• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Lasagne pana Monte Castelloniho
Napište svůj komentář k receptu

Lasagne pana Monte Castelloniho

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 21
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lasagne pana Monte Castelloniho
Lasagne pana Monte Castelloniho
Lasagne pana Monte Castelloniho
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Masový vývar
    • 250
      g mleté maso
    • 1
      ks cibule
    • 1
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      ks rajský protlak
    • sůl
    • oregáno nebo tymián
    • 40
      g máslo
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 500
      ml mléko
    • sůl
    • pepř mletý
    • muškátový oříšek
    • 100
      g sýr

Postup přípravy receptu

1
Vývar: maso, nakrájenou cibuli a česnek lehce osmažit na oleji. Přidat protlak, sůl a zeleninu. Nechat 5-10 minut vařit a pak dochutit
2
<BR>Bešamel: z másla a mouky udělat světlou jíšku, do ní přidat studené mléko a za občasného míchání povařit. Dochutit solí, muškátem a pepřem, přidat polovinu sýra.
3
<BR>Lasagne: dno zapékací misky pokrýt slabou vrstvou bašamelové omáčky, tu pokrýt listy lasagní, zalít vývarem. Vrstvy prostřídat až navrch. Posypat sýrem, co zbyl. Zapékat v troubě 35-40 minut při 200 °C, dokud vrchní listy nejsou zlatavé až nahnědlé a měkké.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Salát Monte Carlo

Salát Monte Carlo

Drůbeží játra Monte Negro

Drůbeží játra Monte Negro

Domácí Monte krém

Domácí Monte krém

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Veru_Recepty
    Veru_Recepty | 7. 5. 2015 16:22

    Výborné! Děláme cca jednou do měsíce, jiné recepty už ani nezkouším :-). Maso děláme z dvojité dávky, bešamel ne. Podle mě stačí. Pokud mám, přidávám ještě lilek. Těstovinové pláty si děláme vlastní a nemá to chybu :) kam se hrabou lasagne z restaurantu :) ;-)

  • Jover | 25. 3. 2013 19:50

    Taky dávám víc vrstev, je to naše oblíbené jídlo.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 2. 6. 2012 15:03

    Báječný recept, dělali jsme hned z dvojité dávky (máme rádi lasagne vyšší) a byla to dobrá volba, moc jsme si pochutnali!

  • techt | 6. 4. 2012 13:21

    Byly snadné a chutnaly všem.

  • Denisa | 24. 10. 2011 14:14

    NIKDY NEPRIDÁVAT STUDENÉ MLÉKO !!!!!! -> HRUDKY

  • Makyš | 14. 5. 2011 08:40

    výborné, jen bych ten bešamel dala ještě nahoru aby i ty horní těstoviny nebyly vyschlé.

  • Mirth
    Mirth | 12. 2. 2011 14:26

    Výborné!!! A to jsem je dělala prvně v životě... Díky za supr recept!

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 16. 11. 2010 13:08

    Do masové omáčky přidávám červené víno a více česneku, bešamelu dávám taky dvojitou dávku, recept je výborný :-) přikládám foto

  • Tereza Prochazkova | 26. 10. 2010 00:18

    Vyzkouseno a musim jen souhlasit s ostatnimi. Vyborny recept. Ja jen davam besamel i mezi jednotlive vrstvy, zjemni to chut lasagni ve vysledku jeste vice. A jako zaverecnou vrstvu pouzivam jeste ke klasickemu syru i strouhany parmezan (doporucuji!). Namisto koreni jsem pouzila hotovou smes na spagety od Vitany, coz se ukazal jako dobry krok take. Davam do slozky OBLIBENE ;-)

  • týna | 8. 3. 2008 13:35

    Právě jsme dojedli půl zapékací formy:))Lasagne jsou opravdu moc dobré!!1**..Akorát jsem dala 500g mletého masa,místo 250gramů.-(jsou z toho tak 4 pěkné porce).I bešamel se mně povedl,dělala jsem po prvé!Pozor na muškát,je velmi aromatický!Použila jsem lasagne,co se nepředvařují a je nutno dodat,že vrchní vrstvu je nutno namočit do vody,jinak nezmněkne.Sýr stačí dát až těsně před dopečením,jinak vyschne.JINAK MŇAMKA HOTOVA ZA HODINKU:))

  • Jana Portlová | 9. 10. 2007 15:13

    Vynikající recept.Lasagne jsou jemňoučné, bez chybičky.Místo Oregana jsem akorát dala italské koření,ale jinak jsem nic neměnila a povedlo se...

  • Zuzana M. | 30. 9. 2007 14:55

    Vyzkoušela jsem a není co dodat, výborné. Množství ingrediencí si samozřejmě každý přizpůsobí, do bešamelu jsem nasekala čerstvou bazalku a přidala smetanu. Do masa více česneku a koření. Dobrota.

  • Jirka Kraus | 25. 3. 2007 12:56

    právě vaříme a sme zvědavý

  • Eva | 10. 9. 2006 09:28

    Recept vyborny,mnohokrat vyzkouseny.Jedna rada pro nas lenivky:misto besamelu pouzivam syrove omacky od Vitany(2 sacky) a hotovou Bolonskou omacku misto rajcat ,vyvaru a koreni.Staci ji dat na orestovane maso a prohrat.Je skvele ochucena,takze neni treba dalsiho koreni.

  • Jana | 9. 8. 2006 23:58

    Tenhle recept jsem zkoušela a od té doby párkrát opakovala,jenže mám poměrně velkou formu na pečení,takže jsem musela zvýšit množství masa asi na 400g,cibule,česneku jsem víc nedávala.Jen protlaku ano.Také bešamel se sýrem by mi nestačil,udělala jsem ho ze 3/4 l mléka,60g másla,3plných lžic mouky,a po povaření jsem přidala celých 100g strouh.sýra.A sůl,pepř ne.Do skleněné formy velké 2,8 l jsem vrstvila bešamel,plátky lasagní,masovou vrstvu..celkem 2x,navrch znovu bešamel/třetí vrstvu/ a posypat 100g sýra.Péct do lehkého zahnědnutí.Výborné,množství stačilo pro 6 lidí,a ještě trochu zbylo.Vřele doporučuji.

  • Martina | 13. 11. 2005 12:56

    Tak tenhle recept je naprosto výborný! Sice jsem ho našla rovnež na krabičce od lasagní značky Monte Castelo, ale to až poté co jsem ho objevila tady a se sbíhajícími se slinami šla zakoupit lasagne :-) Snad jen, že pro ty co mají stejně jako my starší plynovou troubu, kde se nedá příliš regulovat teplota - zkontrolujte lasagne raději už po 20 minutách - po 25 už jsem je totiž měla mlilinko "přičmoudlé" zespoda.. :-)

  • Janika | 24. 7. 2005 14:21

    Nejchutnější lasagne jsem jedla nedávno u své tety ,byli opravdu velice chutné,nevzala jsem si recept a tak doufám,že právě tento , bude tím správným ,předem děkuji a zdravím všechny,kteří si tuto italskou pochoutku zamilovali stejně jako já.

  • Jana Malá | 15. 6. 2005 21:42

    Bešamelová omáčka se může dát i na horní vrstvu,na to sýr ,mňam paráda

  • eva | 15. 6. 2005 14:17

    vynikajuce....prave sme dojedli....vdaka za recept...

  • Di | 20. 5. 2005 13:27

    Tato úprava je opravdu skvělá. Přimlouvala bych se ještě za bazalku a pokud je otevřená láhev, tak i červené víno do masové omáčky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Máslo Mléko Mleté maso Muškátový oříšek Oregáno Pepř mletý Rajský protlak Rostlinný olej Sůl Sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zmrzlinové palačinky s lesním ovocem

Zmrzlinové palačinky s lesním ovocem

Ovocno-tvarohový koláč

Ovocno-tvarohový koláč

Rychlá čína

Rychlá čína

Velikonoční medové řezy

Velikonoční medové řezy

Plněné linecké košíčky

Plněné linecké košíčky

Krtkův dort na plech

Krtkův dort na plech

2x křenová omáčka se smetanou

2x křenová omáčka se smetanou

Frankfurtská polévka s hlívou

Frankfurtská polévka s hlívou

Bylinkový olej

Bylinkový olej

Doporučujeme

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

45
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
21
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
20
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky

Zajímavé články

Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
Kvíz: Uhodnete vtipné názvy českých obcí, které souvisejí s jídlem?
Kvíz: Uhodnete vtipné názvy českých obcí, které…
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete vědět, když chcete zavařovat okurky
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete…
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7 receptů nejen na víkend
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7…
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná sladká dobrota, kterou zvládne i naprostý začátečník
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná…
AHA.cz Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Léto jako z filmu od Poledňákové: Vyrazte na místa z legendárních retro komedií

Léto jako z filmu od Poledňákové: Vyrazte na místa z legendárních retro komedií

Ženy.cz Nedovolte, aby vaše dítě vyrůstalo bez otce. Vážně jste si jistá, že jste našla toho pravého?

Nedovolte, aby vaše dítě vyrůstalo bez otce. Vážně jste si jistá, že jste našla toho pravého?

Blesk.cz Exmanželka bývalého milence Holomáče: Žaloba na Žilkovou!

Exmanželka bývalého milence Holomáče: Žaloba na Žilkovou!

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

Další doporučené recepty:

Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné
Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné
Lasagne á la kamarádka Terka
Lasagne á la kamarádka Terka
Lasagne bez bešamelu
Lasagne bez bešamelu
Lasagne s cuketou a slaninou
Lasagne s cuketou a slaninou
Lasagne s hovězím masem
Lasagne s hovězím masem
Lasagne s mangoldem v bešamelu
Lasagne s mangoldem v bešamelu
  • Recepty.cz
  • Lasagne pana Monte Castelloniho
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact