Nastrouháme mrkev na jemno. Na pánvičce osmažíme cibulku, přidáme mrkev a trochu podusíme. Dále přidáme kečup, prolisovaný česnek, koření Kotányi a necháme vše povařit.
2
Do vroucí a osolené vody vlijeme kapku oleje a vložíme lasagne, které vaříme 2-3 minuty. Do polotvrda uvařené lasagne rozložíme na potravinovou fólii (není nutné, stačí lasagne rozložit na pracovní plochu). Na každou lasagni položíme plátek sýra, poté plátek šunky a stočíme.
3
Takto připravené lasagne vložíme do zapékací mísy, polijeme připravenou směsí a necháme cca 10 min. péci v troubě na 150 °C.
Byl jsem mile překvapen, jak to chutnalo. Nejsem velkým příznivcem mrkve, ale toto je báječné. Určitě příště uvařím zase a s radostí někoho pozvu na oběd. Tohle není recept, který by se měl za něco stydět :-)
Zdravím, když jsem tento recept dělala, tak jsem měla obavy. Tolik mrkve.... Ale naší rodinkou to prošlo na jedničku. Netušili jsme jak může být mrkvička ve spojení s kořením a dalšími ingrediencemi dobrá. Manžel je především masový a moje kulinářské pokusy nemá rád, ale tohle pochválil. A děti to chtějí na oběd i zítra :-) No nebudeme to přehánět, ale velký úspěch. Jen jsem sýr nahradila plátečkem slaniny, protože máme doma dva mlíkaře a sýr nesmí. Jsem ráda, že jsem našla recept na lasagne bez bešamelu. Upřímně vařit bez mlíka, sýrů a smetany je občas dosti náročné. Moc jsme si pochutnali.
EMik
|31. 5. 2011 17:53
vyzkoušeno, snězeno, dávám 1
ta mrkvová omáčka k těstovinám mě nadchla, díky za inspiraci
Právě jsme dojedli. I když to tak nevypadalo, bylo to výborné a syté. Jen jsem navrch přidala úzké plátky sýra a máslo, které se krásně rozteklo. :-)
Lucie
|18. 10. 2010 13:36
Podlevam vodou dle potreby, aby se mrkev podusila.
Zuzana Bícová
|21. 5. 2010 19:55
Tak jsem dneska vyzkousela, jako neni to spatne ale chybel mi tam nejaky sosik, neco aby se to pri zapekani trochu spojilo. Mozna by nebylo spatne tu smes take zarolovat do lasagni a navrch treba posypat syrem. Tu smes s mrkvi podlevate vodou?
Monika Leckéšiová
|25. 2. 2010 10:29
Rychlé, výborné, jednoduché
Ina DiRossi
|8. 4. 2009 15:15
Je to moc dobrý recept, dělám ho pravidelně. Je to rychlé, dobré a lehké. Nemáte v zásobě ještě nějaký další recept?
Di -
|1. 9. 2008 06:07
Řekla bych, že stačí pepř a bazalka, to je italská klasika, eventuálně ještě oregáno. Nebo použijte trochu provensálských bylinek.
Helena Spilková
|31. 8. 2008 23:49
Kde se dá koupit koření Italské těstoviny od Kotányi? Hledala jsem ve 3 obchodech a neúspěšně. Nebo čím jde nahradit?
Kristyna zavora
|4. 8. 2008 15:01
nebylo to az tak spatne,ale cekala jsem to chutnejsi. I kdyz muz si velmi pochutnal! A pravda je ,ze to je rychle a levne)Mela jsem pouze lasagne co se nevari,tak jsem nemohla rolovat",dala jsem to tedy jako klasikcke lasagne a taky to jde! mozna,ze maji sve kouzlo prave v rolovane podobe)
tuze
|9. 12. 2007 13:49
Přidala jsem navíc koření Agio Peperoncini, aby to dostalo ten správný italský šmrnc a pikantní chuť a fakt moc dobré. Budeme opakovat.
pavla
|12. 11. 2007 11:30
To zní dobře:-), díky
Monika Šípková
|3. 10. 2007 15:09
Vypadá to zajímavě a hlavně jednoduše. Určitě to co nejdřív vyzkouším.