balíček
lasagne
dobré jsou ty, co se nemusí předvařit
3
ks
rajčata
velká
3
plechovka
rajský protlak
lepší než kečup
3
ks
cibule
velké
8
stroužek
česnek
2
lžíce
olej
300
g
eidam sýr
1
plechovka
žampiony
krájené
300
g
anglická slanina
1
špetka
sůl
1
špetka
pepř mletý
4
lžíce
oregáno
Postup přípravy receptu
1
Omáčka: na oleji necháme zesklovatět najemno nakrájenou cibuli, pak přidáme na kostky nakrájená (oloupaná) rajčata a na plátky nakrájený česnek, vše osmahneme a zalejeme rajčatovými prolaky, ochutíme solí, pepřem a oregánem. Zapékací misku vymažeme olejem, vložíme první vrstvu lasagní, položíme plátek anglické, dáme žampióny, zalejeme omáčkou, a posypeme sýrem, položíme další vrstvu lasagní a pokračujeme, až do vypotřebování surovin. Poslední vrstva by měly být lasagne zalité omáčkou a hustě posypané sýrem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Daniela Frýdecká
|16. 4. 2009 19:23
Velmi dobré, konečně se mi povedly lasagne přidala jsem do omáčky olivy a příště přidám na anglické a cibulce orestované mleté maso.
Gábina H
|25. 9. 2007 13:49
Katko, já také žádné lasagne nepředvářím. Důležité je dát na dno pekáčku omáčku, aby spodní vrstva lasagní mohla dobře nasáknout. Neboj se toho a dej vědět, jak se ti povedly.
Di
|25. 9. 2007 08:14
Katko, já nepředvářím žádné. Používám značky Panzani, Riscossa, zkrátka, co mi přijde pod ruku. Začínala jsem s českým výrobkem Nedělní těstoviny, ale ty už asi neexistují.
Katka
|24. 9. 2007 22:15
Mohl by mi někdo poradit kde ty lasagne které se nemusí předvařit mám koupit?Tady v Prostějově to nikde nevedou.Děkuji.
Zuzka So
|12. 6. 2007 15:03
Zkošela jsem různé recepty na lasagne,ale tyhle nám chutnají nejvíc.Jen to dělám bez žampionů,děti je nerady.A na omáčku kupuju v Kauflandu rajčatový protlak v krabičkách,je chutný a není kyselý.