• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Lasagne s lososem a špenátem
Napište svůj komentář k receptu

Lasagne s lososem a špenátem

autor: gabiki
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lasagne s lososem a špenátem
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 600
      g mražený špenát
    • pepř mletý
    • sůl
    • 600
      g filé z lososa předem nechat rozmrznout
    • 4
      lžíce citronová tráva
    • 50
      g máslo
    • 50
      g hladká mouka
    • 500
      ml zeleninový vývar
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 3
      lžíce křen
    • 16
      plátek lasagne
    • 50
      g sýr

Postup přípravy receptu

1
1. Špenát nechat roztát a ochutit solí a pepřem. Lososa pokapat 2 lžícemi citronové šťávy, osolit, opepřit a nechat 10 minut v této marinádě.
2
2. Rozpustit máslo, přidat mouku - jíška. Zalít zeleninovým vývarem a smetanou, zamíchat a přivést k varu. Necháme 10 minut při středním ohřevu zlehka vařit a přitom několikrát zamícháme. Přidáme nastrouhaný křen, zamícháme, ochutíme solí, pepřem a 2 lžícemi citronové šťávy.
3
3. Do nádoby vhodné k pečení o velikosti zhruba 30 x 20 cm na dno dáme trochu připravené omáčky, na to vrstvu asi 4 plátů lasagní. Já kupuji ty, které předem není třeba vařit, některé však je potřeba předem uvařit! Na to dáme vrstvu špenátu - asi polovinu - něco omáčky - další lasagne - lososa a zase zalít omáčkou. Další vstvu lasagne - zbylý špenát a trochu omáčky - poslední vrstvu plátů lasagne a navrch přelít omáčkou a posypat sýrem. Pokud pod sýr nedáme omáčku může se stát, že se listy lasagne skroutí nebo spálí. Sýru můžeme dát i více podle chuti
4
4. V předehřáté troubě pečeme při 200 stupních ( horkovzdušná asi 180..) na prostřední příčce 35 minut. Po té nechat krátce odpočinout a servírovat :)
5
přeji dobrou chuť ;)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lasagne se špenátem a kuřecím masem bez bešamelu

Lasagne se špenátem a kuřecím masem…

Lahodný salát s uzeným lososem

Lahodný salát s uzeným lososem

Chřest s marinovaným lososem

Chřest s marinovaným lososem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dalsi recepty | 21. 4. 2012 16:36

    Ahoj holky, dalsi recepty jsem nasla na webu www.lasagne-recepty.cz :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Maso & ryby & mořské plody Ryby Zelenina
Maso Pokrmy Z těstovin Ze zeleniny Rybí Oběd Večeře Pečení Německo Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová tráva Filé z lososa Hladká mouka Křen Lasagne Máslo Mražený špenát Pepř mletý Smetana ke šlehání Sůl Sýr Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelené fazolky s vejci

Zelené fazolky s vejci

Sejkory

Sejkory

Plněné cukety s ementálem

Plněné cukety s ementálem

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Bramborové hrudky - smažené

Bramborové hrudky - smažené

Jednoduchá rajská polévka s paprikou

Jednoduchá rajská polévka s paprikou

Plněné taštičky z listového těsta

Plněné taštičky z listového těsta

Dietní bezlepková žemlovka

Dietní bezlepková žemlovka

Utopenci podle Gajzy

Utopenci podle Gajzy

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

25
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Vaječné muffiny ve slanině
Vaječné muffiny ve…
13
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
12
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Kate a William zuří! Tohle už je opravdu přes čáru

Kate a William zuří! Tohle už je opravdu přes čáru

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Těhotná Ochotská má starosti: Soudní bitva!

Těhotná Ochotská má starosti: Soudní bitva!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

  • Recepty.cz
  • Lasagne s lososem a špenátem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact