Maso pomeleme, přidáme cibuli, česnek, vymačkané žemle, vegetu, sůl, vejce a hladkou mouku. Vše smícháme a dobře propracujeme. Vytvarujeme menší šišky, do kterých můžeme zastrčit telecí párek nebo natvrdo vařená vejce. Šišky vložíme do vymazaného pekáče, potřeme rozšlehaným bílkem a povrch poklademe plátky slaniny, které připevníme párátky. Podlijeme trochou vody s masoxem. Přiklopené pečeme hodinu, pak odkryjeme a během dopékání poláváme vypečenou šťávou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Javorčenka
|25. 1. 2017 00:02
Jee, s receptem to sice vubec nesouvisi, ale koukám, že jste moje jmenovkyně! Doslova. Těší mě, Lada Javorková. 8-) vždycky mě zajímalo, zda se na světě jmenuje někdo úplně stejně a tak teď brouzdám internetem a hle, asi ano. Nevím, zda se k této zprávě vůbec dostanete, ale kdyby náhodou, ozvěte se mi na email: lj.javorkova@gmail.com :))) mějte se krásně
Chuťově velice zajímavá sekaná. To uzené maso má něco do sebe, Laďko. Na kilo masa počítám 4 rohlíky (i když v seznamu ingrediencí vůbec nejsou uvedené) a 4 vejce. Dovnitř jsem dala vejce a proužek papriky. Bohužel mi trochu šiška praskla. Ale na chuti to neuškodilo :-).