• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Lasagne
Napište svůj komentář k receptu

Lasagne

autor: Fidu
0.0
moje hodnoceni
2.7
hodnotilo: 16
doba přípravy: 105 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lasagne
Lasagne
Lasagne
Lasagne
Lasagne
Lasagne
Lasagne
Lasagne
Lasagne
Lasagne
8fotografií
Nahrát fotku
 

Italská klasika v podobě lasagní poslouží jako výtečný oběd či večeře. Plátky těstovin proložené boloňskou a bešamelovou omáčkou a kousky mozzarelly si všichni strávníci zamilují. Ozdobené parmazánem a bazalkou jsou lasagne naprosto bezkonkurenční.

Suroviny

6 porce
    • 1
      ks cibule
    • 50
      g máslo + 2 lžíce a 1 lžička
    • sůl dle chuti
    • 1
      ks mrkev
    • 2
      stroužek česnek
    • 50
      g hladká mouka
    • 750
      l mléko
    • pepř mletý dle chuti
    • 50
      g anglická slanina
    • 125
      ml hovězí vývar
    • 1
      lžička oregáno sušené
    • 250
      g mozzarella
    • 125
      ml červené víno
    • 1
      lžička citronová šťáva
    • 300
      g mleté maso - hovězí
    • 100
      g parmazán strouhaný
    • 1
      špetka muškátový oříšek strouhaný
    • 2
      ks řapíkatý celer stonky
    • 250
      g lasagne
    • 400
      g nakládaná loupaná rajčata

Postup přípravy receptu

1
Nakrájíme slaninu a mozzarellu na kostičky, mrkev, celer a cibuli nadrobno.

RADA: Jak krájet cibuli? Koukněte na VIDEO

2
V širokém kastrolu rozpustíme 50 g másla. Když začne pěnit, přidáme slaninu a zeleninu s česnekem. Na středním ohni osmahneme (2-3 minuty). Přidáme mleté maso. Za stálého míchání smažíme dohněda (cca 5 minut).

RADA: Jak rychle loupat česnek? Podívejte se na VIDEO

3
Přidáme rajčata včetně šťávy a rozmačkáme je vařečkou. Přilijeme víno a vývar, okořeníme solí, pepřem a oreganem.

RADA: Rajčatové recepty, které si zamilujete

4
Vaříme pod pokličkou na mírném ohni cca 60 minut. Podle potřeby dolíváme vývar nebo vodu.
5
V dalším hrnci rozehřejeme 2 lžíce másla na bešamelovou omáčku. Vmícháme mouku a krátce osmahneme. Přilijeme mléko a pečlivě mícháme, aby se nevytvořily žmolky.
6
Omáčku přivedeme k varu a na středním ohni vaříme do zhoustnutí (cca 10 minut).
7
Ochutíme solí, pepřem, muškátem a citronovou šťávou.
8
Troubu předehřejeme na 200°C, horkovzdušnou na 180°C.
9
Do formy nalijeme trochu bešamelové omáčky tak, aby pokryla dno. Poklademe plátky těsta, které zakryjeme boloňskou omáčkou. Posypeme mozzarellou. Formu plníme střídavě plátky těsta, boloňskou omáčkou, bešamelovou omáčkou a mozzarellou. Poslední vrstvu tvoří bešamelová omáčka.
10
Hotové lasagne posypeme parmazánem a vločkami másla (1 lžička).
11
Pečeme v troubě 40 minut dozlatova.
12
Před podáváním necháme 5–10 minut v teplé troubě odpočívat.
13
Zasypeme čerstvou bazalkou a podáváme. Dobrou chuť. :)

RADA: Jak udržet bazalku čerstvou po celý rok

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lasagne s hovězím masem

Lasagne s hovězím masem

Šťavnaté Lasagne

Šťavnaté Lasagne

Lasagne se třemi druhy sýra

Lasagne se třemi druhy sýra

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Lasagne Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Pokrmy Hovězí Z těstovin Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Červené víno Česnek Cibule Citronová šťáva Hladká mouka Hovězí vývar Lasagne Máslo Mléko Mleté maso - hovězí Mozzarella Mrkev Muškátový oříšek Nakládaná loupaná rajčata Oregáno Parmazán Pepř mletý Řapíkatý celer Sůl

Jak na domácí pizzu

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bílá kuřecí omáčka se žampiony

Bílá kuřecí omáčka se žampiony

Zapékaná kapusta

Zapékaná kapusta

Smetanovo-nivová brokolice

Smetanovo-nivová brokolice

Hamburgery original

Hamburgery original

Kuře Anča

Kuře Anča

Pepřový rostbíf

Pepřový rostbíf

Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem

Luxusní vepřový jazyk s domácím…

Dušené vepřové maso s hlívou

Dušené vepřové maso s hlívou

Batátový koláč

Batátový koláč

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak na domácí pizzu

Poslední sledované recepty

70
Pikantní pečený bůček
Pikantní pečený bůček
23
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
22
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
21
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Langoše: recept na základní těsto
Langoše: recept na základní těsto
Lanýže s kardamomem
Lanýže s kardamomem
Lanýžové rizoto
Lanýžové rizoto
Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné
Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné
Lasagne á la kamarádka Terka
Lasagne á la kamarádka Terka
Lasagne bez bešamelu
Lasagne bez bešamelu
  • Recepty.cz
  • Lasagne
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact