• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Lahůdkové knedlíky ve fólii
Napište svůj komentář k receptu

Lahůdkové knedlíky ve fólii

autor: rotvigg
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lahůdkové knedlíky ve fólii
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g krupice
    • 6
      ks rohlík
    • 0,25
      l mléko
    • 2
      ks vejce
    • 100
      g cibule
    • pažitka
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Rohlíky nakrájíme na kostičky a zalejeme mlékem s rozšlehanými vejci a solí.
2
Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli a společně s krupičkou přidáme k rohlíkům.
3
Ochutíme nakrájenou pažitkou,(můžeme místo pažitky zkusit i kari koření) a důkladně promícháme.
4
Těsto dáme na roztřižený mikrotenový sáček, vytvarujeme do šišky, konce zavážeme. Vaříme ve vroucí vodě 30 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky uzeným masem

Plněné bramborové knedlíky uzeným…

Jahodovo-tvarohové šišky (knedlíky)

Jahodovo-tvarohové šišky (knedlíky)

Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté

Zabijačkové plněné knedlíky prejtem,…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Oldřich Gargulák | 26. 6. 2008 17:51

    Přes knedle je u nás má lepší polovička, rohlíky nasucho opeče v Remosce, těsto vaří v mikrotenu. Moje babička, v době kdy byl mikroten ještě na houbách, vařila tzv."betoňáky" v čem jiném než v utěrce. Ale proč to píši? Knedlík byl samozřejmě kulatý a utěrka se vázala nití 2x. První zavázání bylo hned za těstem, druhé o 2cm dál. Knedlík se šel koupat, až vyplaval tak se první niť přestřihla.

  • Oldřich Gargulák | 26. 6. 2008 17:48

    Přes knedle je u nás má lepší polovička, rohlíky nasucho opeče v Remosce, těsto vaří v mikrotenu. Moje babička, v době kdy byl mikroten ještě na houbách, vařila tzv."betoňáky" v čem jiném než v utěrce. Ale proč to píši? Knedlík byl samozřejmě kulatý a utěrka se vázala nití 2x. První zavázání bylo hned za těstem, druhé o 2cm dál. Knedlík se šel koupat, až vyplaval tak se první niť přestřihla.

  • Veronika Lindner | 26. 6. 2008 16:09

    Taky bohuzel rohliky po ruce nemam,ale v rakousku se prodava na kosticky nakrajena susena houska v pulkilovych pytlikach,tak to s tim vyzkousim.Zitra se na to vrhnu.Diky za recept.

  • Ladislav Dorazin | 25. 6. 2008 14:54

    Radko,nevím,tak jsem to nezkoušel,každopádně by to asi šlo,raději však sáčky na salám,tlačenkové sáčky jsou široké,nevím,jak by vypadalo,ale každopádně to bude lepší,než alobal.Díky za nápad

  • Radka Kmentová | 25. 6. 2008 11:43

    Co zkusit třeba sáčky na tlačenku?

  • Ladislav Dorazin | 23. 6. 2008 20:53

    Moc se omlouvám,nebyl jsem přítomen,proto jsem nemohl poradit.Takže Hrbek Apina,ano dětská krupička,Mirka P já jsem to v ´těrce nezkoušel,tak opravdu nevím,snad by to šlo.Určitě by to šlo v té potravinářské fólii,ale i v roztřihnuté mikrotenové tašce,pokud možno bílé.Simčo,doopravdy dávám pažitku,ale i petrželku jsem jednou zkusil a vypadá to taky dobře,není to na škodu.Snad jsem na nic nezapoměl a kdyby dejte vědět,už jsem doma.Láďa

  • Mirka P. | 23. 6. 2008 18:39

    Nejsem sice autor, ale myslím, že je určitě myšlena dětská krupička.

  • Hrbek Apina | 23. 6. 2008 18:29

    Jeste me napadlo - kdyz se v receptu pise krupicka, mysli se detska krupicka? Ja vim, ze ptam hloupe, ale nikdy jsem nedelala knedliky z krupicky.

  • Mirka P. | 23. 6. 2008 18:12

    Asi půjde líp balit do namočené utěrky... Taky to musím vyzkoušet :-).

  • Hrbek Apina | 23. 6. 2008 17:56

    Mirko, ta uterka je dobry napad, vubec me to nenapdlo. Moc dekuji.

  • Mirka P. | 23. 6. 2008 16:17

    A nešel by ten knedlík vařit zabalený v plátně nebo utěrce (bez log)?

  • Hrbek Apina | 23. 6. 2008 14:40

    Ja vidim ne moje cela zprava se otiskla v prispevku. Toto je v ni chybi:Jako na normalni houskove knedliky? Vzhledem k tomu, ze neni jednoduche, ja budu muset necim nahradit rohliky, zdejsi pecivo se bohuzel ani z daleka nepodoba evropskemu. Apina

  • Hrbek Apina | 23. 6. 2008 14:37

    Tak vam vsem dekuji za pomoc a vysvetleni, jednak jsem se poucila a jednak bajecne zasmala. Stejne budu mit strach ty knedliky udelat, tedy do neceho je zabalit. Nakupnim taskam tady u nas bych moc neverila, hlavne aby se mi na knedliky z nich neotisklo propagacni logo. Nevim, nevim jak by se manzel tvaril kdyby dostal knedliky s napisama. A ta potravinarska folie, plastic wrap, se pri zahrati scvrkne (treba v mikrovne troube), tedy ta co ja pouzivam. Rada vyrobku zde je delana tak, aby se casem (po vyhozeni) rozpadla. Mezi ne patri toaletni papir a noviny. Jiste jich je vic a ja o nich nevim a tak by se mohlo stat, ze bych mela misto knedliku v hrnci kapani. Budu se muset podivat jestli existuje nejaka folie co vydrzi vysokou teplotu anebo budu muset risknout ze zblbnu a udelat knedliky v alobalu.Jeste bych rada vedela jak huste to testo ma byt.

  • Danka Snášelová | 23. 6. 2008 14:21

    Knedlíky dělám podobně. Balím je ale do potravinové fólii a konce pořádně utáhnu (každý konec fólii kroutím jiným směrem = jako když chcete zabalit bonbón). Pak konce zavážu provázkem a vařím ve vroucí vodě. Když do těsta přidám ještě nakrájenou šunku (nebo jiný měkký salám), ta knedla má pěknou mozaiku. Ale těsto musí být ve fólii napěchované a pořádně utáhnuté. Jednou to předváděl profes.kuchař v televiz.pořadu PRIMA VAŘEČKA.

  • Simča Sládková | 23. 6. 2008 11:36

    Ladislave - doopravdy dáváš pažitku? Já dělám knedlíky podobně, ale z bylinek dávám petrželku. A když se do těsta přidá troška jemně nakrájene osmahnuté anglické..... Hmmmmmm, to je teprve mňamka!!!!

  • Oldřich Gargulák | 23. 6. 2008 11:05

    Omlouvám se, že si občas dělám legraci.Potom to dopadne jako v té pohádce O pasáčkovi (Pozor,vlk!). Tentokrát jsem to myslel vážně a moc jsem se nesekl. Cituji, co mi vyjelo při zadání "hliníkové nádobí":O hliníku se hovoří například s Alzheimerovu chorobu a dalšími poruchami. Žádná vědecká studie sice přímou souvislost neprokázala, vědci však předpokládají, že se jim ji v nejbližší době podaří objasnit.

  • Jana Remková | 23. 6. 2008 09:48

    Hrbek Apina ani náhodou jako hlupák!! To nééé a jsem moc ráda,že Patrik a Oldřich nám to lépe vysvětlili.Já sama jsem ty informace tedy neznala,tak opravdu díky.Ve folii jsem to taky nezkoušela,pouze v tom sáčku,ale s tím alobalem má Patrik asi pravdu a musím se zasmát vtipu pana Oldřicha,že alobal snad způsobuje demenci!Chááá!!Asi má pravdu,ale v tom případě.Pán Bůh s námi!!

  • Oldřich Gargulák | 23. 6. 2008 09:11

    Mikroten je polypropylenová (PP) folie. Na rozdíl od PVC neobsahuje žádná změkčovadla,tedy ani známé jedovaté ftaláty, které jsou hlavním důvodem zákazu použití měkčeného PVC pro výrobu hraček.Alobal - hliník se rozpouští především v kyselém prostředí. Údajně přispívá k rozvoji demence. Půl života jsem vařil v hliníku.......

  • Patrick Schmitt | 23. 6. 2008 02:03

    Mikrotenový sáček je obyčejný víceučelový šustivý sáček z vyrobený PVC. Zde v Evropě se bězně používá jako nákupní taška, kterou človék dostane při nákupu zdarma či za nízký příplatek od obchodního řetězce, v takovém případě bývá sáček většinou bílý s propagačním nápisem. Ve větším množství pro použití v domacnosti se dá zakoupit v ruzných velikostech, třeba do odpadkových košu (dustbin bag), v menších často pruhledných provedeních se pak prodává jako svačinový sáček, což by u Vás mělo nést název greaseproof breakfast bag. Jinak ale spíše doporučuji požít potravinářskou fólii (plastic wrap), která se mi zdá být spíše vhodná a usnadňuje člověku práci. Alobal bych nedoporučoval. Ztrácí při vaření barvu a je zřejmé, že tam probíhají jisté chemické rekce, při kterých se určitě neuvolňují zrovna nejzdravější látky. ;-)

  • Patrick Schmitt | 23. 6. 2008 01:44

    Mikrotenový sáček bývá průhledný šustivý často svačinový sáček, u Vás bych řekl, že to v takovém případě nese název greaseproof breakfast bag. Považuji ale za vhodnější použít přímo potravinářskou fólii, což se u Vás asi označuje jako plastic wrap. Ta má ještě tu výhodu, že se s ní lépe pracuje (Když dáte dvě vrtvy přes sebe přisají se k sobě a drží). Konce byste ale před potopením do vody měla určitě též zavázat. Alobal bych určitě nedoporučoval. Při vaření ve vodě alobal ztrací barvu a tmavne. Probíhají tam zcela zjevně různé chemické reakce, při kterých zajisté nejsou uvolňovány zrovna nejzdravější látky. ;-)

  • Hrbek Apina | 22. 6. 2008 23:09

    Pani Jano, ja vim, ze ptam jako hlupak, ale kdybyste mi rekla, na co jineho se ten mikrotenovy sacek pouziva, dokazala bych si lepe predstavit co musim hledat.

  • Jana Remková | 22. 6. 2008 22:18

    Já si myslím,že určitě najdete doma nějaký sáček z obchodu z rohlíků,nebo tak.Já jsem je nezkoušela v tom alobalu,tak fakt nevím,snad by to šlo,ale nerada radím něco,co jsem nezkoušela

  • Hrbek Apina | 22. 6. 2008 22:05

    Kdyz nemam k disposici mikrotenovou folii mohla bych pouzit alobal? Zkusil to nekdo? Knedliky mi pripadaji bezva akorat nevim do ceho bych testo mohla zabalit. Poradte. Diky

  • Jana Remková | 20. 6. 2008 18:23

    Evo,já jsem je ještě nedělala,ale myslím,že jen malinko volnější,no,co se může stát?Sáček snad nepraskne a mělo by to mít nějakou formu.No,asi to budu muset vyzkoušet

  • Eva Mlýnská | 20. 6. 2008 12:55

    Dělám různé knedlíky, ale v mikrotenu jsem je ještě nezkoušela. Chci se proto zeptat jestli ten mikroten nechat volnější, protože kmedlíky se většinou vařením zvětší, jestli nepraskne.

  • Ladislav Dorazin | 19. 6. 2008 20:14

    Jani,nebojte se vyzkoušet,když,tam mi pak vynadáte,já to unesu.Nám tyhle moc chutnají.

  • Jana Remková | 19. 6. 2008 20:12

    Tak koukám,tady Láďa je mů konkurent na knedlíky,sotva jsem tady jedny šoupla,už jsou tady další.No,Láďo,recept vypadá dobře,tak budu mít k zítřejšímu obědu dilema,jestli vyzkoušet ty vaše,které neznám,nebo ty mé,které znám.No,snad se povedou i tyhle,zatím moc díky za zajímavý recept!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky
Přílohy Knedlíky Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Krupice Mléko Pažitka Rohlík Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gratinovaný květák

Gratinovaný květák

Guacamole

Guacamole

Vajíčková pomazánka od Mariky

Vajíčková pomazánka od Mariky

Segedínský guláš maďarské babičky

Segedínský guláš maďarské babičky

Tvarohová bábovka IV.

Tvarohová bábovka IV.

Rychlé kuře s bramborem

Rychlé kuře s bramborem

Rajčatový krém z čerstvých rajčat

Rajčatový krém z čerstvých rajčat

Výborná drobenková buchta

Výborná drobenková buchta

Rybízový nepečený dort

Rybízový nepečený dort

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

30 minut
Meruňková zavařenina s vanilkou

Meruňková zavařenina s vanilkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Lehký levandulový sirup

Lehký levandulový sirup

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

45 minut
Meruňkové knedlíky s marcipánem

Meruňkové knedlíky s marcipánem

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

55 minut
Višňový koláč s čokoládou

Višňový koláč s čokoládou

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Poslední sledované recepty

63
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
55
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
23
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Blesk.cz Divoký večírek ČT: Trojan s pivem v každé ruce, Dvořák s blondýnou i něžnosti Čermáka

Divoký večírek ČT: Trojan s pivem v každé ruce, Dvořák s blondýnou i něžnosti Čermáka

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

  • Recepty.cz
  • Lahůdkové knedlíky ve fólii
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact