• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Lasagne s lososem a špenátem
Napište svůj komentář k receptu

Lasagne s lososem a špenátem

autor: gabiki
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lasagne s lososem a špenátem
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 600
      g mražený špenát
    • pepř mletý
    • sůl
    • 600
      g filé z lososa předem nechat rozmrznout
    • 4
      lžíce citronová tráva
    • 50
      g máslo
    • 50
      g hladká mouka
    • 500
      ml zeleninový vývar
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 3
      lžíce křen
    • 16
      plátek lasagne
    • 50
      g sýr

Postup přípravy receptu

1
1. Špenát nechat roztát a ochutit solí a pepřem. Lososa pokapat 2 lžícemi citronové šťávy, osolit, opepřit a nechat 10 minut v této marinádě.
2
2. Rozpustit máslo, přidat mouku - jíška. Zalít zeleninovým vývarem a smetanou, zamíchat a přivést k varu. Necháme 10 minut při středním ohřevu zlehka vařit a přitom několikrát zamícháme. Přidáme nastrouhaný křen, zamícháme, ochutíme solí, pepřem a 2 lžícemi citronové šťávy.
3
3. Do nádoby vhodné k pečení o velikosti zhruba 30 x 20 cm na dno dáme trochu připravené omáčky, na to vrstvu asi 4 plátů lasagní. Já kupuji ty, které předem není třeba vařit, některé však je potřeba předem uvařit! Na to dáme vrstvu špenátu - asi polovinu - něco omáčky - další lasagne - lososa a zase zalít omáčkou. Další vstvu lasagne - zbylý špenát a trochu omáčky - poslední vrstvu plátů lasagne a navrch přelít omáčkou a posypat sýrem. Pokud pod sýr nedáme omáčku může se stát, že se listy lasagne skroutí nebo spálí. Sýru můžeme dát i více podle chuti
4
4. V předehřáté troubě pečeme při 200 stupních ( horkovzdušná asi 180..) na prostřední příčce 35 minut. Po té nechat krátce odpočinout a servírovat :)
5
přeji dobrou chuť ;)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lasagne se špenátem a kuřecím masem bez bešamelu

Lasagne se špenátem a kuřecím masem…

Lahodný salát s uzeným lososem

Lahodný salát s uzeným lososem

Chřest s marinovaným lososem

Chřest s marinovaným lososem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dalsi recepty | 21. 4. 2012 16:36

    Ahoj holky, dalsi recepty jsem nasla na webu www.lasagne-recepty.cz :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Maso & ryby & mořské plody Ryby Zelenina
Maso Pokrmy Z těstovin Ze zeleniny Rybí Oběd Večeře Pečení Německo Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová tráva Filé z lososa Hladká mouka Křen Lasagne Máslo Mražený špenát Pepř mletý Smetana ke šlehání Sůl Sýr Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Grilovací marináda I.

Grilovací marináda I.

Piškotové řezy po padesáté

Piškotové řezy po padesáté

Plněné šunkové řízečky

Plněné šunkové řízečky

Ovocné želé s mascarpone

Ovocné želé s mascarpone

Nepečené ovesné placičky s arašídovým máslem

Nepečené ovesné placičky s arašídovým…

Houbovo-smetanová krkovička

Houbovo-smetanová krkovička

Podmáslový chléb

Podmáslový chléb

Těstoviny se špenátem

Těstoviny se špenátem

Vepřový plátek s listovým špenátem

Vepřový plátek s listovým špenátem

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

56
Polévka s játrovými knedlíky podle časopisu F.O.O.D.
Polévka s játrovými…
50
Rajčatový salát s fazolemi
Rajčatový salát s…
50
Bramborová pomazánka  na chlebíčky
Bramborová pomazánka na…
30
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…
30
Cuketové těstoviny s ricottou a citronem
Cuketové těstoviny s…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Deník Aha! 1.11.2025

Deník Aha! 1.11.2025

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

  • Recepty.cz
  • Lasagne s lososem a špenátem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact