• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Lahůdkové knedlíky ve fólii
Napište svůj komentář k receptu

Lahůdkové knedlíky ve fólii

autor: rotvigg
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lahůdkové knedlíky ve fólii
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g krupice
    • 6
      ks rohlík
    • 0,25
      l mléko
    • 2
      ks vejce
    • 100
      g cibule
    • pažitka
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Rohlíky nakrájíme na kostičky a zalejeme mlékem s rozšlehanými vejci a solí.
2
Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli a společně s krupičkou přidáme k rohlíkům.
3
Ochutíme nakrájenou pažitkou,(můžeme místo pažitky zkusit i kari koření) a důkladně promícháme.
4
Těsto dáme na roztřižený mikrotenový sáček, vytvarujeme do šišky, konce zavážeme. Vaříme ve vroucí vodě 30 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodovo-tvarohové šišky (knedlíky)

Jahodovo-tvarohové šišky (knedlíky)

Plněné bramborové knedlíky uzeným masem

Plněné bramborové knedlíky uzeným…

Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté

Zabijačkové plněné knedlíky prejtem,…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Oldřich Gargulák | 26. 6. 2008 17:51

    Přes knedle je u nás má lepší polovička, rohlíky nasucho opeče v Remosce, těsto vaří v mikrotenu. Moje babička, v době kdy byl mikroten ještě na houbách, vařila tzv."betoňáky" v čem jiném než v utěrce. Ale proč to píši? Knedlík byl samozřejmě kulatý a utěrka se vázala nití 2x. První zavázání bylo hned za těstem, druhé o 2cm dál. Knedlík se šel koupat, až vyplaval tak se první niť přestřihla.

  • Oldřich Gargulák | 26. 6. 2008 17:48

    Přes knedle je u nás má lepší polovička, rohlíky nasucho opeče v Remosce, těsto vaří v mikrotenu. Moje babička, v době kdy byl mikroten ještě na houbách, vařila tzv."betoňáky" v čem jiném než v utěrce. Ale proč to píši? Knedlík byl samozřejmě kulatý a utěrka se vázala nití 2x. První zavázání bylo hned za těstem, druhé o 2cm dál. Knedlík se šel koupat, až vyplaval tak se první niť přestřihla.

  • Veronika Lindner | 26. 6. 2008 16:09

    Taky bohuzel rohliky po ruce nemam,ale v rakousku se prodava na kosticky nakrajena susena houska v pulkilovych pytlikach,tak to s tim vyzkousim.Zitra se na to vrhnu.Diky za recept.

  • Ladislav Dorazin | 25. 6. 2008 14:54

    Radko,nevím,tak jsem to nezkoušel,každopádně by to asi šlo,raději však sáčky na salám,tlačenkové sáčky jsou široké,nevím,jak by vypadalo,ale každopádně to bude lepší,než alobal.Díky za nápad

  • Radka Kmentová | 25. 6. 2008 11:43

    Co zkusit třeba sáčky na tlačenku?

  • Ladislav Dorazin | 23. 6. 2008 20:53

    Moc se omlouvám,nebyl jsem přítomen,proto jsem nemohl poradit.Takže Hrbek Apina,ano dětská krupička,Mirka P já jsem to v ´těrce nezkoušel,tak opravdu nevím,snad by to šlo.Určitě by to šlo v té potravinářské fólii,ale i v roztřihnuté mikrotenové tašce,pokud možno bílé.Simčo,doopravdy dávám pažitku,ale i petrželku jsem jednou zkusil a vypadá to taky dobře,není to na škodu.Snad jsem na nic nezapoměl a kdyby dejte vědět,už jsem doma.Láďa

  • Mirka P. | 23. 6. 2008 18:39

    Nejsem sice autor, ale myslím, že je určitě myšlena dětská krupička.

  • Hrbek Apina | 23. 6. 2008 18:29

    Jeste me napadlo - kdyz se v receptu pise krupicka, mysli se detska krupicka? Ja vim, ze ptam hloupe, ale nikdy jsem nedelala knedliky z krupicky.

  • Mirka P. | 23. 6. 2008 18:12

    Asi půjde líp balit do namočené utěrky... Taky to musím vyzkoušet :-).

  • Hrbek Apina | 23. 6. 2008 17:56

    Mirko, ta uterka je dobry napad, vubec me to nenapdlo. Moc dekuji.

  • Mirka P. | 23. 6. 2008 16:17

    A nešel by ten knedlík vařit zabalený v plátně nebo utěrce (bez log)?

  • Hrbek Apina | 23. 6. 2008 14:40

    Ja vidim ne moje cela zprava se otiskla v prispevku. Toto je v ni chybi:Jako na normalni houskove knedliky? Vzhledem k tomu, ze neni jednoduche, ja budu muset necim nahradit rohliky, zdejsi pecivo se bohuzel ani z daleka nepodoba evropskemu. Apina

  • Hrbek Apina | 23. 6. 2008 14:37

    Tak vam vsem dekuji za pomoc a vysvetleni, jednak jsem se poucila a jednak bajecne zasmala. Stejne budu mit strach ty knedliky udelat, tedy do neceho je zabalit. Nakupnim taskam tady u nas bych moc neverila, hlavne aby se mi na knedliky z nich neotisklo propagacni logo. Nevim, nevim jak by se manzel tvaril kdyby dostal knedliky s napisama. A ta potravinarska folie, plastic wrap, se pri zahrati scvrkne (treba v mikrovne troube), tedy ta co ja pouzivam. Rada vyrobku zde je delana tak, aby se casem (po vyhozeni) rozpadla. Mezi ne patri toaletni papir a noviny. Jiste jich je vic a ja o nich nevim a tak by se mohlo stat, ze bych mela misto knedliku v hrnci kapani. Budu se muset podivat jestli existuje nejaka folie co vydrzi vysokou teplotu anebo budu muset risknout ze zblbnu a udelat knedliky v alobalu.Jeste bych rada vedela jak huste to testo ma byt.

  • Danka Snášelová | 23. 6. 2008 14:21

    Knedlíky dělám podobně. Balím je ale do potravinové fólii a konce pořádně utáhnu (každý konec fólii kroutím jiným směrem = jako když chcete zabalit bonbón). Pak konce zavážu provázkem a vařím ve vroucí vodě. Když do těsta přidám ještě nakrájenou šunku (nebo jiný měkký salám), ta knedla má pěknou mozaiku. Ale těsto musí být ve fólii napěchované a pořádně utáhnuté. Jednou to předváděl profes.kuchař v televiz.pořadu PRIMA VAŘEČKA.

  • Simča Sládková | 23. 6. 2008 11:36

    Ladislave - doopravdy dáváš pažitku? Já dělám knedlíky podobně, ale z bylinek dávám petrželku. A když se do těsta přidá troška jemně nakrájene osmahnuté anglické..... Hmmmmmm, to je teprve mňamka!!!!

  • Oldřich Gargulák | 23. 6. 2008 11:05

    Omlouvám se, že si občas dělám legraci.Potom to dopadne jako v té pohádce O pasáčkovi (Pozor,vlk!). Tentokrát jsem to myslel vážně a moc jsem se nesekl. Cituji, co mi vyjelo při zadání "hliníkové nádobí":O hliníku se hovoří například s Alzheimerovu chorobu a dalšími poruchami. Žádná vědecká studie sice přímou souvislost neprokázala, vědci však předpokládají, že se jim ji v nejbližší době podaří objasnit.

  • Jana Remková | 23. 6. 2008 09:48

    Hrbek Apina ani náhodou jako hlupák!! To nééé a jsem moc ráda,že Patrik a Oldřich nám to lépe vysvětlili.Já sama jsem ty informace tedy neznala,tak opravdu díky.Ve folii jsem to taky nezkoušela,pouze v tom sáčku,ale s tím alobalem má Patrik asi pravdu a musím se zasmát vtipu pana Oldřicha,že alobal snad způsobuje demenci!Chááá!!Asi má pravdu,ale v tom případě.Pán Bůh s námi!!

  • Oldřich Gargulák | 23. 6. 2008 09:11

    Mikroten je polypropylenová (PP) folie. Na rozdíl od PVC neobsahuje žádná změkčovadla,tedy ani známé jedovaté ftaláty, které jsou hlavním důvodem zákazu použití měkčeného PVC pro výrobu hraček.Alobal - hliník se rozpouští především v kyselém prostředí. Údajně přispívá k rozvoji demence. Půl života jsem vařil v hliníku.......

  • Patrick Schmitt | 23. 6. 2008 02:03

    Mikrotenový sáček je obyčejný víceučelový šustivý sáček z vyrobený PVC. Zde v Evropě se bězně používá jako nákupní taška, kterou človék dostane při nákupu zdarma či za nízký příplatek od obchodního řetězce, v takovém případě bývá sáček většinou bílý s propagačním nápisem. Ve větším množství pro použití v domacnosti se dá zakoupit v ruzných velikostech, třeba do odpadkových košu (dustbin bag), v menších často pruhledných provedeních se pak prodává jako svačinový sáček, což by u Vás mělo nést název greaseproof breakfast bag. Jinak ale spíše doporučuji požít potravinářskou fólii (plastic wrap), která se mi zdá být spíše vhodná a usnadňuje člověku práci. Alobal bych nedoporučoval. Ztrácí při vaření barvu a je zřejmé, že tam probíhají jisté chemické rekce, při kterých se určitě neuvolňují zrovna nejzdravější látky. ;-)

