• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Lasagne pana Monte Castelloniho
Napište svůj komentář k receptu

Lasagne pana Monte Castelloniho

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 21
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lasagne pana Monte Castelloniho
Lasagne pana Monte Castelloniho
Lasagne pana Monte Castelloniho
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Masový vývar
    • 250
      g mleté maso
    • 1
      ks cibule
    • 1
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      ks rajský protlak
    • sůl
    • oregáno nebo tymián
    • 40
      g máslo
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 500
      ml mléko
    • sůl
    • pepř mletý
    • muškátový oříšek
    • 100
      g sýr

Postup přípravy receptu

1
Vývar: maso, nakrájenou cibuli a česnek lehce osmažit na oleji. Přidat protlak, sůl a zeleninu. Nechat 5-10 minut vařit a pak dochutit
2
<BR>Bešamel: z másla a mouky udělat světlou jíšku, do ní přidat studené mléko a za občasného míchání povařit. Dochutit solí, muškátem a pepřem, přidat polovinu sýra.
3
<BR>Lasagne: dno zapékací misky pokrýt slabou vrstvou bašamelové omáčky, tu pokrýt listy lasagní, zalít vývarem. Vrstvy prostřídat až navrch. Posypat sýrem, co zbyl. Zapékat v troubě 35-40 minut při 200 °C, dokud vrchní listy nejsou zlatavé až nahnědlé a měkké.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Salát Monte Carlo

Salát Monte Carlo

Drůbeží játra Monte Negro

Drůbeží játra Monte Negro

Domácí Monte krém

Domácí Monte krém

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Veru_Recepty
    Veru_Recepty | 7. 5. 2015 16:22

    Výborné! Děláme cca jednou do měsíce, jiné recepty už ani nezkouším :-). Maso děláme z dvojité dávky, bešamel ne. Podle mě stačí. Pokud mám, přidávám ještě lilek. Těstovinové pláty si děláme vlastní a nemá to chybu :) kam se hrabou lasagne z restaurantu :) ;-)

  • Jover | 25. 3. 2013 19:50

    Taky dávám víc vrstev, je to naše oblíbené jídlo.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 2. 6. 2012 15:03

    Báječný recept, dělali jsme hned z dvojité dávky (máme rádi lasagne vyšší) a byla to dobrá volba, moc jsme si pochutnali!

  • techt | 6. 4. 2012 13:21

    Byly snadné a chutnaly všem.

  • Denisa | 24. 10. 2011 14:14

    NIKDY NEPRIDÁVAT STUDENÉ MLÉKO !!!!!! -> HRUDKY

  • Makyš | 14. 5. 2011 08:40

    výborné, jen bych ten bešamel dala ještě nahoru aby i ty horní těstoviny nebyly vyschlé.

  • Mirth
    Mirth | 12. 2. 2011 14:26

    Výborné!!! A to jsem je dělala prvně v životě... Díky za supr recept!

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 16. 11. 2010 13:08

    Do masové omáčky přidávám červené víno a více česneku, bešamelu dávám taky dvojitou dávku, recept je výborný :-) přikládám foto

  • Tereza Prochazkova | 26. 10. 2010 00:18

    Vyzkouseno a musim jen souhlasit s ostatnimi. Vyborny recept. Ja jen davam besamel i mezi jednotlive vrstvy, zjemni to chut lasagni ve vysledku jeste vice. A jako zaverecnou vrstvu pouzivam jeste ke klasickemu syru i strouhany parmezan (doporucuji!). Namisto koreni jsem pouzila hotovou smes na spagety od Vitany, coz se ukazal jako dobry krok take. Davam do slozky OBLIBENE ;-)

  • týna | 8. 3. 2008 13:35

    Právě jsme dojedli půl zapékací formy:))Lasagne jsou opravdu moc dobré!!1**..Akorát jsem dala 500g mletého masa,místo 250gramů.-(jsou z toho tak 4 pěkné porce).I bešamel se mně povedl,dělala jsem po prvé!Pozor na muškát,je velmi aromatický!Použila jsem lasagne,co se nepředvařují a je nutno dodat,že vrchní vrstvu je nutno namočit do vody,jinak nezmněkne.Sýr stačí dát až těsně před dopečením,jinak vyschne.JINAK MŇAMKA HOTOVA ZA HODINKU:))

  • Jana Portlová | 9. 10. 2007 15:13

    Vynikající recept.Lasagne jsou jemňoučné, bez chybičky.Místo Oregana jsem akorát dala italské koření,ale jinak jsem nic neměnila a povedlo se...

  • Zuzana M. | 30. 9. 2007 14:55

    Vyzkoušela jsem a není co dodat, výborné. Množství ingrediencí si samozřejmě každý přizpůsobí, do bešamelu jsem nasekala čerstvou bazalku a přidala smetanu. Do masa více česneku a koření. Dobrota.

  • Jirka Kraus | 25. 3. 2007 12:56

    právě vaříme a sme zvědavý

  • Eva | 10. 9. 2006 09:28

    Recept vyborny,mnohokrat vyzkouseny.Jedna rada pro nas lenivky:misto besamelu pouzivam syrove omacky od Vitany(2 sacky) a hotovou Bolonskou omacku misto rajcat ,vyvaru a koreni.Staci ji dat na orestovane maso a prohrat.Je skvele ochucena,takze neni treba dalsiho koreni.

  • Jana | 9. 8. 2006 23:58

    Tenhle recept jsem zkoušela a od té doby párkrát opakovala,jenže mám poměrně velkou formu na pečení,takže jsem musela zvýšit množství masa asi na 400g,cibule,česneku jsem víc nedávala.Jen protlaku ano.Také bešamel se sýrem by mi nestačil,udělala jsem ho ze 3/4 l mléka,60g másla,3plných lžic mouky,a po povaření jsem přidala celých 100g strouh.sýra.A sůl,pepř ne.Do skleněné formy velké 2,8 l jsem vrstvila bešamel,plátky lasagní,masovou vrstvu..celkem 2x,navrch znovu bešamel/třetí vrstvu/ a posypat 100g sýra.Péct do lehkého zahnědnutí.Výborné,množství stačilo pro 6 lidí,a ještě trochu zbylo.Vřele doporučuji.

  • Martina | 13. 11. 2005 12:56

    Tak tenhle recept je naprosto výborný! Sice jsem ho našla rovnež na krabičce od lasagní značky Monte Castelo, ale to až poté co jsem ho objevila tady a se sbíhajícími se slinami šla zakoupit lasagne :-) Snad jen, že pro ty co mají stejně jako my starší plynovou troubu, kde se nedá příliš regulovat teplota - zkontrolujte lasagne raději už po 20 minutách - po 25 už jsem je totiž měla mlilinko "přičmoudlé" zespoda.. :-)

  • Janika | 24. 7. 2005 14:21

    Nejchutnější lasagne jsem jedla nedávno u své tety ,byli opravdu velice chutné,nevzala jsem si recept a tak doufám,že právě tento , bude tím správným ,předem děkuji a zdravím všechny,kteří si tuto italskou pochoutku zamilovali stejně jako já.

  • Jana Malá | 15. 6. 2005 21:42

    Bešamelová omáčka se může dát i na horní vrstvu,na to sýr ,mňam paráda

  • eva | 15. 6. 2005 14:17

    vynikajuce....prave sme dojedli....vdaka za recept...

  • Di | 20. 5. 2005 13:27

    Tato úprava je opravdu skvělá. Přimlouvala bych se ještě za bazalku a pokud je otevřená láhev, tak i červené víno do masové omáčky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Máslo Mléko Mleté maso Muškátový oříšek Oregáno Pepř mletý Rajský protlak Rostlinný olej Sůl Sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Francouzský ořechový koláč

Francouzský ořechový koláč

Brokolice s těstovinami a sýrovou omáčkou

Brokolice s těstovinami a sýrovou…

Cuketový kotlík

Cuketový kotlík

Vepřové koleno v zelí

Vepřové koleno v zelí

Bramborové hrudky - smažené

Bramborové hrudky - smažené

Zeleninový salát s kuřecím masem

Zeleninový salát s kuřecím masem

Malinové / ostružinové knedlíky

Malinové / ostružinové knedlíky

Boží milosti F.O.O.D.

Boží milosti F.O.O.D.

Celer smažený v kořeněné tempuře

Celer smažený v kořeněné tempuře

Doporučujeme

40 minut
Čočkové minestrone

Čočkové minestrone

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

64
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
45
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Míša řezy
Míša řezy
15
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen na chroupání. Vyrobíte z nich pomazánku, pesto nebo mléko
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen…
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho připravit, aby byl dokonalý?
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho…
Výborný bezový sirup: Vyzkoušejte recept herečky Ivy Hüttnerové alias bylinkářky Alžběty ze seriálu Slunečná
Výborný bezový sirup: Vyzkoušejte recept herečky…
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět krásně křupavé
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět…
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a chutnou cestou
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové…
AHA.cz Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Souboj kostýmků v soudní kauze Hanychová a Soukup: Tajné signály i doplňky mimo mísu!

Souboj kostýmků v soudní kauze Hanychová a Soukup: Tajné signály i doplňky mimo mísu!

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Eva Decastelo (46) ohromila sexy křivkami: Sebeláska, samozřejmě!

Eva Decastelo (46) ohromila sexy křivkami: Sebeláska, samozřejmě!

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a sex v přírodě: Kdo miluje lesní dobrodružství a kdo zůstává věrný ložnici?

Znamení zvěrokruhu a sex v přírodě: Kdo miluje lesní dobrodružství a kdo zůstává věrný ložnici?

Další doporučené recepty:

Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné
Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné
Lasagne á la kamarádka Terka
Lasagne á la kamarádka Terka
Lasagne bez bešamelu
Lasagne bez bešamelu
Lasagne s cuketou a slaninou
Lasagne s cuketou a slaninou
Lasagne s hovězím masem
Lasagne s hovězím masem
Lasagne s mangoldem v bešamelu
Lasagne s mangoldem v bešamelu
  • Recepty.cz
  • Lasagne pana Monte Castelloniho
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact