V části vlahého mléka necháme chvíli vykynout rozdrobené kvasnice. Jedlou sodu vmícháme do mouky, přidáme jogurt, mléko, špetku soli a čtyři lžíce oleje a vařečkou vypracujeme co nejhladší těsto. Mísu s těstem přikryjeme utěrkou a necháme dole v ledničce odpočívat do dalšího dne. Z těsta oddělíme část lžicí a na moukou poprášeném vále si vytvoříme placku. Placky vkládáme do fritovacího hrnce s rozpáleným olejem a rychle smažíme. Je třeba počítat s tím, že při smažení hodně zvětší své rozměry. Hotové langoše potíráme ještě teplé vodou s rozmačkaným česnekem, kečupem a sypeme nahrubo nastrouhaným sýrem.
2
Upozornění:
3
Tato dávka je poměrně velká i pro čtyřčlennou rodinu. Často používáme pouze poloviční množství. Trochu nevýhodou tohoto receptu je to, že se na něj musí myslet den dopředu