Na pánvi osmahneme mleté maso, nebo uzeninu lze i kombinovat. Osmahnuté osolím, opepřím, (vegeta) zaliji rajčetovou šťávou a prohřeji.Ve druhém hrnci z másla a mouky udělám jíšku, zředím mlékem (asi 0,5 l), osolím, opepřím a obarvím TROŠKOU kari. Do teflonového pekáčku naliji na dno trochu bílé omáčky, zasypu 1/3 fleků, potom 1/3 směsi s masem a zase zasypu 1/3 fleků.
2
Do dalších bílých vrstev přisypu i houby a kukuřici (není podmínkou). Střídám vrstvy tak, abych skončil světlou. Pekáček přikryji alobalem a peču 30 minut na 175 °C. Potom odkryji, posypu sýrem a zapeču ještě 10 minut na 200 °C.
3
Recept vznikl jako nouze, když jsem měl hotové omáčky a zjistil, že nemám lasagně. Ač vypadá popis dlouhý, jeho příprava do fáze vložení do trouby nepřesáhne 15 minut. Cena těchto 6 porcí nepřesáhne v surovinách 100 Kč.