• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Lahůdková zemlbabička
Napište svůj komentář k receptu

Lahůdková zemlbabička

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lahůdková zemlbabička
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g tvaroh
    • 2
      dl mléko
    • 3
      vejce
    • 6
      jablka
    • 150
      g cukr
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • citronová kůra
    • 1
      vanilkový pudink
    • 6
      lžíce rozinky
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • hřebíček
    • skořice
    • veka (Polotvrdá bílá veka)
    • 6
      lžíce máslo

Postup přípravy receptu

1
Veku pokrájíme na plátky, pokropíme větší částí mléka a rumem a odložíme do chladu, než se tekutina vsákne. Jablka oloupeme, zbavíme jádřince, pokrájíme na silnější kolečka a asi 2 minuty povaříme ve vodě se 2 lžicemi cukru, citronovou šťávou, 1 lžící skořice a několika hřebíčky. Potom je vyjmeme a necháme okapat.
2
Tvaroh ušleháme se 2 lžícemi mléka, 1 žloutkem, polovinou cukru, citronovou kůrou a vanilkovým pudinkem a nakonec do nej vmícháme tuhý sníh z 1 bílku a spařené rozinky. Pekáček vymažeme máslem, dno vyložíme vlhkými plátky veky, které posypeme cukrem prosátým se skořicí. Na tuto vrstvu rozetřeme všechem tvaroh a na něj dáme znovu mokré plátky veky posypané skořicovým cukrem.
3
Následuje vrstva jablek s několika hřebíčky, znovu skořicový cukr a nakonec opět vrstva veky. Povrch polijeme dvěma rozšlehanými vejci a dáme péct dozlatova. Hotový pokrm ještě pocukrujeme a podáváme horký i studený.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vajíčková lahůdková pomazánka

Vajíčková lahůdková pomazánka

Lahůdková sekaná

Lahůdková sekaná

Lahůdková játra s mandlemi

Lahůdková játra s mandlemi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • SanulkaH | 10. 10. 2012 10:34

    Hledala jsem inspiraci na nějakou lepší zemlbábu. Sklidila jsem opravdový úspěch, nápad s vanilkovým pudinkem budu každopádně doporučovat dále. Je opravdu vynikající. Děkuji za recept.

  • Sylva P. | 16. 9. 2008 10:29

    Ten pudink se přidá nevařený? Dělám také s tvarohem ale bez pudinku a jablka nevařím.

  • Jana K. | 10. 2. 2008 12:35

    Dělam ji tak jednou do mesice, je pracnejsi, ale vysledek stoji za to:-) nejlepsi jablko-tvarohova zemlbabicka.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Cukr Hnědý rum Hřebíček Jablka Máslo Mléko Rozinky Skořice Tvaroh Vanilkový pudink Vejce Veka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolice na španělský způsob

Brokolice na španělský způsob

Jablková bábovka s ořechy.

Jablková bábovka s ořechy.

Tvarohová buchta s margotkou

Tvarohová buchta s margotkou

Jablečný závin s tvarohem z pomazánkového másla

Jablečný závin s tvarohem z…

Cuketa snadno, rychle a chutně

Cuketa snadno, rychle a chutně

Bramborový bochánek (mazanec)

Bramborový bochánek (mazanec)

Vylepšené rafaello řezy

Vylepšené rafaello řezy

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané smetany

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané…

Hrnková buchta s ovocem

Hrnková buchta s ovocem

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

33
Křehké jablkovo-tvarohové řezy
Křehké jablkovo…
31
Jednoduchá koprová omáčka z mléka
Jednoduchá koprová…
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
19
Srbské rizoto
Srbské rizoto

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Krásná Nesvačilová překvapila: Práskla přítelovo tajemství!

Krásná Nesvačilová překvapila: Práskla přítelovo tajemství!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Lahůdková zemlbabička
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact