Nastrouháme Nivu, přidáme tavený sýr, zalijeme sladkou smetanou a spolu prohřejeme za vzniku lahodné omáčky. Spaříme chřest asi 10 minut v mírně osolené vodě. Rajčata nakrájíme na kostičky a poklademe jimi dno zapékací misky, kterou jsme nejprve potřeli olivovým olejem. Posypeme čerstvou bazalkou a pertželkou.
2
Postupně vrstvíme lasagne, na ně spařený chřest, strouhaný sýr, bazalku a petrželku a zalíváme nivovou omáčkou. Poslední vrstvu ještě hustě posypeme strouhaným sýrem (nebo na plátky nakrájeným sýren Goudou). Zapékáme ve vyhřáté troubě 20-30 minut.
Vynikající. Všem vřele doporučuji. Není to těžké, ale naprosto výborné.
Dana Vorlová
|3. 5. 2009 20:47
Výborné ! Doporučuji všem
staffenl
|12. 5. 2007 15:00
ja dala kolínka a bylo to super
nora
|4. 5. 2007 21:24
lasagne prodávají i předvařené
Ivky
|11. 2. 2007 10:16
Jelikož jsem si recept smyslela na poslední chvíli, nedala jsem tam chřest. Lasagne jsem předvařila a za těch 25 minutek, jsme si už pochutnávali. Výborné a hodně syté.
baboui
|24. 5. 2006 13:46
vynikající!!!!
venca
|11. 7. 2005 15:58
ma pritelkyne delala lasagne podle tohoto receptu a byly ...no proste vynikajici-vrele doporucuji:o) zvlaste pro milovniky jemnych chuti a smetanovych omacek, nebudete litovat
Anonym
|11. 7. 2005 14:52
Lze udělat i z tvrdých lasagní, udělat omáčku trošku řidší a dát tomu více času.
Vlasta
|11. 7. 2005 13:19
Lze to udělat z platu tvrdých lasagní nebo musí byt předvařené?