hrst
houby
pouzivam susenou smes, ale muzou byt i cerstve zampiony
0,50
balení
nakládaná kukuřice
3
stroužek
česnek
1
ks
cibule
1
ks
zeleninový vývar
200
ml
bílé víno
250
g
créme fraiche
muze byt i zakysana smetana
1
lžička
pepř celý
1
lžička
bylinková sůl
nebo normalni
1
hrst
bazalka
500
g
ovčí sýr
nahrada mozzarella, nebo feta syr
Postup přípravy receptu
1
Nejdříve si nakrájíme cibuli na velmi drobno. Následně ji smažíme na velmi mírném ohni a špetce oleje. Přidáme sušené houby a na mírném ohni je necháme chvíli osmažit.
2
Připravíme si zeleninový vývar z bujónu (stačí půlka), který uvaříme ve vodě, a následně ho po troškách přidáváme do směsi hub a cibule. Houby ve vývaru chvíli podusíme, posléze přidáme bílé víno, pepř a sůl a necháme chvilku podusit. Když jsou houby měkké a směs hotová, přidáme do ní kukuřici (nemusí být, vše dle chuti), promícháme a odstavíme z ohně.
3
Do vroucí vody s malým množstvím oleje a soli dáme lasagne - pozor, rády se slepují. Lasagne jsou hotové během 3 minut.
4
V misce si rozmícháme Creme Fraiche nebo zakysanou smetanu s čerstvými bylinkami a prolisovaným nebo nastrouhaným česnekem. Vzniklou směs smícháme s houbovou směsí tak, aby hmota nebyla moc tekutá, ale ani ne moc tuhá. Čerstvý ovčí sýr si nakrájíme na úzké plátky.
5
Zapékací misku si vymastíme olejem tak, aby se lasagne nepřipalovaly. Do ní vkládáme postupně lasagne, hmotu z hub a Creme Fraiche a sýr tak, až je mísa plná. Poslední patro je tvořeno lasagnemi, které zalijeme zbytkem hmoty. Pečeme přibližne půl hodiny na 200 stupňů.
6
Servírujeme s rukolovým salátem s ředkvičkami a špetkou olivového oleje a balsamica. Dobrou chuť.