Nakrájíme cibuli a česnek nadrobno a dáme zpěnit na rozpálený olivový olej, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a po cca 3 min smažení vložíme do pánve také maso. Smažíme asi 10 minut. Ochutíme hořčicí, kečupem (příp. konzervovanými rajčaty), solí, pepřem, oregánem a na závěr rozdrobíme bujónovou (masoxovou kostku).
2
V případě, že jsme s chutí spokojení, ponecháme směs 10 min. dusit (můžeme přidat pár lžic vody). Připravíme zapékací mísku a začneme vrstvit - masovou směs, plátek či dva slaniny, trochu sýra a plát lasagní, důkladně upěchujeme a pokračujeme další vrstvou. Do misky se obvykle vejdou 3 vrstvy, končí se sýrem.
3
Dáme zapéct na 180 °C na 40 minut. Nejprve zakryté (např. alobalem), před koncem odkryjeme, aby vrchní vrstva zhnědla.