  • Patrick Schmitt | 23. 6. 2008 01:44

    Mikrotenový sáček bývá průhledný šustivý často svačinový sáček, u Vás bych řekl, že to v takovém případě nese název greaseproof breakfast bag. Považuji ale za vhodnější použít přímo potravinářskou fólii, což se u Vás asi označuje jako plastic wrap. Ta má ještě tu výhodu, že se s ní lépe pracuje (Když dáte dvě vrtvy přes sebe přisají se k sobě a drží). Konce byste ale před potopením do vody měla určitě též zavázat. Alobal bych určitě nedoporučoval. Při vaření ve vodě alobal ztrací barvu a tmavne. Probíhají tam zcela zjevně různé chemické reakce, při kterých zajisté nejsou uvolňovány zrovna nejzdravější látky. ;-)

  • Hrbek Apina | 22. 6. 2008 23:09

    Pani Jano, ja vim, ze ptam jako hlupak, ale kdybyste mi rekla, na co jineho se ten mikrotenovy sacek pouziva, dokazala bych si lepe predstavit co musim hledat.

  • Jana Remková | 22. 6. 2008 22:18

    Já si myslím,že určitě najdete doma nějaký sáček z obchodu z rohlíků,nebo tak.Já jsem je nezkoušela v tom alobalu,tak fakt nevím,snad by to šlo,ale nerada radím něco,co jsem nezkoušela

  • Hrbek Apina | 22. 6. 2008 22:05

    Kdyz nemam k disposici mikrotenovou folii mohla bych pouzit alobal? Zkusil to nekdo? Knedliky mi pripadaji bezva akorat nevim do ceho bych testo mohla zabalit. Poradte. Diky

  • Jana Remková | 20. 6. 2008 18:23

    Evo,já jsem je ještě nedělala,ale myslím,že jen malinko volnější,no,co se může stát?Sáček snad nepraskne a mělo by to mít nějakou formu.No,asi to budu muset vyzkoušet

  • Eva Mlýnská | 20. 6. 2008 12:55

    Dělám různé knedlíky, ale v mikrotenu jsem je ještě nezkoušela. Chci se proto zeptat jestli ten mikroten nechat volnější, protože kmedlíky se většinou vařením zvětší, jestli nepraskne.

  • Ladislav Dorazin | 19. 6. 2008 20:14

    Jani,nebojte se vyzkoušet,když,tam mi pak vynadáte,já to unesu.Nám tyhle moc chutnají.

  • Jana Remková | 19. 6. 2008 20:12

    Tak koukám,tady Láďa je mů konkurent na knedlíky,sotva jsem tady jedny šoupla,už jsou tady další.No,Láďo,recept vypadá dobře,tak budu mít k zítřejšímu obědu dilema,jestli vyzkoušet ty vaše,které neznám,nebo ty mé,které znám.No,snad se povedou i tyhle,zatím moc díky za zajímavý recept!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky
Přílohy Knedlíky Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Krupice Mléko Pažitka Rohlík Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové maso na kmínu a pivu

Vepřové maso na kmínu a pivu

Sladké pirohy

Sladké pirohy

Gnocchi s listovým špenátem

Gnocchi s listovým špenátem

Tuňáková pomazánka II.

Tuňáková pomazánka II.

Trdelníky

Trdelníky

Medové-ořechové řezy

Medové-ořechové řezy

Plněné brambory s rajčaty a mozzarellou

Plněné brambory s rajčaty a…

Citronovo-hruškový koláč

Citronovo-hruškový koláč

Chlebová polévka se žampiony (hlívou)

Chlebová polévka se žampiony (hlívou)

Doporučujeme

30 minut
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

53
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
37
Bramborový salát s grilovanou zeleninou
Bramborový salát s…
37
Houbové rizoto se sýrem
Houbové rizoto se sýrem
30
Rajská polévka (nejen) s fazolemi
Rajská polévka (nejen) s…
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je zdravá, rychlá a stala se hitem sociálních sítí
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je…
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro nás nezbytná ingredience v něm chybí
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro…
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
AHA.cz Charlotte Gottová zbořila internet! Fanoušci lapají po dechu

Charlotte Gottová zbořila internet! Fanoušci lapají po dechu

Mimibazar Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy StarDance Tour je za dveřmi: Tereza Kostková odhalila, na co je nejvíc zvědavá!

StarDance Tour je za dveřmi: Tereza Kostková odhalila, na co je nejvíc zvědavá!

Ženy.cz Mít daddy issues je v pohodě. Starší chlapi jsou totiž spicy jako chilli

Mít daddy issues je v pohodě. Starší chlapi jsou totiž spicy jako chilli

Blesk.cz Tohle si Jiří Krampol (†87) nezasloužil: Nedůstojná válka o tělo a pohřeb

Tohle si Jiří Krampol (†87) nezasloužil: Nedůstojná válka o tělo a pohřeb

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Velký horoskop na srpen: Kdo přehodnotí pohled na zásadní životní etapu a koho povýší?

Velký horoskop na srpen: Kdo přehodnotí pohled na zásadní životní etapu a koho povýší?

  • Recepty.cz
  • Lahůdkové knedlíky ve fólii
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact