• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Lasagne s lososem a špenátem
Napište svůj komentář k receptu

Lasagne s lososem a špenátem

autor: gabiki
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lasagne s lososem a špenátem
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 600
      g mražený špenát
    • pepř mletý
    • sůl
    • 600
      g filé z lososa předem nechat rozmrznout
    • 4
      lžíce citronová tráva
    • 50
      g máslo
    • 50
      g hladká mouka
    • 500
      ml zeleninový vývar
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 3
      lžíce křen
    • 16
      plátek lasagne
    • 50
      g sýr

Postup přípravy receptu

1
1. Špenát nechat roztát a ochutit solí a pepřem. Lososa pokapat 2 lžícemi citronové šťávy, osolit, opepřit a nechat 10 minut v této marinádě.
2
2. Rozpustit máslo, přidat mouku - jíška. Zalít zeleninovým vývarem a smetanou, zamíchat a přivést k varu. Necháme 10 minut při středním ohřevu zlehka vařit a přitom několikrát zamícháme. Přidáme nastrouhaný křen, zamícháme, ochutíme solí, pepřem a 2 lžícemi citronové šťávy.
3
3. Do nádoby vhodné k pečení o velikosti zhruba 30 x 20 cm na dno dáme trochu připravené omáčky, na to vrstvu asi 4 plátů lasagní. Já kupuji ty, které předem není třeba vařit, některé však je potřeba předem uvařit! Na to dáme vrstvu špenátu - asi polovinu - něco omáčky - další lasagne - lososa a zase zalít omáčkou. Další vstvu lasagne - zbylý špenát a trochu omáčky - poslední vrstvu plátů lasagne a navrch přelít omáčkou a posypat sýrem. Pokud pod sýr nedáme omáčku může se stát, že se listy lasagne skroutí nebo spálí. Sýru můžeme dát i více podle chuti
4
4. V předehřáté troubě pečeme při 200 stupních ( horkovzdušná asi 180..) na prostřední příčce 35 minut. Po té nechat krátce odpočinout a servírovat :)
5
přeji dobrou chuť ;)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lasagne se špenátem a kuřecím masem bez bešamelu

Lasagne se špenátem a kuřecím masem…

Lahodný salát s uzeným lososem

Lahodný salát s uzeným lososem

Chřest s marinovaným lososem

Chřest s marinovaným lososem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dalsi recepty | 21. 4. 2012 16:36

    Ahoj holky, dalsi recepty jsem nasla na webu www.lasagne-recepty.cz :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Maso & ryby & mořské plody Ryby Zelenina
Maso Pokrmy Z těstovin Ze zeleniny Rybí Oběd Večeře Pečení Německo Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová tráva Filé z lososa Hladká mouka Křen Lasagne Máslo Mražený špenát Pepř mletý Smetana ke šlehání Sůl Sýr Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety s bazalkou

Špagety s bazalkou

Kuře v kari omáčce - rychlé

Kuře v kari omáčce - rychlé

Musaka z lilku - Balkán

Musaka z lilku - Balkán

Maso v jogurtu

Maso v jogurtu

Rychlovka čína

Rychlovka čína

Banánový chlebíček s kokosem

Banánový chlebíček s kokosem

Letní pokušení: Malinové muffiny

Letní pokušení: Malinové muffiny

Jednoduchá masová směs (nejen) se zelím

Jednoduchá masová směs (nejen) se…

Smetanový dort s ovocem

Smetanový dort s ovocem

Doporučujeme

30 minut
Pečené batáty s quinoou

Pečené batáty s quinoou

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

54
Luxusní pomazánka z uzené parenice
Luxusní pomazánka z…
32
Butter chicken (máslové kuře) s flat roti (indickým chlebem)
Butter chicken (máslové…
30
Mrkvová polévka (krém) s kuřecím masem
Mrkvová polévka (krém) s…
21
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
18
Proužky  portobello ve strouhance
Proužky portobello ve…

Zajímavé články

Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční moučníky z ikonické tyčinky s kokosovo-rumovou příchutí
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční…
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se vždycky povede
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší…
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5 výtečných náplní, na kterých si určitě pochutnáte!
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5…
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
AHA.cz Ruml nevydržel mlčet: Pravda o stavu Polívky

Ruml nevydržel mlčet: Pravda o stavu Polívky

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Půvab nevydrží věčně: Které české miss by dnes korunku nedostaly?

Půvab nevydrží věčně: Které české miss by dnes korunku nedostaly?

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Odhalení kalendáře Pirelli: Noční jízda hvězd! A sobotní manévry…

Odhalení kalendáře Pirelli: Noční jízda hvězd! A sobotní manévry…

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která si do konce roku najdou novou lásku! Patříte mezi ně?

4 znamení zvěrokruhu, která si do konce roku najdou novou lásku! Patříte mezi ně?

  • Recepty.cz
  • Lasagne s lososem a špenátem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact