• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Lahůdková čočka
Napište svůj komentář k receptu

Lahůdková čočka

autor: Kristalka
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lahůdková čočka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      balíček čočka
    • 2
      ks mrkev střední
    • 0,50
      ks celer
    • masox
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      špetka cukr
    • olej
    • hladká mouka
    • cibule

Postup přípravy receptu

1
Čočku uvaříme s masoxem a trochou soli doměkka, těsně před změknutím přihodíme nadrobno krájenou mrkev a celer.
2
Zasmažíme jíškou, kterou děláme na cibulce, přimícháme trochu citronové šťávy, dokořeníme a na závěr vmícháme kysanou smetanu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vajíčková lahůdková pomazánka

Vajíčková lahůdková pomazánka

Lahůdková sekaná

Lahůdková sekaná

Černá čočka s mrkví

Černá čočka s mrkví

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Magda | 30. 1. 2007 09:07

    Červenou čočku už jsem taky zkoušela - bez úspěchu.Uvidím co řekne manžel až přijdu z práce, zda jedli či nejedli. Zkusím někdy uvařené luštěniny pomlet, smíchat se zeleninou a zapíct v troubě. Karbenátky z luštěnin jedí, tak snad by jedli i tuto úpravu.

  • MartinV | 30. 1. 2007 05:54

    Magdo, vyzkoušejte dětem loupanou červenou čočku. Vaří se jen krátce (cca 3-5 minut), chutná znamenitě, dělám ji strochou mrkve a celeru. Uvařenou můžete i rozmixovat a "zaobalit" do čehokoliv nebo podávat s brambory a rajčaty ať se trochu schová.Je pravda, že obecně se luštěniny doporučuje solit až ke konci varu, některé jinak nezměknou.

  • Anonym | 29. 1. 2007 22:21

    Magdo, nerada bych zde rozpoutala další diskusi na staré téma, ale jen tak pro zajímavost, za zkoušku nic nedáte, zkuste někdy dát dvojčatům luštěniny jen tak (bez jíšky).

  • Magda | 29. 1. 2007 20:23

    Tak jsem ji dnes uvařila na zítra. Je opravdu vynikající. Kéž by ji jedly i tříletá dvojčata, která asi od 2 let luštěniny (vč. fazolí v polévce, hrachové kaše) odmítají. Luštěniny do nich dostanu jen trikem - uvařím jakékoliv luštěniny, pomelu, přidám koření, vajíčko, strouhnaku a usmažím karbenátky. Třeba tento recept bude ten pravý aby luštěniny jedli. Mně chutná moc.

  • Lucie Jirmanová | 26. 1. 2007 17:31

    Tenhle recept naučil jíst čočku i mého manžela!

  • Martina Grasevová | 26. 1. 2007 14:36

    Kostka cukru přidaná k čočce na počátku vaření podstatně zkráti dobu vaření - čočka rychleji změkne a není třeba ji dopředu namáčet.

  • Jitka Klusová | 21. 1. 2007 17:22

    Tuhle čočku znám (pod názvem čočka po brněnsku) a jinou už ani nedělám. Akorát na konec ještě přidávám sekanou zelenou petrželku. Je moc dobrá, doporučuji vyzkoušet. A tu sůl dávám taky až na konec (i když masox je vlastně taky slaný).

  • Jana Kutačová | 20. 1. 2007 18:42

    Já vařím čočku ve vývaru po uzeném a to je ten je taky slaný,takže nevidím problém.Ale také jsem slyšela,že luštěniny stejně jako např.játra se mají solit až ke konci vaření nebo až zcela hotový pokrm.Vxyzkoušeno opravdu mám,že sůl u čočky vůbec nevadí,vařím tak i fazolačku´,přidám vývar z uzeného a je to vynikající-teda aspoň podle nás..:o))

  • Jíťa Rigi | 20. 1. 2007 16:06

    Lído, proč ne? Když vařím polévku osolím čočku hned a je v pohodě.

  • Lenka Kristová | 20. 1. 2007 10:07

    Masox dávám ihned,sůl v průběhu vaření.

  • Lída Dlabová | 20. 1. 2007 00:37

    nemůžete solit luštěninu v počátku varu....solí se ve finále

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Luštěniny
Pokrmy Z luštěnin Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Cibule Čočka Cukr Hladká mouka Masox Mrkev Olej Pepř mletý Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mrkvový koláč III.

Mrkvový koláč III.

Majonéza ze zakysané smetany

Majonéza ze zakysané smetany

Linecké banánky

Linecké banánky

Rýžovo-jablečný nákyp

Rýžovo-jablečný nákyp

Cuketa z trouby

Cuketa z trouby

Kávovo-ořechový dort (korpus) - dvoupatrový

Kávovo-ořechový dort (korpus) -…

Jidáše - sádlové

Jidáše - sádlové

Bramboráky se slaninou

Bramboráky se slaninou

Grilovaný řapíkatý celer

Grilovaný řapíkatý celer

Doporučujeme

15 minut
Papriková frittata

Papriková frittata

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

62
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
62
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
52
Kapr obalovaný v semínkách
Kapr obalovaný v…
49
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
39
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…

Zajímavé články

Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže vyspat se dorůžova
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže…
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj oblíbený opilý dezert
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte…
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to pískorky?
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to…
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
AHA.cz Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Herec Dvořák a modelka Šmuková na rozloučení s Bartoškou (†78): Nové »hrdličky«?!

Herec Dvořák a modelka Šmuková na rozloučení s Bartoškou (†78): Nové »hrdličky«?!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Lilií Khousnoutdinovou

Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Lilií Khousnoutdinovou

  • Recepty.cz
  • Lahůdková čočka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact