Tento sladký pozdrav z Austrálie jež dostal jméno po lordu Lamingtonovi je lehký jako obláček. Jeho základem je piškotové těsto zahalené do kakaové polevy a obalené v kokosu. Že už se vám sbíhají sliny? Tak neváhejte a rozpalte trouby!
Formu (20 x 30 cm) lehce vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Vejce, cukr a vanilkový extrakt dejte do mísy robotu a ušlehejte do husté pěny, šlehejte minimálně 3 minuty. Mezitím rozpusťte máslo. Mouku promíchejte s práškem do pečiva a opatrně vmíchejte do vajec.
Nakonec vlijte rozpuštěné a vychladlé máslo a promíchejte, aby se vše spojilo v hladké těsto. Těsto vlijte do formy, dejte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 25 minut.
Korpus nechte trochu zchladnout, pak vyjměte z formy a nechte zcela vychladnout. Poté nakrájejte na kostky o hraně asi 3 cm. Kostky uložte do ledničky nebo na 30 minut do mrazáku.
3
Připravte polevu. Do hrnce dejte mléko a máslo, pomalu zahřívejte, až se máslo rozpustí. Hrnec nechte stát na velmi mírném plameni. Přes síto přisypávejte v několika dávkách cukr a metličkou vždy dobře promíchejte. Až se cukr rozpustí, začněte opět přes síto přisypávat kakao, postupně po lžících a každou dávku promíchejte metličkou, aby se kakao dobře rozpustilo.
Připravte si vychlazené kostky korpusů, polevu v hrnci na velmi mírném plameni, kokos v ploché široké misce a mřížku podloženou pečicím papírem na odkládání kostek. Pomocí dvou vidliček obalte vždy jednu kostku v polevě, přeneste ji do kokosu, obalte a odložte na mřížku. Takto obalte všechny kostky.
Pracujte rychle, poleva v hrnci by neměla začít příliš houstnout, zkomplikovalo by to polévání. Polevu na kostkách nechte zcela ztuhnout (na vychlazených kostkách to půjde rychleji) a podávejte se zavařeninou, ideálně kyselejší.