Cibuli nakrájíme a osmažíme na oleji/másle. Přidáme hladkou mouku, smažíme asi 2 minutky a přidáme mléko, smetanu a vývar. Dochutíme vegetou, bazalkou, pepřem. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Odstavíme a připravíme si druhou část:
2
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou papriku, když změkne, přidáme nadrobno nakrájená rajčata a prolisovaný česnek. Chvíli smažíme, přidáme zbylou šťávu z rajčat a osolíme. Vaříme cca dalších 5 minut. Smícháme obě směsi dohromady. Na dno pekáčku nalejeme trochu oleje a začneme ukládat suché plátky lasagní (dávám 4 plátky na každou vrstvu). Na ně dáme část bešamelu, na drobno nakrájeného lososa a střídáme až než nám nic ze surovin nezbyde.
3
Mě to vystačí na tři vrstvy, používám pekáč o velikosti cca 40 x 20 cm. Končíme vrstvou bešamelu a posypeme eidamem.
4
Lasagne by měly být ve šťávě/bešamelu asi do dvou třetin, aby změkly. Pečeme dozlatova při 200 st. Celsia cca 60 minut.