• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Lahůdkové knedlíky ve fólii
Napište svůj komentář k receptu

Lahůdkové knedlíky ve fólii

autor: rotvigg
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lahůdkové knedlíky ve fólii
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g krupice
    • 6
      ks rohlík
    • 0,25
      l mléko
    • 2
      ks vejce
    • 100
      g cibule
    • pažitka
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Rohlíky nakrájíme na kostičky a zalejeme mlékem s rozšlehanými vejci a solí.
2
Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli a společně s krupičkou přidáme k rohlíkům.
3
Ochutíme nakrájenou pažitkou,(můžeme místo pažitky zkusit i kari koření) a důkladně promícháme.
4
Těsto dáme na roztřižený mikrotenový sáček, vytvarujeme do šišky, konce zavážeme. Vaříme ve vroucí vodě 30 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté

Zabijačkové plněné knedlíky prejtem,…

Plněné bramborové knedlíky uzeným masem

Plněné bramborové knedlíky uzeným…

Jahodovo-tvarohové šišky (knedlíky)

Jahodovo-tvarohové šišky (knedlíky)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Oldřich Gargulák | 26. 6. 2008 17:51

    Přes knedle je u nás má lepší polovička, rohlíky nasucho opeče v Remosce, těsto vaří v mikrotenu. Moje babička, v době kdy byl mikroten ještě na houbách, vařila tzv."betoňáky" v čem jiném než v utěrce. Ale proč to píši? Knedlík byl samozřejmě kulatý a utěrka se vázala nití 2x. První zavázání bylo hned za těstem, druhé o 2cm dál. Knedlík se šel koupat, až vyplaval tak se první niť přestřihla.

  • Oldřich Gargulák | 26. 6. 2008 17:48

    Přes knedle je u nás má lepší polovička, rohlíky nasucho opeče v Remosce, těsto vaří v mikrotenu. Moje babička, v době kdy byl mikroten ještě na houbách, vařila tzv."betoňáky" v čem jiném než v utěrce. Ale proč to píši? Knedlík byl samozřejmě kulatý a utěrka se vázala nití 2x. První zavázání bylo hned za těstem, druhé o 2cm dál. Knedlík se šel koupat, až vyplaval tak se první niť přestřihla.

  • Veronika Lindner | 26. 6. 2008 16:09

    Taky bohuzel rohliky po ruce nemam,ale v rakousku se prodava na kosticky nakrajena susena houska v pulkilovych pytlikach,tak to s tim vyzkousim.Zitra se na to vrhnu.Diky za recept.

  • Ladislav Dorazin | 25. 6. 2008 14:54

    Radko,nevím,tak jsem to nezkoušel,každopádně by to asi šlo,raději však sáčky na salám,tlačenkové sáčky jsou široké,nevím,jak by vypadalo,ale každopádně to bude lepší,než alobal.Díky za nápad

  • Radka Kmentová | 25. 6. 2008 11:43

    Co zkusit třeba sáčky na tlačenku?

  • Ladislav Dorazin | 23. 6. 2008 20:53

    Moc se omlouvám,nebyl jsem přítomen,proto jsem nemohl poradit.Takže Hrbek Apina,ano dětská krupička,Mirka P já jsem to v ´těrce nezkoušel,tak opravdu nevím,snad by to šlo.Určitě by to šlo v té potravinářské fólii,ale i v roztřihnuté mikrotenové tašce,pokud možno bílé.Simčo,doopravdy dávám pažitku,ale i petrželku jsem jednou zkusil a vypadá to taky dobře,není to na škodu.Snad jsem na nic nezapoměl a kdyby dejte vědět,už jsem doma.Láďa

  • Mirka P. | 23. 6. 2008 18:39

    Nejsem sice autor, ale myslím, že je určitě myšlena dětská krupička.

  • Hrbek Apina | 23. 6. 2008 18:29

    Jeste me napadlo - kdyz se v receptu pise krupicka, mysli se detska krupicka? Ja vim, ze ptam hloupe, ale nikdy jsem nedelala knedliky z krupicky.

  • Mirka P. | 23. 6. 2008 18:12

    Asi půjde líp balit do namočené utěrky... Taky to musím vyzkoušet :-).

  • Hrbek Apina | 23. 6. 2008 17:56

    Mirko, ta uterka je dobry napad, vubec me to nenapdlo. Moc dekuji.

  • Mirka P. | 23. 6. 2008 16:17

    A nešel by ten knedlík vařit zabalený v plátně nebo utěrce (bez log)?

  • Hrbek Apina | 23. 6. 2008 14:40

    Ja vidim ne moje cela zprava se otiskla v prispevku. Toto je v ni chybi:Jako na normalni houskove knedliky? Vzhledem k tomu, ze neni jednoduche, ja budu muset necim nahradit rohliky, zdejsi pecivo se bohuzel ani z daleka nepodoba evropskemu. Apina

  • Hrbek Apina | 23. 6. 2008 14:37

    Tak vam vsem dekuji za pomoc a vysvetleni, jednak jsem se poucila a jednak bajecne zasmala. Stejne budu mit strach ty knedliky udelat, tedy do neceho je zabalit. Nakupnim taskam tady u nas bych moc neverila, hlavne aby se mi na knedliky z nich neotisklo propagacni logo. Nevim, nevim jak by se manzel tvaril kdyby dostal knedliky s napisama. A ta potravinarska folie, plastic wrap, se pri zahrati scvrkne (treba v mikrovne troube), tedy ta co ja pouzivam. Rada vyrobku zde je delana tak, aby se casem (po vyhozeni) rozpadla. Mezi ne patri toaletni papir a noviny. Jiste jich je vic a ja o nich nevim a tak by se mohlo stat, ze bych mela misto knedliku v hrnci kapani. Budu se muset podivat jestli existuje nejaka folie co vydrzi vysokou teplotu anebo budu muset risknout ze zblbnu a udelat knedliky v alobalu.Jeste bych rada vedela jak huste to testo ma byt.

  • Danka Snášelová | 23. 6. 2008 14:21

    Knedlíky dělám podobně. Balím je ale do potravinové fólii a konce pořádně utáhnu (každý konec fólii kroutím jiným směrem = jako když chcete zabalit bonbón). Pak konce zavážu provázkem a vařím ve vroucí vodě. Když do těsta přidám ještě nakrájenou šunku (nebo jiný měkký salám), ta knedla má pěknou mozaiku. Ale těsto musí být ve fólii napěchované a pořádně utáhnuté. Jednou to předváděl profes.kuchař v televiz.pořadu PRIMA VAŘEČKA.

  • Simča Sládková | 23. 6. 2008 11:36

    Ladislave - doopravdy dáváš pažitku? Já dělám knedlíky podobně, ale z bylinek dávám petrželku. A když se do těsta přidá troška jemně nakrájene osmahnuté anglické..... Hmmmmmm, to je teprve mňamka!!!!

  • Oldřich Gargulák | 23. 6. 2008 11:05

    Omlouvám se, že si občas dělám legraci.Potom to dopadne jako v té pohádce O pasáčkovi (Pozor,vlk!). Tentokrát jsem to myslel vážně a moc jsem se nesekl. Cituji, co mi vyjelo při zadání "hliníkové nádobí":O hliníku se hovoří například s Alzheimerovu chorobu a dalšími poruchami. Žádná vědecká studie sice přímou souvislost neprokázala, vědci však předpokládají, že se jim ji v nejbližší době podaří objasnit.

  • Jana Remková | 23. 6. 2008 09:48

    Hrbek Apina ani náhodou jako hlupák!! To nééé a jsem moc ráda,že Patrik a Oldřich nám to lépe vysvětlili.Já sama jsem ty informace tedy neznala,tak opravdu díky.Ve folii jsem to taky nezkoušela,pouze v tom sáčku,ale s tím alobalem má Patrik asi pravdu a musím se zasmát vtipu pana Oldřicha,že alobal snad způsobuje demenci!Chááá!!Asi má pravdu,ale v tom případě.Pán Bůh s námi!!

  • Oldřich Gargulák | 23. 6. 2008 09:11

    Mikroten je polypropylenová (PP) folie. Na rozdíl od PVC neobsahuje žádná změkčovadla,tedy ani známé jedovaté ftaláty, které jsou hlavním důvodem zákazu použití měkčeného PVC pro výrobu hraček.Alobal - hliník se rozpouští především v kyselém prostředí. Údajně přispívá k rozvoji demence. Půl života jsem vařil v hliníku.......

  • Patrick Schmitt | 23. 6. 2008 02:03

    Mikrotenový sáček je obyčejný víceučelový šustivý sáček z vyrobený PVC. Zde v Evropě se bězně používá jako nákupní taška, kterou človék dostane při nákupu zdarma či za nízký příplatek od obchodního řetězce, v takovém případě bývá sáček většinou bílý s propagačním nápisem. Ve větším množství pro použití v domacnosti se dá zakoupit v ruzných velikostech, třeba do odpadkových košu (dustbin bag), v menších často pruhledných provedeních se pak prodává jako svačinový sáček, což by u Vás mělo nést název greaseproof breakfast bag. Jinak ale spíše doporučuji požít potravinářskou fólii (plastic wrap), která se mi zdá být spíše vhodná a usnadňuje člověku práci. Alobal bych nedoporučoval. Ztrácí při vaření barvu a je zřejmé, že tam probíhají jisté chemické rekce, při kterých se určitě neuvolňují zrovna nejzdravější látky. ;-)

  • Patrick Schmitt | 23. 6. 2008 01:44

    Mikrotenový sáček bývá průhledný šustivý často svačinový sáček, u Vás bych řekl, že to v takovém případě nese název greaseproof breakfast bag. Považuji ale za vhodnější použít přímo potravinářskou fólii, což se u Vás asi označuje jako plastic wrap. Ta má ještě tu výhodu, že se s ní lépe pracuje (Když dáte dvě vrtvy přes sebe přisají se k sobě a drží). Konce byste ale před potopením do vody měla určitě též zavázat. Alobal bych určitě nedoporučoval. Při vaření ve vodě alobal ztrací barvu a tmavne. Probíhají tam zcela zjevně různé chemické reakce, při kterých zajisté nejsou uvolňovány zrovna nejzdravější látky. ;-)

  • Hrbek Apina | 22. 6. 2008 23:09

    Pani Jano, ja vim, ze ptam jako hlupak, ale kdybyste mi rekla, na co jineho se ten mikrotenovy sacek pouziva, dokazala bych si lepe predstavit co musim hledat.

  • Jana Remková | 22. 6. 2008 22:18

    Já si myslím,že určitě najdete doma nějaký sáček z obchodu z rohlíků,nebo tak.Já jsem je nezkoušela v tom alobalu,tak fakt nevím,snad by to šlo,ale nerada radím něco,co jsem nezkoušela

  • Hrbek Apina | 22. 6. 2008 22:05

    Kdyz nemam k disposici mikrotenovou folii mohla bych pouzit alobal? Zkusil to nekdo? Knedliky mi pripadaji bezva akorat nevim do ceho bych testo mohla zabalit. Poradte. Diky

  • Jana Remková | 20. 6. 2008 18:23

    Evo,já jsem je ještě nedělala,ale myslím,že jen malinko volnější,no,co se může stát?Sáček snad nepraskne a mělo by to mít nějakou formu.No,asi to budu muset vyzkoušet

  • Eva Mlýnská | 20. 6. 2008 12:55

    Dělám různé knedlíky, ale v mikrotenu jsem je ještě nezkoušela. Chci se proto zeptat jestli ten mikroten nechat volnější, protože kmedlíky se většinou vařením zvětší, jestli nepraskne.

  • Ladislav Dorazin | 19. 6. 2008 20:14

    Jani,nebojte se vyzkoušet,když,tam mi pak vynadáte,já to unesu.Nám tyhle moc chutnají.

  • Jana Remková | 19. 6. 2008 20:12

    Tak koukám,tady Láďa je mů konkurent na knedlíky,sotva jsem tady jedny šoupla,už jsou tady další.No,Láďo,recept vypadá dobře,tak budu mít k zítřejšímu obědu dilema,jestli vyzkoušet ty vaše,které neznám,nebo ty mé,které znám.No,snad se povedou i tyhle,zatím moc díky za zajímavý recept!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky
Přílohy Knedlíky Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Krupice Mléko Pažitka Rohlík Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Turecká pomazánka z lilku

Turecká pomazánka z lilku

Eskymo řezy

Eskymo řezy

Balkánské řezy II.

Balkánské řezy II.

Muffiny banánovo čokoládové

Muffiny banánovo čokoládové

Jemná křenová pomazánka

Jemná křenová pomazánka

Zapečený lilek  (nejen) s rýží

Zapečený lilek (nejen) s rýží

Cuketovo-čokoládový koláč

Cuketovo-čokoládový koláč

Kokosovo-ananasový dort

Kokosovo-ananasový dort

Batáty pečené v troubě

Batáty pečené v troubě

Doporučujeme

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

53
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
45
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Palačinky
Palačinky
22
Jablečný (hruškový) závin s tvarohem - kynutý
Jablečný (hruškový)…

Zajímavé články

Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým nakrmíte rodinu i pohostíte návštěvy
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým…
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
AHA.cz Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Daniela z Bachelora v slzách: Místo svatby rozchod!

Daniela z Bachelora v slzách: Místo svatby rozchod!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer slavných sportovců

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Lahůdkové knedlíky ve fólii
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact