• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Lahůdková čočka
Napište svůj komentář k receptu

Lahůdková čočka

autor: Kristalka
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lahůdková čočka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      balíček čočka
    • 2
      ks mrkev střední
    • 0,50
      ks celer
    • masox
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      špetka cukr
    • olej
    • hladká mouka
    • cibule

Postup přípravy receptu

1
Čočku uvaříme s masoxem a trochou soli doměkka, těsně před změknutím přihodíme nadrobno krájenou mrkev a celer.
2
Zasmažíme jíškou, kterou děláme na cibulce, přimícháme trochu citronové šťávy, dokořeníme a na závěr vmícháme kysanou smetanu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vajíčková lahůdková pomazánka

Vajíčková lahůdková pomazánka

Lahůdková sekaná

Lahůdková sekaná

Černá čočka s mrkví

Černá čočka s mrkví

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Magda | 30. 1. 2007 09:07

    Červenou čočku už jsem taky zkoušela - bez úspěchu.Uvidím co řekne manžel až přijdu z práce, zda jedli či nejedli. Zkusím někdy uvařené luštěniny pomlet, smíchat se zeleninou a zapíct v troubě. Karbenátky z luštěnin jedí, tak snad by jedli i tuto úpravu.

  • MartinV | 30. 1. 2007 05:54

    Magdo, vyzkoušejte dětem loupanou červenou čočku. Vaří se jen krátce (cca 3-5 minut), chutná znamenitě, dělám ji strochou mrkve a celeru. Uvařenou můžete i rozmixovat a "zaobalit" do čehokoliv nebo podávat s brambory a rajčaty ať se trochu schová.Je pravda, že obecně se luštěniny doporučuje solit až ke konci varu, některé jinak nezměknou.

  • Anonym | 29. 1. 2007 22:21

    Magdo, nerada bych zde rozpoutala další diskusi na staré téma, ale jen tak pro zajímavost, za zkoušku nic nedáte, zkuste někdy dát dvojčatům luštěniny jen tak (bez jíšky).

  • Magda | 29. 1. 2007 20:23

    Tak jsem ji dnes uvařila na zítra. Je opravdu vynikající. Kéž by ji jedly i tříletá dvojčata, která asi od 2 let luštěniny (vč. fazolí v polévce, hrachové kaše) odmítají. Luštěniny do nich dostanu jen trikem - uvařím jakékoliv luštěniny, pomelu, přidám koření, vajíčko, strouhnaku a usmažím karbenátky. Třeba tento recept bude ten pravý aby luštěniny jedli. Mně chutná moc.

  • Lucie Jirmanová | 26. 1. 2007 17:31

    Tenhle recept naučil jíst čočku i mého manžela!

  • Martina Grasevová | 26. 1. 2007 14:36

    Kostka cukru přidaná k čočce na počátku vaření podstatně zkráti dobu vaření - čočka rychleji změkne a není třeba ji dopředu namáčet.

  • Jitka Klusová | 21. 1. 2007 17:22

    Tuhle čočku znám (pod názvem čočka po brněnsku) a jinou už ani nedělám. Akorát na konec ještě přidávám sekanou zelenou petrželku. Je moc dobrá, doporučuji vyzkoušet. A tu sůl dávám taky až na konec (i když masox je vlastně taky slaný).

  • Jana Kutačová | 20. 1. 2007 18:42

    Já vařím čočku ve vývaru po uzeném a to je ten je taky slaný,takže nevidím problém.Ale také jsem slyšela,že luštěniny stejně jako např.játra se mají solit až ke konci vaření nebo až zcela hotový pokrm.Vxyzkoušeno opravdu mám,že sůl u čočky vůbec nevadí,vařím tak i fazolačku´,přidám vývar z uzeného a je to vynikající-teda aspoň podle nás..:o))

  • Jíťa Rigi | 20. 1. 2007 16:06

    Lído, proč ne? Když vařím polévku osolím čočku hned a je v pohodě.

  • Lenka Kristová | 20. 1. 2007 10:07

    Masox dávám ihned,sůl v průběhu vaření.

  • Lída Dlabová | 20. 1. 2007 00:37

    nemůžete solit luštěninu v počátku varu....solí se ve finále

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Luštěniny
Pokrmy Z luštěnin Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Cibule Čočka Cukr Hladká mouka Masox Mrkev Olej Pepř mletý Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr po břeclavsku

Kapr po břeclavsku

Mrkvový salát trochu jinak

Mrkvový salát trochu jinak

Plněný lilek (melanzane ripiene)

Plněný lilek (melanzane ripiene)

Jogurtová krkovička zapečená s bramborem

Jogurtová krkovička zapečená s…

Hovězí pečeně na červeném vínu

Hovězí pečeně na červeném vínu

Dýňová bábovka (řez) s kokosem

Dýňová bábovka (řez) s kokosem

Zdravý chléb do formy

Zdravý chléb do formy

Kuřecí tandoori směs se zeleninou

Kuřecí tandoori směs se zeleninou

Krémové houbové rizoto

Krémové houbové rizoto

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

76
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
38
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
33
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
28
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
25
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Blesk.cz Amal už toho měla plné zuby: Zákaz telefonů u Clooneyových

Amal už toho měla plné zuby: Zákaz telefonů u Clooneyových

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

  • Recepty.cz
  • Lahůdková čočka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact