• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Langoše: recept na základní těsto
Napište svůj komentář k receptu

Langoše: recept na základní těsto

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 261
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Langoše: recept na základní těsto
Langoše: recept na základní těsto
Langoše: recept na základní těsto
Langoše: recept na základní těsto
Langoše: recept na základní těsto
Langoše: recept na základní těsto
Langoše: recept na základní těsto
5fotografií
Nahrát fotku
 

Připravte si krásně dozlatova usmažené domácí langoše, které se těm kupovaným nemůžou rovnat. Vyzkoušejte náš jednoduchý recept na základní těsto. Finální podobu langošů pak můžete obměňovat podle fantazie - dají se jíst s kečupem, sýrem, zeleninou nebo třeba nasladko.

Suroviny

8 porce
    • 500
      g hladká mouka + na podsypání
    • 300
      ml mléko plnotučné
    • 25
      g droždí
    • 1
      lžička cukr krupice
    • 30
      ml rostlinný olej + na smažení
    • 1,50
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

1
Asi 100 ml mléka ohřejte tak, aby bylo teplé, nikoli horké. Přelijte ho do misky a rozdrobte do něj droždí. Přidejte lžíci mouky a cukr, promíchejte a nechte na teplém místě vzejít kvásek. Bude to trvat asi 10 minut.

RADA: VIDEO, jak správně udělat kvásek

2
Do robotu s hnětacím hákem prosejte zbytek mouky a promíchejte ji se solí. Přilijte kvásek, zbylé mléko a olej a vypracujte hladké a pružné těsto, které se nelepí na stěny mísy. Pokud nemáte robota, zpracujte těsto ručně vařečkou. Těsto zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout alespoň 45 minut nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem.
3
Vykynuté těsto vyklopte na pomoučněnou pracovní plochu a rozdělte ho na 8–10 bochánků. Každý bochánek prsty jemně roztáhněte na tenčí placku a nechte kynout ještě 15 minut.

RADA: Co ochutnat v zahraničí? Toto jsou kulinářské poklady z oblíbených evropských destinací

4
V kastrolu nebo hluboké pánvi rozpalte minimálně 3 cm vysokou vrstvu oleje. Langoše smažte jeden po druhém asi 1-2 minuty z každé strany. Před smažením je můžete ještě dotvarovat. Pokud je více roztáhnete, budou tenčí a křupavější. Usmažené langoše nechte odkapat na papírové utěrce a podle chuti je obložte.
5
NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI PŘÍPRAVĚ LANGOŠŮ: • Langoše jsou moc mastné: Příčinou bývá nízká teplota oleje (pod 160°C). Při nízké teplotě trvá příliš dlouho, než se na povrchu těsta vytvoří ochranná krusta, a těsto tak absorbuje velké množství tuku. Další příčinou může být příliš tlustě tvarovaný langoš, který vyžaduje prodlouženou dobu smažení. • Těsto je suché, tuhé nebo tvrdé: K této chybě dochází kvůli příliš velkému množství mouky v poměru k tekutině, nedostatečnému hnětení, které neumožnilo rozvinout lepek, nebo absenci mléka či tuku v těstě. Dbejte proto na dostatečně dlouhou dobu hnětení (8-10 minut) a nezapomeňte přidat mléko a olej. • Těsto nevykynulo: Příčinou může být staré droždí, které již není aktivní, nebo jeho zalití moc horkým nebo naopak studeným mlékem.

RADA: Langoše: Jak na ně, aby byly lepší než ze stánku

6
TIPY PRO DOKONALÝ VÝSLEDEK: • Pro dosažení maximální jemnosti a vláčnosti lze část mléka nahradit bílým jogurtem (např. 150 g jogurtu ). Kyselina v jogurtu pomáhá uvolnit lepek a těsto udržuje vlhčí. • Pokud máte rádi langoše s česnekem, použijte na potření česnekovou vodu, ne česnek smíchaný s olejem. Směs prolisovaného česneku, soli a vody se připraví předem a potírání se provádí na horké, právě usmažené langoše, což zajistí, že česnek si zachová svou výraznou chuť bez hořkých tónů. • Pro hlubší, komplexnější chuť a lepší stravitelnost se doporučuje nechat těsto kynout pomalu v lednici přes noc (8–12 hodin). Před tvarováním je nutné těsto nechat aklimatizovat na pokojovou teplotu po dobu 30 minut. • Pokud se těsto při tvarování lepí, nepřidávejte další mouku, ale potřete si lehce ruce olejem. • Langoše jsou nejlepší ihned po usmažení a potření. Pokud je nesníte, neskládejte je na sebe, ale uložte je nejlépe vedle sebe na mřížku nebo do papírového sáčku. Ohřejte je pak v troubě, horkovzdušné fritéze nebo na suché pánvi.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Langoše

Langoše

Rychlé langoše plněné sýrem

Rychlé langoše plněné sýrem

Jednohubky z langošů

Jednohubky z langošů

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kačatko
    kačatko | 8. 2. 2024 11:38

    Langoše byly výborné. Hodně mě překvapily i druhý den, když jsem zkusila včerejší langoše ohřát v mikrovlnce a poté posypat. Myslela jsem, že druhý den už budou na vyhození, ale byly z mikrovlnky krásně měkké.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Přílohy, pečivo a luštěniny FOOD
Oběd Svačina Večeře Smažení Maďarsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Hladká mouka Mléko plnotučné Rostlinný olej Sůl

Nekynuté lívance bez vajec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Coleslaw - podzimní vitamíny

Coleslaw - podzimní vitamíny

Žravé řezy

Žravé řezy

Rybí pomazánka z tuňáka

Rybí pomazánka z tuňáka

Perníková chaloupka

Perníková chaloupka

Zapékané kysané zelí

Zapékané kysané zelí

Dobré špízy

Dobré špízy

Čočková polévka s klobásou a zeleninou

Čočková polévka s klobásou a zeleninou

Míša řezy - jen dvě vejce: po našem

Míša řezy - jen dvě vejce: po našem

Bramborovo-ledový salát

Bramborovo-ledový salát

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Nekynuté lívance bez vajec

Poslední sledované recepty

80
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
32
Kapustová polévka s drožďovými knedlíčky
Kapustová polévka s…
32
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
17
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Kate s Williamem na obhlídce Severního Irska: Ťukli si jabčákem

Kate s Williamem na obhlídce Severního Irska: Ťukli si jabčákem

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Langoše na sladko s ricottou a ovocem
Langoše na sladko s ricottou a ovocem
Langoše s avokádem a lososem
Langoše s avokádem a lososem
Langoše s domácím kečupem, sýrem a česnekem
Langoše s domácím kečupem, sýrem a…
Lanýže s kardamomem
Lanýže s kardamomem
Lanýžové rizoto
Lanýžové rizoto
Lasagne
Lasagne
  • Recepty.cz
  • Langoše: recept na základní těsto
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact