• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Lanýžové rizoto
Napište svůj komentář k receptu

Lanýžové rizoto

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lanýžové rizoto
Lanýžové rizoto
Lanýžové rizoto
Lanýžové rizoto
Lanýžové rizoto
Lanýžové rizoto
Lanýžové rizoto
Lanýžové rizoto
6fotografií
Nahrát fotku
 

Skvělá variace rizota s lahodnými lanýži a šalotkou ovoněná bílým vínem vás mile překvapí. Nezapomeňte na lanýžový olej a parmazán, který dovede celý pokrm k naprosté dokonalosti.

Suroviny

2 porce
    • 200
      g rýže arborio
    • 2
      ks šalotka
    • 500
      ml kuřecí vývar
    • 1
      dl bílé víno suché
    • 30
      g lanýž sušené plátky
    • olej lanýžový
    • sůl
    • pepř mletý
    • 0,13
      g máslo
    • parmazán strouhaný

Postup přípravy receptu

1
Na másle poduste jemně nakrájenou šalotku. Jakmile zesklovatí, přisypte nevařenou rýži a promíchejte.
2
Po minutce přilijte suché bílé víno, které nechte chvíli vyvařit a postupně přilévejte horký kuřecí vývar. Za stálého míchání opakujte přilévejte vývar několikrát za sebou a mezitím si dejte do misky pár sušených kousků lanýžů a zalijte pár lžícemi horkého vývaru.

RADA: Jak správně odhadnout množství rýže před vařením?

3
Dokud máte rýži ještě v hrnci, dle své chuti osolte a opepřete ideálně bílým pepřem, aby nenarušil barvu rizota. Vařte 18 minut a poté vypněte plotýnku.

RADA: Jak správně vařit rýži?

4
Následně přisypejte ještě pár suchých lanýžových plátků, dva plátky másla a strouhaný parmezán, který pokrm dosolí. Nyní by mělo mít rizoto krásnou krémovou konzistenci.
5
Přidejte trochu lanýžového oleje, lanýžové plátky naložené ve vývaru na ozdobení a ihned podávejte na stůl. Případně můžete dochutit ještě trochou řeřichy. TIP: Lanýžový olej je dost výrazné chuti, proto mějte na paměti, že ½ lžíce lanýžového oleje stačí na jednu porci rizota.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rizoto s masem

Rizoto s masem

Rizoto s kuřetem a liškami

Rizoto s kuřetem a liškami

Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Rizota
Oběd Večeře Pozdní večeře Vaření Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Kuřecí vývar Lanýž Máslo Olej Parmazán Pepř mletý Rýže Šalotka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pestrý zeleninový kotlík

Pestrý zeleninový kotlík

Krůtí vejmysl

Krůtí vejmysl

Bůčkové závitky se zelím

Bůčkové závitky se zelím

Šunková pomazánka - taťkova

Šunková pomazánka - taťkova

Kuře smažené v pařížském těstíčku

Kuře smažené v pařížském těstíčku

Veganský banánový koláč

Veganský banánový koláč

Kmínové přírodní maso - minutka

Kmínové přírodní maso - minutka

Zeleninový salát s domácí zálivkou

Zeleninový salát s domácí zálivkou

Uzená polévka s kroupami

Uzená polévka s kroupami

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

94
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
69
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
38
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
37
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
36
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…

Zajímavé články

Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské, sladkokyselé nebo s chilli papričkou
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské,…
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s voňavým kořením, bylinkami nebo dalším ovocem
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s…
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
AHA.cz Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Denisa Grossová se toho nebojí: Poprvé vyzkoušela vodní skútr!

Denisa Grossová se toho nebojí: Poprvé vyzkoušela vodní skútr!

SportRevue.cz FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude pod velkým tlakem a kdo by neměl podcenit zdravotní prohlídku?

Horoskop na další týden: Kdo bude pod velkým tlakem a kdo by neměl podcenit zdravotní prohlídku?

Další doporučené recepty:

Langoše s domácím kečupem, sýrem a česnekem
Langoše s domácím kečupem, sýrem a…
Langoše: recept na základní těsto
Langoše: recept na základní těsto
Lanýže s kardamomem
Lanýže s kardamomem
Lasagne
Lasagne
Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné
Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné
Lasagne á la kamarádka Terka
Lasagne á la kamarádka Terka
  • Recepty.cz
  • Lanýžové rizoto
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact