kg
mleté maso
(Mleté maso můžeme nahradit drůbežím nebo králičím masem)
250
g
eidam sýr
mléko
2
ks
rohlík
cibule
česnek
koření
mražený hrášek
a karotka
150
g
anglická slanina
Postup přípravy receptu
1
Mleté maso smícháme s nastrouhaným sýrem, přilejeme asi 2 dcl mléka, promícháme a necháme odpočinout nejlépe přes noc. Potom přimícháme na kostičky nakrájenou cibuli, podle chuti prolisovaný česnek, v mléce rozmočené rohlíky a koření (různé dle chuti - např. směs do mletých mas), přidáme mraženou zeleninu a na kostičky nakrájenou slaninu. Vše dobře promícháme. Na alobalu, který mírně posypeme strouhankou, utvoříme šišku, pevně zabalíme a upečeme v troubě na 200 °C asi 1,5 hodiny.
2
Vhodná příloha jsou brambory nebo bramborová kaše. Tato sekaná je také výborná na studeno a protože je krásně barevná, vypadá dobře na obložených mísách.