Langustu očistíme pod studenou vodou, rozpulíme po délce na půl a opatrně vyndáme maso ze skořápky. Čisté omyté maso naporcujeme na malé kousky. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku, česnek a za stálého míchání nalijeme mléko, přidáme česnek, víno, sůl, pepř, 2 lžíce míchaného sýra. Na malém ohni za stáleho míchání vaříme asi 10 minut. Na nerezove pánvi rozpustíme máslo přidáme najemno nakrájenou cibuli a kousky masa z langusty. Za stálého míchání by měla langusta být hotová tak za 5 minut. Na hotovou langustu nalijeme hotovou bílou omáčku, posypeme míchaným sýrem a zapečeme pod grilem nebo v rozpálené troubě až sýr bude mít zlatou barvu. Podáváme buď s rýží nebo s hranolky. To samé můžeme udělat s tygřími krevetami.