Jo, to jsme my Češi... kečup na langoších a tvrdé y ve slově zlozvyk.... ;-)
Základ na každý langoš je olej rozmiešaný s cesnakom, veľa cesnaku. až potom smotana, syr a pod. :-)
Nic zdraveho a o to vic dobreho. Neni mi jasne to mrazeni, to je spatne, melo by byt v chladnicce a ne v mraznicce. Tvarovat by pak slo asi tezko, to je hloupost.
To je rybí mrdka :-$
Tucne, kaloricke a presto vyborne. Tomatova omacka s bazalkou a cesnekem se na ne skvele hodila.
A kolik je rychlich langosu????????? O:-) O:-) O:-)
zlozvyk
Kecupem ne ne ne ne ne! Chyba, obrovska chyba ceskych langosu, ze neznaji smetanu a na misto toho na to lejou kecup. Je to fakt cesky zlozvik = cerstve upeceny langos polity smetankou a posypany syrem je neporovnatelne lepsi.
1 kelímek jogurt?250g?
delam nejradeji s 3kilové mouky :D jsme doma samý žrouti :D
s této várky je přesně 23 langošu průměr talíře
kolik je z toho zruba langošů? :)
Zapoměl jsem okomentovat...tyto langoše dělám už dlouho, osvědčily se...jsou výborné. :-)
Langose byly vyborne, mohu jenom doporucit. Testo bylo trochu mazlave, ale mouka to vyresila. Z kila mouky je toho mnoho, takze priste udelam z polovicni davky. Vsem moc chutnaly ;-)
První pokus o langoše a super. Ani jsem to těsto nedávala do ledničky, nechala jsem ho přes hodinu kynout a usmažila :-)
Opravte prosím to mražení a uveďte obsah kelímku jogurtu. Dík J.
nejlepší langoše, které jsem měla, první pokus o ně a naprosto perfektní <3
;-) ham ham
8-) 8-) :-) :-P 8-) 8-) :-X :-X :-S <:-) :-| O:-) výborný hamham <3 <3 <3 :-* :-* :-*
:-P :-P :-P :-P :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :'( :'( :'( :'( :'( :'( <3 <3 <3 <3 <3 <3
:-* 8-) :-$ :-! O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 <:-) :-S :-) :-) :-( ;-) :-P :-D :-[ :-\ bylo to moc dobré
Vydělávejte 2% denně ze své investice...vice info na http://1url.cz/HKgp Spolecnost investuje do forexu a poskytujete ji svym vkladem kapital. Pokud nechcete investovat sve penize, lze investovat provize, ktere dostanete za to, ze privedete nove investory.(nedoporucuju, je to zdlouhave) Jinak neni nutne nekoho shanet. Vydelava se i tak. Je to jen takovy bonus. Navic spolecnost poskytuje 10USD na vyzkouseni...
Mnam..výbornéé...: :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P
Jako se tam dava ta soda:-s :' :-x ( :-d
Lžička je prostě lžička a ne lžíce. Jsi blbá? :-D
lžička je lžíce, nebo ta malá čajová lžička? :-!
velmi dobrí
musi se tam davat drozdi a jestli se to muze za neco vymenit dekuji za odpoved
zaděláváme kvásek klasicky, nebo se má vše zmatlat dohromady? už jsem dlouho nedělala! dík
Zrovna jsem chtěla podotknout, že je dávám chladit spíše do ledničky. Dělám jinak jednou za dlouhou dobu, protože nejsou moc zdravé, ale co je nezdravé, je většinou moc dobré a u langoše jsem si jistá, že bude mít radost nejen manžel, ale i moje děti. :-))
Já dělám také tyhle. Akorát bych chtěla malinkou poznámku, že se píše zamrazit - znamená dát do ledničky. Ne do mrazáku. Jinak jsou dobrý. Zkoušela jsem jiné, ale vrátila jsem se k těmto langošům.
moooc dobrý byly, přejedla jsem se jich :-D ale budu dělat co nejdříve zas! mňamka - za jedna
testo jsem udelala v pekarne z polovicni davky a moc dobre ... dekuju
Václave, môj desaťročný syn už dávno vie, že na jedlo sa nikdy nehovorí fuj, lebo ak to nechutí jemu, neznamená to, že to nie je dobré, a nechutí to iným.
