Včera jsem ochutnala. Nikdy víc už tento recept neudělám. Vadila mi ta štiplavá chuť na jazyku. Pivní pes, je pivní pes...
Pokud jste je měla v lednici, tak by tomu nemělo nic být, pouze to společně s tou smetanou pracuje.
Včera jsem chtěla tvarůžky po 3-dením odležení ochutnat, ale odradilo mě, že když jsem sklenici odšroubovala, tvarůžky jak zde popisujete vyskočily, ale nevím, jestli to je zkyslé, když je tam ta zakysaná smetana, raději jsem to nejedla.....ale ani zatím vevyhodila.
Tak jako Květě i mě jednou explodovaly tvarůžky zalité pivem. Chuť byla sice skvělá ale půl dne jsem čistila špajz, no a pro tu vůni jsem je měla povolené konzumovat jen na balkóně :o)
Ono to v té smetaně pracuje.Poprvé se mi to dokonce vydalo do světa.Nechala jsem na lince, v domnění, že se to rychleji proleží a potom jsem to odškrabovala.Ale nic tomu nebylo.S pivem mám taky jeden výborný recept,zkusím ho vyhledat a vložím.
...a zkoušeli jste místo smetany to zalít pivem???...taky výborná mňamka....
Ono je to správně když to potom v té zakysané smetaně mírně"perlí"?Bojím se abych to nemusela vyhodit.V té šlehačce to asi dělat nebude,že?
Květuš, klidně tam dej místo zakysané smetany normální smetanu na šlehání 33%. Je to jemnější, nenabobtnává to jako se zakysanou. Do sklenice nasyp suroviny volně a zalej tak, aby bylo úplně ponořeno. Smetana po třech dnech ztuhne a všehna ta dobrota se krásně maže na čestvý chlebíček. Mňam!
Já když potřebuji, aby něco vydrželo uležet 3 dny, udělám v pátek, dám do lednice a odjedu na víkend.Utopence zas dávám na chalupě do sklepa,tam musím lézt po žebříku a navíc tam bydlí i pár pavouků.Takže tam moc nechodím.
Podobný recept tady již je pod názvem Tvarůžky jako lahůdka.Jsou opravdu vynikající,dělávám pravidelně,mám jen problém s uležením:o))