g
anglická slanina
nebo moravská, sedlácká, vahalova...
1
ks
cibule
velká
olej
sůl
pepř mletý
2
lžička
chilli omáčka
1 -
100
g
rajský protlak
1
lžička
cukr
3
stroužek
česnek
bazalka
nebo oregano dle chuti
3
lžička
parmazán
nebo formaggio 2 -
9
plátek
lasagne
8 -
400
ml
vařící voda
nebo vývar
Postup přípravy receptu
1
Cuketu hrubě nastrouháme, když je mladá, nemusíme jí ani loupat.
2
Na trošce oleje zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme cuketu, nastrouhaný česnek, bylinky dle chuti a krátce orestujeme, ke konci vmícháme i protlak a chilli, zalijeme vodou nebo vývarem, dochutíme solí a pepřem (vegetou), přivedeme k varu a odstavíme.
3
Na dno formy dáme 1 a půl plátku lasagní, na ně trochu cuketové směsi, posypeme troškou parmezánu, poklademe plátky slaniny a to vše opakujeme 5 - 6 krát. Poslední vrstvu děláme z cuketové směsi a trošky sýru, aby lasagne nebyly nasucho.
4
Takto připravené zakryjeme alobalem a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu na 30 minut.