Na sádle osmahneme mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme rozmačkaný česnek, trošku oregána, rajský protlak a trochu kečupu. Vznikne nám směs - chutí podobná boloňské omáčce. Mléko dáme ohřát a za stálého míchání v něm rozpustíme tavený sýr. Pokud nám směs nezhoustne, přidáme trošku hladké mouky a mícháme do doby, než nám bešamel krásně zhoustne. Zapékací misku vymažeme troškou oleje a pokládáme jednotlivé vrstvy. Na dno lasagne, vrstvu masové směsi, lasagne, další vrstvu masové směsi, lasagne atd. Dokud nám směs vystačí. Poslední vrstvou jsou lasagne.
2
Všechno zalijeme bešamelem a navrch nastrouháme Eidam a Mozzarellu. Vše dáme zapéct do trouby na 210°, pečeme cca 40 minut. Zkouším všechny vrstvy propíchnout vidličkou. Pokud to jde a sýr se nám navrchu krásně rozpustil a zezlátnul, je hotovo. Dobrou chuť!
já lasagne namočím na chvilku do vroucí vody a pak je tam dávám. Pečené do 3o minut.
tento recept je epesní.. :-*
Drea
|28. 1. 2012 22:20
Dobrý den!
Ty lasagne Panzani (nebo stačí koupit v jakémkoliv supermarketu obyčejné pláty na lasagne) nevařím. Nejsou to nudle, ale takové těstovinové pláty (asi 20 x 10 cm), takové obdélníky. Tím pečením změknou. Jen musíte vydržet a zkoušet propíchnout všechny vrstvy vidličkou, zda je to měkké dostatečně. Doba pečení je pouze orientační.
ańet
|20. 1. 2012 09:47
Zdravim na lasagne se chystam poprve a jsem kucharka začatečnice .. Mohl by mi prosím někdo vysvětlit O:-) v těch ingrediencích jak jsou lasagne ( panzany) a olej mam koupit normalní nudle a uvarit je ?? Děkuji :-*