Připravte si krásně dozlatova osmažené domácí langoše, které se těm kupovaným nemůžou rovnat. Zkuste naši originální verzi s výživnou avokádovou pomazánkou, rajčaty a kousky lososa. Rozhodně si ji zamilujete od prvního sousta.
Asi 100 ml mléka ohřejte tak, aby bylo teplé, nikoli horké. Přelijte ho do misky a rozdrobte do něj droždí. Přidejte lžíci mouky a cukr, promíchejte a nechte na teplém místě vzejít kvásek. Bude to trvat asi 10 minut. Do robotu s hnětacím hákem dejte zbytek mouky, sůl a kvásek, přilijte zbylé mléko a vypracujte těsto. Zakryjte ho utěrkou a nechte minimálně 30 minut kynout. Těsto vyklopte na pomoučněnou pracovní plochu, rozdělte na 8–10 bochánků, rukama každý roztáhněte na placku a nechte dalších alespoň 30 minut kynout. V kastrolu nebo hluboké pánvi rozpalte minimálně 3 cm vysoký sloupec oleje. Langoše smažte jeden po druhém asi 1 minutu z každé strany. Před smažením je můžete ještě dotvarovat. Pokud je více roztáhnete, budou tenčí a křupavější. Usmažené langoše odkládejte na papírovou utěrku.
Avokáda rozkrojte, zbavte pecky a lžící vydlabejte dužninu. Dužninu ze tří avokád rozmačkejte v míse vidličkou, zbylou pokrájejte na plátky a zakápněte limetkovou šťávou. K rozmačkanému avokádu přidejte pokrájené jarní cibulky, nasekané chilli papričky a většinu rajčátek nakrájených na malé kousky. Promíchejte, dochuťte limetkou, solí a pepřem.
3
Langoše potřete avokádovou pomazánkou, přidejte lososa, nakrájená rajčátka, plátky avokáda a koriandr. Dochuťte limetkovou šťávou, pepřem a chilli papričkou.