Jani, dala som do vyhľadávača expres a langoše sú hneď prvé z 9 receptov. Ak je napísané langoše-expres, nenájde nič, treba dať langoše - expres, s medzerou medzi slovami a pomlčkou.Pekný deň.
Danko,langoše-expres jsem nenalezla a to jsem tam dala i tu pomlčku!:(
Díky za Dance i Janě za tipy. Už mám chuť, tak to zkusím sama.Jani, dietně si dám jen 1 kousek :-))))Laďka
Laďko, doporučuji vyzkoušet recept Langoše - expres. Jak píše Janča Remková. Stačí zadat do vyhledávače všeobecný název langoše a objeví se vám několik receptů. Já od té doby co jsem vyzkoušela recept Langoše - expres, tak jiné langoše již nedělám. Vynikající a velice rychlý recept. U uvedeného receptu se podívejte na můj komentář ze dne 5.7.2007 a 9.7.2007. Popisuji v něm vychytávku, jak s těstem pracovat. Určitě si pochutnáte.
tyhle krajová jídla se nepřekládají, já bych to napsala česky a v závorce stručně vysvětlila oč se jedná..
ještě,když jsme u těch langošů,ví někdo,jak se to řekne anglicky?Potřebujeme dát minutkový jídelníček do angličtiny a moje Kanadská sestra neví,co jsou to langoše.A tvarůžky?Jak se řeknou?Děkuji.
Laďko,zadej si langoše a je tam mnohem víc receptůtřeba z kyšky,já znám ze smetany,mrkni se tam,není nutné to nechávat 24 hodin v mražáku.Asi to nějaký účel má,ale není opravdu třeba.
Langoše miluju,zatím jsem si je jen kupovala tady u stánku,kde to majitel dělá skvěle.Mámj en dotaz na to zamražení,jaký je důvod - lednici bych chápala,že se to musí rozležet.Ale důvod mražení je stejný nebo jiný? Díky Laďka
Pán Václav, vy ste ešte poriadne maďarské langoše v ústach nemali, však ? Inak by ste toto nenapísali.
Langoše a fuj?Bože,jak to může někdo napsat?Vynikající,jen těch 24 hodin,tak to já nedělám.
Jsou dobré ale zároven taky velmi hnusné
Jsou dobré ale zároven taky velmi hnusné
Pani Martino, dnes jsem smažil langoše podle receptu - Langoše expres.Žádné problémy s těstem, langoše nadýchané jak peřina.Proto doporučují skusit tento recept.
Mně by zajímalo, jestli někdo z vás měl problém uhníst těsto. U nás to představovalo něco mezi kovbojkou a groteskou. Prvních pět minut jsme se snad ještě bavili, poté jsme se mohli už jen utěšovat ušetřením za posilovnu. Máte nějakou fintu? Nebo poraďte hnětač, který by si s tím dokázal poradit. Poslední věc, co mně napadá, byl nevhodný jogurt...
Jane, podívejte se na recept Langoše-expres. Nedávno (5.7. a 9.7.) jsem v komentáři popisovala jak jsem dělala langoše-expres. Olej musí být rozpálený, jako když smažíte řízky. To znamená, když do oleje vložíte langoš, olej kolem něho musí zasyčet a bublat.Bubliny na těstě mají být - je to důkaz, že těsto jste dobře vypracoval.
chtěl bych se zeptat.Jak se pečou ty langoše,jak má být silný těsto aby se to dalo na pánev?buď to dělám špatně že je mám nějaký silný a dělají se mi tam na nich bubliny.Jak musí být pánev rozpálená?
Místo jogurtu přidávám jednu zakysanou smetanu a těsto dávám přes noc "kynout" do ledničky a druhý den peču.Zamražuju až zbytek těsta-většinou nezbyde nic.
Tento recept už dělám x let je prostě SUPER !!! Každý se je olizuje. Místo čerstvého droždí dávám sáček sušeného, protože ho mám vždy doma. Sodu nedávám a sůl dávám jen 1 lžičku, jinak perfekt všem doporučuji.
Pane Václave,zkoušel jste tento recept,než jste řekl fuj?Tyhle langoše jsou nejlepší co znám.
Pane Václave, rozhodně to není fuj, jak píšete.Tyhle langoše jsou skvělé, dělám téměř stejně(1 kg mouky,1/2 l mléka,1x150 ml bílý jogurt,1 prdopeč,trochu soli,4 polévkové lžíce oleje,50 g droždí-dát do sáčku do lednice a po vykynutí vytvarovat langoše a péct) a jsou opravdu vynikající!
fuj možná bez toho jogurtu by to bylo fajn
Prosim jak velky jogut jsou ruzne velikosti. Diky za odpověd.
chtela jsem se zeptat. musi tam byt mleko? nemohla bych ho treba vodou nahradit? o vikendu si ten recept vyzkousim a napisi jak to dopadlo. pa Sabrina
A už jste někdo dělal langoše nasladko?doporučuji,jsou vynikající,lepší než lívance.Navrch dejte zakys.smetanu(bílý jogurt) a marmeládu(nejlepší je meruňková),popř.osypte tvarohem a navrch skoř.cukr.Nemá to chybu!Jo,dělám taky nejjednodušší variantu!
Doporucuji opravdu vsem labuznikum. Je to nejlepsi recept co znam. Pridanim jogurtu je testo jemnejsi. Muj pritel je primo zboznuje a ja samozrejme taky. Dobrou chut!
jsou opravdu moc dobré,... vřele doporučuji (opekam na panvi)
Místo vody přidejte minerálku bez příchutě, těsto je ještě nadýchanější.
toto testo muzete mit v lednicce cely tyden,jen z nej podle potreby odstipnete,udelate tenkou placicku a usmazite:1/2kg hl mouky,3/4bileho jogurtu,sacek suseneho drozdi,,1/4l mleka,1/2 lzicky soli,testo vypracovat do leskla.5 hod.prikryte v lednici kynout.podle potreby odebirat.vydrzi v lednici tyden.,,pokud to vydrzite vy'' dobrou chut
Co to je prosim jeden bily jogurt?Bydlim na "konci sveta" a u nas u obchode je nejmensi baleni 1,5 litru
Skoušela jsem dělat ty vaše langoše a byly výboré!!!!!!!!!!!Doporučuji všem vyzkoušet.
Tie langoše sú super!!!
Perfektní!!!! Celá rodina se ještě po hodině olizovala!
Recept jsme zkusila, langoše jsou fakt super, ale mám pro vás typ. Přidejte do těsta nadrobno nakrájené čerstvé bílé zelí. Budete se divit, co to s tou chutí udělá, jsou neodolatelně vynikající. Tohle mám od mojí babičky ze slovenska.
Opravdu dobrý recept, langoše byly naprosto vynikající.
Moc dobre! Nemela jsem jogurt, ale presto to bylo vynikajici! Na cekani 12hodin jsem se bodla a par jich udelala hned, nebyli nejuzasnejsi ale byli moc mnam!
Asi to zní divně,ale já je mám nejraději s meruňkovou marmeládou a kysanou smetanou!
U nás langoše nemužu dávat do mrazáku, protože se všechny snědí, ani se nestačí odležet. Jsou vynikající!!!!!
Kdyz udelam ty langose tak jsou na pokrajich zbytecne krupave ... jak listove teso ... jak mam docilit aby byli vsude mekee ?
Pro Moniku. Smaz to v rozpalenym fritaku. Do ruky vezmes hroudu testa, ve vzduchu tahas testo do stran, az z nej vytahas placku a tu hodis do toho fritaku. Je to uplne o necem jinem, nez na panvi.
Zkuste tam dat misto jogurtu kysanou smetanu. Je to mnohem lepsi.
Langošů je celá řada receptů, nikde se nepíše, že by se všechny musely dávat do lednice. Tento způsob je dobrý, že se může uchovat i delší dobu a po rozmražení naporcované části dle počtu kusů je jeho úprava jako u čerstvého těsta. Je to prostě prima recept. Na slovensku mají asi ten jiný recept... co se nedává do lednice...
Jakým způsobem se vůbec dělají lángoše na Slovensku? Nejlépe na Jižním! Vždzť podle tohoto receptu se musí čekat minimáloně 12 hodin což je nemyslytelné!!! Zkuste si to otevřít bufet (např. na koupališti) a dělat takovýmto způsobem Vaše lángoše. Za chvilku přijdete na mizinu, protože nebudete stíhat ani Vy ani mrazák. Byl a bydlel jsem na Slovensku a vím o čem mluvím. Žádné mrazáky tam nebyli a ani neměli. A takové kola, která se tam prodávala se nedá porovnat s tím, co se prodává tady. Neberte to, prosím, jako urážku, je to jenom taková malá vzpomínka na dětství a na chuť lángošů, na kterých jsem vyrůstal :-)))
Jedná se o metodu tzv. studeného kynutí, objem těsta se zdvojnásobí.
mrazit kynute testo? brrrto Monika: testo se musi davat do hodne rozpaleneho oleje. Pripadne se do testa muze pridat kapka alkoholu.
Moc vám děkuji!
Díky za recept. Bylo to vynikající, všichni jsme si pochutnali. V našem městě mají vyhlášenou "langošárnu", ale tyto jsou minimálně stejně dobré. Takže ještě jednou díky za pochoutku!
Ať je dělám podle jakéhokoli receptu jsou děsně nacucané olejem. Sníme každý sotva jeden. Přitom originál maďarské vůbec nejsou nacucané. Nevíte jak na to?
mám jiný recept.Taky dobrý.Použije se i vařený brambor.
Váš recept je skvělý a chutnal celé rodině ...
Ja teda neviem...mam nas slovensky recept, ktory pochadza priamo z Madarska a dava sa do cesta kysla smotana a vajcia. Cesto sa nezmrazuje (ani sacok nemusi byt vytrety olejom), ale dava sa oddychnut na 6 hodin do chladnicky. Tak to vyskusajte, je to madarsky-pravy recept:) ps-inac, to co vam zostane z toho cesta sa da v pohode zamrazit a nabuduce mozete vytiahnut a urobit takisto dobre:)
Přidávám můj recept:40dkg hladké mouky,asi za 1,50Kč kvasnic,1 celé vejce, trochu soli, 1,5 dcl vlažné vody, 3 uvařené najemno nastrouhané brambory.Vypracuj těsto, nech 20 minut odpočinout. Potom tvoř na pomoučeném vále placky, smaž ve friťáku na 180 stupních. Je to rychlé, vždy se podaří. Potírej rozmačkaným česnekem se solí a trochou vody, nebo kečupem, posyp strouhaným sýrem.
Ja dělam langoše takhle:1 kg polohrubé mouky500 ml kyšky2dcl vody + 10 dkg droždí + 1 lžička cukruZadělat těsto a nechat vykynout.Smažím to ve friťáku.Jsou taky super.
Po vypracování a vykynutí těsta vložím dle počtu porcí těsto do vymazaného mikrotenového sáčku olejem a dám na mrazák. Dle potřeby těsto vyndám, nechám rozmrazit a rozporcuji těsto na malé bochánky které posypu trochou hladké mouky, aby se těsto nelepilo a udělám si langoše potřebné velikosti, které smažím na oleji. Na pánvičce krásně nakynou a jsou lepší jak kupované.
Jak můžu tvarovat langoše ze zmrzlého těsta, to bude tvrdé, ne ? A proč se to vůbec má mrazit ?
Určitě vyzkouším mam podobny recept jenom se nechává uležet v ledničce a dává se tam kysaná smetana,ale vyzkouším toto.
Jsou vynikající a v mrazáku, když je naporcuji vydrží i déle a po upečení jsou vynikající. dík je to super recept
tečou mi sliny
hehe a stanky s langosmi maju po vtakoch :D
souhlasim s Martinem.
pošli mi kus ať se s tím nemusím dělat !!!
Jsou moc výborné, lepší chuť než co prodávají prodejci ve stánku.
tady to dělám jednodušším způsobem, jen polohruba mouka, sůl ,cukr,droždí, voda a je to taky super a nejlevnější
ja je teda delam jen hladka mouka, drozdi, cukr, sul a voda a jsou vynikajici. Lepsi jak z pouti.
já přidávám lžíčku kečupu přímo do těsta,více kmínu,
Je lepší, když se udělají z poluhrubé mouky - jsou pak křupavější :o)
Diky povedlo se mi to super!!!