Na pánev dáme najemno nakrájenou cibuli a česnek, osmahneme na oleji. Po zesklovatění cibule přidáme mleté maso a orestujeme. Poté přidáme rajčata z plechovky, koření, sůl a dusíme pod pokličkou cca 20 minut.
2
Do hrnce nalejeme mléko, přisypeme hladkou mouku a za stálého míchání přivedeme do varu. Umícháme hustou bešamelovou omáčku.
3
Nachystáme si lasagne (ideálně ty, které se nemusí dopředu uvařit). Do zapékací mísy klademe jednotlivé vrstvy takto - bešamel na dno, poté vrstvu těstovin, na ni mleté maso, bešamel, těstoviny. Poslední vrstvu tvoří bešamel posypaný tvrdým sýrem.
4
Zapékací mísu přiklopíme a dáme do vyhřáté truby. Pečeme 25 minut na 180 °C, poté odklopíme a pečeme cca 15 minut - do zapečení vrchní vrstvy sýra.
moc dobré, mňam, jen jsem nedávala grilovací koření, ale místo něj bazalku a oregano
Ála
|30. 3. 2017 16:38
zdravím
nejvíce se prodávají už jako skoro hotové,stačí jen když je necháte nejlépe přes noc namočené ve vodě aby Vám změkly. Pak už jen přidáte vybranou směs kterou budete chtít dělat
VÝBORNÉ!!! pochutnali jsme si! :-) děkuji za recept! :-)
Míša
|26. 7. 2016 08:28
Zkuste je prve minutku povařit, ne zcela doměkka.
Hanka
|20. 4. 2016 17:42
Dneska jsem je dělala poprvé a jsou vynikající. Doporučuji.
Sam
|12. 3. 2016 11:55
Fakt dobrý, není co zkazit. Dělal jsem je několikrát i z kuřecího masa aby nebyli tak mastné a prostě mňamka.
Martina
|10. 3. 2016 19:45
Tak jsem dneska zkoušela poprvé a výborný....můžu doporučit.Trochu jsem si to přizpůsobila...do mletého masa jsem namlela trochu květáku,páč se nehlídám válel na lince ,místo rajčat z plechu jsem dala rajčatové pyré a bešamel jsem udělala na másle a kokosovém oleji s celozrnou moukou a zalila cca 3/4 litrem mléka.Na příště mám bojový úkol...sehnat celozrné lasagne... :-\ <3
Taktéž děkuji za skvělý recept. Dělala jsem poprvé a řídila se jenom tebou a slavila jsem velký úspěch!
Eva
|25. 6. 2014 12:49
Dnes jsem dělala poprvé, i svoje těsto na těstovinu (http://www.receptynadoma.cz/domaci-testo-na-lasagne-recept-4822) a bylo to výborné. Množství bešamelu mi přišlo akorát, nebyla z toho alespoň "kejda".
Katka
|15. 5. 2014 11:07
Dnas jsem dělala poprvé a výborný :-) díky za inspiraci
Monika
|22. 2. 2014 14:58
Dnes jsem je skusila ale poslední testoviny byly tvrde co stim.
Lenka
|18. 1. 2014 11:59
Moc dobré, už jsme dělali několikrát a stále se vracím k tomuhle receptu.
Kamila
|1. 12. 2013 20:33
Ještě jsem nikdy lasagne nedělala můžete mi poradit ,kde se dají koupit jako těsto? :-)
Lenka
|4. 5. 2013 18:59
Recept jsem zkusila s uvedeným množstvím a lasagne nám velmi chutnaly. My zase nemusíme ty mazlavé a když se pečou přikryté, tak se neodpaří a jsou tak akorát. Taky záleží jak velkou dáte konzervu rajčat. Brzy je zase udělám. <3 <3 <3 <3 <3
Bešamel dělám rozpustím máslo na to mouku, udělám jížku vliju mléko špetku muškátového oříšku a povařit do zhoustnutí. Tak se bešamel má dělat. A na tenhle recept z půl litru je strašně málo, takže dělám z 3/4 nebo litru mléka. Omáčku dělám mletá a čerstvé rajčata a je to mňam.... <:-)
rozinka
|20. 4. 2013 17:52
moje prvni lasane a vyborny,skvely recept,dekuji :-)