaly. My zase nemusíme ty mazlavé a když se pečou přikryté, tak se neodpaří a jsou tak akorát. Taky záleží jak velkou dáte konzervu rajčat. Brzy je zase udělám. <3 <3 <3 <3 <3
Bešamel dělám rozpustím máslo na to mouku, udělám jížku vliju mléko špetku muškátového oříšku a povařit do zhoustnutí. Tak se bešamel má dělat. A na tenhle recept z půl litru je strašně málo, takže dělám z 3/4 nebo litru mléka. Omáčku dělám mletá a čerstvé rajčata a je to mňam.... <:-)
rozinka
|20. 4. 2013 17:52
moje prvni lasane a vyborny,skvely recept,dekuji :-)