Na dno mísy rozložíme v jedné vrstvě syrové lasagne, rozetřeme polovinu klasicky připraveného špenátu, poklademe kolečky rajčat, osolíme, posypeme 1/3 sýru a můžeme lehce zalít bešamelem.
2
Takto vytvoříme ještě jednu vrstvu, již bez bešamelu a zakončíme lasagněmi. Zasypeme zbytkem sýru a zalijeme bešamelem. Pečeme zakryté cca 1/2 hodiny. Lasagne se uvaří krásně do měka.
3
Bešamel - z másla a mouky připravíme světlou jížku, kterou postupně zředíme 1/2 l mléka do lehkého zhoustnutí. Dochutíme solí, bílým pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Anonym
|24. 11. 2006 08:09
Já si na lazaně v létě připravuji omáčku do zásoby do mrazáku.4kg rajčat 4 velké mrkve, 4 cibule, hrst bazalky, celerovou nať, pepř, voňavé, bobkový list,sůl - všechno rozvařím, umixuji a přecedím přez sítko.Omáčku pak používám na všechny typy lazaní. Přidám např.kuličky z mletého masy, kuřecí maso,mleté orestované maso,žampiony, sterilovanou fazoli a pod.vždy hodně sýru, samozřejmě je nejlepší parmazán.
Sísa
|31. 3. 2006 11:14
Di, napište prosím přibližně recept na tu masovou směs s rajským protlakem. Díky Sísa
Di
|25. 2. 2006 16:23
Já jsem dělala lasagne už mnohokrát, také se španátem a houbami, ale většinou střídám bešamelovou omáčku se sýrem a masovou směs s rajským protlakem. Přestože používám různé druhy těstovin, zatím jsem je nikdy nepředvářela a vždy byly dostatečně měkké. Záleží to na množství tekutin (bešamel nebo jiná omáčka), jak píše Lidka, a také na době pečení. je to rozhodně méně práce. představa, jak zápasím s předvařenými lasagněmi mě skoro děsí.
Lidka Kábrtová
|25. 2. 2006 09:42
Správně se lasagně nepředváří. Ale je nutno je zalít dostatečným množstvím řídkého bešamelu, pak jsou vynikající.
nana sa
|24. 2. 2006 22:10
Chtěla bych jen upozornit, že se dají koupit lasagne, které se nemusí předvářet a to jsou ty pravé. Ale některé se musí předvařit. Čtěte návod na balení.
pavla
|24. 2. 2006 21:17
Jitko se špenátem jsem to ještě nikdy nedělala zkusím :). Jinak já plátky lasagní na chvilku ponořím do vroucí vody předtím, než začnu vrstvit, neboť potom jsou měkčí.
Alena Hanusová
|24. 2. 2006 16:09
Ješte jsem lasagne nikdy nedělala. Ale podle tohoto receptu, který je zajímavý a přitom jednoduchý , to určitě vyzkouším. Ukládám do oblíbených !