g
zelené fazolky
mohou být i z konzervy nebo mražené
350
g
vepřová plec
nebo kýta
1
ks
cibule
slunečnicový olej
1
lžička
mletá paprika
1
lžička
mletý kmín
1
lžička
kečup - jemný
1
plechovka
papriková pomazánka
ostrá
1
kostka
masox
1
stroužek
česnek
250
ml
zakysaná smetana
1
špetka
sůl
Postup přípravy receptu
1
Na trošce oleje opražíme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a opražíme ho. Přidáme papriku, masox a podlejeme vodou tak, aby maso bylo zakryté. Přidáme kečup, utřený česnek a kmín. Vmícháme paprikovou pomazánku a dusíme, dokud maso není měkké. Přidáme nakrájené fazolky z konzervy (mražené nebo čerstvé předem uvaříme), přimícháme smetanu, dosolíme a krátce převaříme. Pokud je guláš hustý, zředíme na potřebnou hustotu mlékem. Podáváme s chlebem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lucie Blechová
|2. 4. 2009 16:20
Terezko příjemné překvapení z receptu, měla jsem delší dobu fazolky, co potřebovaly sdělat a nechtěla jsem je klasicky zadělávat nebo dávat do koprovky. Postup jsem si trochu upravila, ale zachovala Vámi uvedené ingredience (vařila jsem s Čertovskou pochoutkou) krom masoxu, používám vepřovou šťávu v kostce. S těstovinami bylo výýýýborné. 1*
Tereza Jarčušková
|15. 8. 2006 17:01
Kajka, nepoznám pomazánku, ktorú uvádzate, ale tá naša papriková má jemne pálivú chuť. Takže skúste...
Kajka
|11. 8. 2006 22:00
Paní Terezko, může být ostrá pomazánka na topinky , tu paprikovou jsem nikde neobjevila. Tahle se jmenuje Ďáblík. Děkuji
Věra
|10. 8. 2006 08:37
Terezko, opět Vás chválím za tento recept. Paprikovou pomazánku jsem nedala, jen 1/2 lžičky pálivé papriky, neměla jsem kysanou smetanu, ale sladkou smetanu ale to nevadilo.Bylo to vynikající dávám za 1*****