• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Lasagne pana Monte Castelloniho
Napište svůj komentář k receptu

Lasagne pana Monte Castelloniho

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 21
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lasagne pana Monte Castelloniho
Lasagne pana Monte Castelloniho
Lasagne pana Monte Castelloniho
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Masový vývar
    • 250
      g mleté maso
    • 1
      ks cibule
    • 1
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      ks rajský protlak
    • sůl
    • oregáno nebo tymián
    • 40
      g máslo
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 500
      ml mléko
    • sůl
    • pepř mletý
    • muškátový oříšek
    • 100
      g sýr

Postup přípravy receptu

1
Vývar: maso, nakrájenou cibuli a česnek lehce osmažit na oleji. Přidat protlak, sůl a zeleninu. Nechat 5-10 minut vařit a pak dochutit
2
<BR>Bešamel: z másla a mouky udělat světlou jíšku, do ní přidat studené mléko a za občasného míchání povařit. Dochutit solí, muškátem a pepřem, přidat polovinu sýra.
3
<BR>Lasagne: dno zapékací misky pokrýt slabou vrstvou bašamelové omáčky, tu pokrýt listy lasagní, zalít vývarem. Vrstvy prostřídat až navrch. Posypat sýrem, co zbyl. Zapékat v troubě 35-40 minut při 200 °C, dokud vrchní listy nejsou zlatavé až nahnědlé a měkké.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Salát Monte Carlo

Salát Monte Carlo

Drůbeží játra Monte Negro

Drůbeží játra Monte Negro

Domácí Monte krém

Domácí Monte krém

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Veru_Recepty
    Veru_Recepty | 7. 5. 2015 16:22

    Výborné! Děláme cca jednou do měsíce, jiné recepty už ani nezkouším :-). Maso děláme z dvojité dávky, bešamel ne. Podle mě stačí. Pokud mám, přidávám ještě lilek. Těstovinové pláty si děláme vlastní a nemá to chybu :) kam se hrabou lasagne z restaurantu :) ;-)

  • Jover | 25. 3. 2013 19:50

    Taky dávám víc vrstev, je to naše oblíbené jídlo.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 2. 6. 2012 15:03

    Báječný recept, dělali jsme hned z dvojité dávky (máme rádi lasagne vyšší) a byla to dobrá volba, moc jsme si pochutnali!

  • techt | 6. 4. 2012 13:21

    Byly snadné a chutnaly všem.

  • Denisa | 24. 10. 2011 14:14

    NIKDY NEPRIDÁVAT STUDENÉ MLÉKO !!!!!! -> HRUDKY

  • Makyš | 14. 5. 2011 08:40

    výborné, jen bych ten bešamel dala ještě nahoru aby i ty horní těstoviny nebyly vyschlé.

  • Mirth
    Mirth | 12. 2. 2011 14:26

    Výborné!!! A to jsem je dělala prvně v životě... Díky za supr recept!

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 16. 11. 2010 13:08

    Do masové omáčky přidávám červené víno a více česneku, bešamelu dávám taky dvojitou dávku, recept je výborný :-) přikládám foto

  • Tereza Prochazkova | 26. 10. 2010 00:18

    Vyzkouseno a musim jen souhlasit s ostatnimi. Vyborny recept. Ja jen davam besamel i mezi jednotlive vrstvy, zjemni to chut lasagni ve vysledku jeste vice. A jako zaverecnou vrstvu pouzivam jeste ke klasickemu syru i strouhany parmezan (doporucuji!). Namisto koreni jsem pouzila hotovou smes na spagety od Vitany, coz se ukazal jako dobry krok take. Davam do slozky OBLIBENE ;-)

  • týna | 8. 3. 2008 13:35

    Právě jsme dojedli půl zapékací formy:))Lasagne jsou opravdu moc dobré!!1**..Akorát jsem dala 500g mletého masa,místo 250gramů.-(jsou z toho tak 4 pěkné porce).I bešamel se mně povedl,dělala jsem po prvé!Pozor na muškát,je velmi aromatický!Použila jsem lasagne,co se nepředvařují a je nutno dodat,že vrchní vrstvu je nutno namočit do vody,jinak nezmněkne.Sýr stačí dát až těsně před dopečením,jinak vyschne.JINAK MŇAMKA HOTOVA ZA HODINKU:))

  • Jana Portlová | 9. 10. 2007 15:13

    Vynikající recept.Lasagne jsou jemňoučné, bez chybičky.Místo Oregana jsem akorát dala italské koření,ale jinak jsem nic neměnila a povedlo se...

  • Zuzana M. | 30. 9. 2007 14:55

    Vyzkoušela jsem a není co dodat, výborné. Množství ingrediencí si samozřejmě každý přizpůsobí, do bešamelu jsem nasekala čerstvou bazalku a přidala smetanu. Do masa více česneku a koření. Dobrota.

  • Jirka Kraus | 25. 3. 2007 12:56

    právě vaříme a sme zvědavý

  • Eva | 10. 9. 2006 09:28

    Recept vyborny,mnohokrat vyzkouseny.Jedna rada pro nas lenivky:misto besamelu pouzivam syrove omacky od Vitany(2 sacky) a hotovou Bolonskou omacku misto rajcat ,vyvaru a koreni.Staci ji dat na orestovane maso a prohrat.Je skvele ochucena,takze neni treba dalsiho koreni.

  • Jana | 9. 8. 2006 23:58

    Tenhle recept jsem zkoušela a od té doby párkrát opakovala,jenže mám poměrně velkou formu na pečení,takže jsem musela zvýšit množství masa asi na 400g,cibule,česneku jsem víc nedávala.Jen protlaku ano.Také bešamel se sýrem by mi nestačil,udělala jsem ho ze 3/4 l mléka,60g másla,3plných lžic mouky,a po povaření jsem přidala celých 100g strouh.sýra.A sůl,pepř ne.Do skleněné formy velké 2,8 l jsem vrstvila bešamel,plátky lasagní,masovou vrstvu..celkem 2x,navrch znovu bešamel/třetí vrstvu/ a posypat 100g sýra.Péct do lehkého zahnědnutí.Výborné,množství stačilo pro 6 lidí,a ještě trochu zbylo.Vřele doporučuji.

  • Martina | 13. 11. 2005 12:56

    Tak tenhle recept je naprosto výborný! Sice jsem ho našla rovnež na krabičce od lasagní značky Monte Castelo, ale to až poté co jsem ho objevila tady a se sbíhajícími se slinami šla zakoupit lasagne :-) Snad jen, že pro ty co mají stejně jako my starší plynovou troubu, kde se nedá příliš regulovat teplota - zkontrolujte lasagne raději už po 20 minutách - po 25 už jsem je totiž měla mlilinko "přičmoudlé" zespoda.. :-)

  • Janika | 24. 7. 2005 14:21

    Nejchutnější lasagne jsem jedla nedávno u své tety ,byli opravdu velice chutné,nevzala jsem si recept a tak doufám,že právě tento , bude tím správným ,předem děkuji a zdravím všechny,kteří si tuto italskou pochoutku zamilovali stejně jako já.

  • Jana Malá | 15. 6. 2005 21:42

    Bešamelová omáčka se může dát i na horní vrstvu,na to sýr ,mňam paráda

  • eva | 15. 6. 2005 14:17

    vynikajuce....prave sme dojedli....vdaka za recept...

  • Di | 20. 5. 2005 13:27

    Tato úprava je opravdu skvělá. Přimlouvala bych se ještě za bazalku a pokud je otevřená láhev, tak i červené víno do masové omáčky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Máslo Mléko Mleté maso Muškátový oříšek Oregáno Pepř mletý Rajský protlak Rostlinný olej Sůl Sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí frikasé s houbovou omáčkou

Kuřecí frikasé s houbovou omáčkou

Pravé italské tiramisu II.

Pravé italské tiramisu II.

Holandská hrachová kaše

Holandská hrachová kaše

Jahodový pohár

Jahodový pohár

Prdelačka z jelítka - jíšková

Prdelačka z jelítka - jíšková

Makové (ořechové) muffiny

Makové (ořechové) muffiny

Dušená červená řepa / zelí z řepy

Dušená červená řepa / zelí z řepy

Špenátové palačinky se špenátovou náplní

Špenátové palačinky se špenátovou…

Křupavé vafle s avokádem, lososem a vejcem

Křupavé vafle s avokádem, lososem a…

Doporučujeme

15 minut
Penne s tuňákem a kukuřicí

Penne s tuňákem a kukuřicí

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

132
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
78
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
77
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Vepřové ragú s…
61
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
46
Jahodovorebarborový sypaný koláč
Jahodovorebarborový…

Zajímavé články

Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým nakrmíte rodinu i pohostíte návštěvy
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým…
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
AHA.cz Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Survivor opustil další hráč: Vyletěl adept na vítězství!

Survivor opustil další hráč: Vyletěl adept na vítězství!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

Další doporučené recepty:

Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné
Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné
Lasagne á la kamarádka Terka
Lasagne á la kamarádka Terka
Lasagne bez bešamelu
Lasagne bez bešamelu
Lasagne s cuketou a slaninou
Lasagne s cuketou a slaninou
Lasagne s hovězím masem
Lasagne s hovězím masem
Lasagne s mangoldem v bešamelu
Lasagne s mangoldem v bešamelu
  • Recepty.cz
  • Lasagne pana Monte Castelloniho
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact