• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Lahůdková čočka
Napište svůj komentář k receptu

Lahůdková čočka

autor: Kristalka
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lahůdková čočka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      balíček čočka
    • 2
      ks mrkev střední
    • 0,50
      ks celer
    • masox
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      špetka cukr
    • olej
    • hladká mouka
    • cibule

Postup přípravy receptu

1
Čočku uvaříme s masoxem a trochou soli doměkka, těsně před změknutím přihodíme nadrobno krájenou mrkev a celer.
2
Zasmažíme jíškou, kterou děláme na cibulce, přimícháme trochu citronové šťávy, dokořeníme a na závěr vmícháme kysanou smetanu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vajíčková lahůdková pomazánka

Vajíčková lahůdková pomazánka

Lahůdková sekaná

Lahůdková sekaná

Černá čočka s mrkví

Černá čočka s mrkví

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Magda | 30. 1. 2007 09:07

    Červenou čočku už jsem taky zkoušela - bez úspěchu.Uvidím co řekne manžel až přijdu z práce, zda jedli či nejedli. Zkusím někdy uvařené luštěniny pomlet, smíchat se zeleninou a zapíct v troubě. Karbenátky z luštěnin jedí, tak snad by jedli i tuto úpravu.

  • MartinV | 30. 1. 2007 05:54

    Magdo, vyzkoušejte dětem loupanou červenou čočku. Vaří se jen krátce (cca 3-5 minut), chutná znamenitě, dělám ji strochou mrkve a celeru. Uvařenou můžete i rozmixovat a "zaobalit" do čehokoliv nebo podávat s brambory a rajčaty ať se trochu schová.Je pravda, že obecně se luštěniny doporučuje solit až ke konci varu, některé jinak nezměknou.

  • Anonym | 29. 1. 2007 22:21

    Magdo, nerada bych zde rozpoutala další diskusi na staré téma, ale jen tak pro zajímavost, za zkoušku nic nedáte, zkuste někdy dát dvojčatům luštěniny jen tak (bez jíšky).

  • Magda | 29. 1. 2007 20:23

    Tak jsem ji dnes uvařila na zítra. Je opravdu vynikající. Kéž by ji jedly i tříletá dvojčata, která asi od 2 let luštěniny (vč. fazolí v polévce, hrachové kaše) odmítají. Luštěniny do nich dostanu jen trikem - uvařím jakékoliv luštěniny, pomelu, přidám koření, vajíčko, strouhnaku a usmažím karbenátky. Třeba tento recept bude ten pravý aby luštěniny jedli. Mně chutná moc.

  • Lucie Jirmanová | 26. 1. 2007 17:31

    Tenhle recept naučil jíst čočku i mého manžela!

  • Martina Grasevová | 26. 1. 2007 14:36

    Kostka cukru přidaná k čočce na počátku vaření podstatně zkráti dobu vaření - čočka rychleji změkne a není třeba ji dopředu namáčet.

  • Jitka Klusová | 21. 1. 2007 17:22

    Tuhle čočku znám (pod názvem čočka po brněnsku) a jinou už ani nedělám. Akorát na konec ještě přidávám sekanou zelenou petrželku. Je moc dobrá, doporučuji vyzkoušet. A tu sůl dávám taky až na konec (i když masox je vlastně taky slaný).

  • Jana Kutačová | 20. 1. 2007 18:42

    Já vařím čočku ve vývaru po uzeném a to je ten je taky slaný,takže nevidím problém.Ale také jsem slyšela,že luštěniny stejně jako např.játra se mají solit až ke konci vaření nebo až zcela hotový pokrm.Vxyzkoušeno opravdu mám,že sůl u čočky vůbec nevadí,vařím tak i fazolačku´,přidám vývar z uzeného a je to vynikající-teda aspoň podle nás..:o))

  • Jíťa Rigi | 20. 1. 2007 16:06

    Lído, proč ne? Když vařím polévku osolím čočku hned a je v pohodě.

  • Lenka Kristová | 20. 1. 2007 10:07

    Masox dávám ihned,sůl v průběhu vaření.

  • Lída Dlabová | 20. 1. 2007 00:37

    nemůžete solit luštěninu v počátku varu....solí se ve finále

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Luštěniny
Pokrmy Z luštěnin Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Cibule Čočka Cukr Hladká mouka Masox Mrkev Olej Pepř mletý Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové šátečky

Tvarohové šátečky

Sojčí těstovinový salát

Sojčí těstovinový salát

Tatarská pomazánka na topinky

Tatarská pomazánka na topinky

Rybízový koláč s kokosem

Rybízový koláč s kokosem

Harlekýn

Harlekýn

Banánovo-čokoládový vláčný koláč

Banánovo-čokoládový vláčný koláč

Frittata

Frittata

Jednoduché švestkovo-makové kynuté knedlíky

Jednoduché švestkovo-makové kynuté…

Uzena polévka se zeleninou a bramborem.

Uzena polévka se zeleninou a…

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

62
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
46
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
45
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
39
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
30
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Leon Tsoukerník vysvětluje… Výjimečné pouto s Karlem Gottem (†80) a Michalem Davidem (64)!

Leon Tsoukerník vysvětluje… Výjimečné pouto s Karlem Gottem (†80) a Michalem Davidem (64)!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Lahůdková čočka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact