Já si na lazaně v létě připravuji omáčku do zásoby do mrazáku.4kg rajčat 4 velké mrkve, 4 cibule, hrst bazalky, celerovou nať, pepř, voňavé, bobkový list,sůl - všechno rozvařím, umixuji a přecedím přez sítko.Omáčku pak používám na všechny typy lazaní. Přidám např.kuličky z mletého masy, kuřecí maso,mleté orestované maso,žampiony, sterilovanou fazoli a pod.vždy hodně sýru, samozřejmě je nejlepší parmazán.
Di, napište prosím přibližně recept na tu masovou směs s rajským protlakem. Díky Sísa
Já jsem dělala lasagne už mnohokrát, také se španátem a houbami, ale většinou střídám bešamelovou omáčku se sýrem a masovou směs s rajským protlakem. Přestože používám různé druhy těstovin, zatím jsem je nikdy nepředvářela a vždy byly dostatečně měkké. Záleží to na množství tekutin (bešamel nebo jiná omáčka), jak píše Lidka, a také na době pečení. je to rozhodně méně práce. představa, jak zápasím s předvařenými lasagněmi mě skoro děsí.
Správně se lasagně nepředváří. Ale je nutno je zalít dostatečným množstvím řídkého bešamelu, pak jsou vynikající.
Chtěla bych jen upozornit, že se dají koupit lasagne, které se nemusí předvářet a to jsou ty pravé. Ale některé se musí předvařit. Čtěte návod na balení.
Jitko se špenátem jsem to ještě nikdy nedělala zkusím :). Jinak já plátky lasagní na chvilku ponořím do vroucí vody předtím, než začnu vrstvit, neboť potom jsou měkčí.
Ješte jsem lasagne nikdy nedělala. Ale podle tohoto receptu, který je zajímavý a přitom jednoduchý , to určitě vyzkouším. Ukládám do oblíbených !